Anasayfa
25 Haziran 2021, 14:06
Namaz
Abone

Namaz kılınan yerin temizliği

Namaz kılınan yerin temizliği

Kayıtsız Üye
Bazı komşularımızın evlerinde ayakkabı ile bastıkları yere biz de çorap ile basarsak sonra da kendi evimizde bu kirli çorap ile gezip namaz kılarsak hükmü ne olur? Kuru kirli yere basarsak sonra kıyafetimiz necis mi olur?

Okudunuz mu?  Evde eşimle beraber cemaatle namaz kılmak istiyorum Bunun için nasıl niyet etmem gerekir?

Cevap: namaz kılınan yerin temizliği

mum
Bastığınız yerler ıslak olmadığı sürece çoraplarınız kirlenmez ve o çoraplarla namaz kılabilirsiniz.
Bu fetva yönüdür, söze tavsiyem, zorunlu olmasa da namaz kılarken çoraplarınızı çıkarın ve öylece kılın.


Oturarak namaz kılma

Kayıtsız Üye
Merhaba benim kafama takılan bir sorun var yurtdışında okuyorum, ve yurtta kalıyorum oda arkadaşım ayakkabıyla geziyor. Anlatmama rağmen bir türlü anlamıyor. Oturarak namaz kılma şansım var mı sadece 2 ay bunu yapsam yakında eve çıkacağım. Namazıma hiç ars vermezken burda verdim. Kendimi iyi hissetmiyorum. Karton vs. Olmuyor titiz biriyim mümkün değil yani ne yapmam lazım Allah niyetimi görüyor aslında keyfi yapmadığım bir şey

Okudunuz mu?  Sünnet namazlarında salavatlar unutulursa ne yapmak gerekir

Yorum: Namaz kılınan yerin temizliği

ACİLSERVİS
Çarşıdan 2 metre bez alırsın üzeinde kılarsın. Olmadı ceketini pantolununu serer üzerinde kılarsın. Oturarak kılamazsın. Zaten olsa dahi yine yere oturmuş olmayacak mısın. Sandalye düşünüyorsan o mümkün değil sandalyede namaz kılınmaz.

Bu kategoride yer alan Namazda aynı sureyi iki defa okumak sehiv secdesini gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılınan yerin temizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.