Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Kirli yerde namaz kılmak

Kirli yerde namaz kılmak

justone
ben bugün arkadaşımla beraber cuma namazıan gittim ve hiç yer olmadığı için cemaatin arkasında hiçbişey serili olmayan mermerin üstünde kıldım namazımı.
arkadaşımda bir yer bulmuştu. namaz bittikten sonra arkadaşım boş yer vardı seni çağırıcaktım ama sen o sırada niyet alıyodun dedi.
namazım kabul olmuşmudur bu arada namazı kılarken ayaklarım ayakkabının üstündeydi

Okudunuz mu?  Kilo Problemi ve Namaz

Yorum: Kirli yerde namaz kılmak

mum
Yer necis olmadığı sürece namaz geçerlidir.
Necasetten kastım kan idrar ve dışkı gibi.


Yerler Pis Yerde Seccadesiz Namaz Kılmak

Kayıtsız Üye
Okulda namaz kılınan yer, yer dediysem herhangi bir koridor, herkesin pis ayyakkabısıyla gezdiği yerde: seccadesiz, orda kılmak caizmi?

Okudunuz mu?  Elbisemde alkol olan kolonya veya parfümle abdest ve namaz olur mu?

Yorum: Kirli yerde namaz kılmak

muvaffak
Namaz esas itibariyle göz önünde yapılmayan, geçiş yeri olan, sürekli olarak insanların geçip gittiği uğrak yerlerde mecburiyet dışında icra edilmesi uygun görülmeyen bir ibadettir. Namaz kılmaya daha elverişli olan bir yer varsa orada kılmanızı, yoksa idarecilerden uygun ve yumuşak bir dille talep etmenizi tavsiye ederiz. İhlas ve huşu parolalarının çok önemli olduğu ibadet, riya tehlikesinin ortaya çıkmasına da çok müsaittir. Bunlara dikkat etmeli, mecbur olunmadıkça koridor gibi yerlerde kılmamaya özen göstermelisiniz.

Okudunuz mu?  Tesbih namazdan önce çekilirmi

rüyadapisyerdenamazkilmak

Bu kategoride yer alan Namazda kadınların oturuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kirli yerde namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.