Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur?

Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Namazda huşu bulmak için gözler kapatalinca mekruh boyutu ne derece yukselir. Namazda uyuklama değil yalnzca huşu için goz kapatmak doğru mudur daha doğrusu Teşekkürler


Cevap: Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur?

mum
Namazda huşu için gözleri kapatmak doğru değildir.
Namazını en çok huşu ile kılan Peygamberimizdir (s). Gözlerinizi kapatmayın buyurduğuna göre gözleri kapatma ile huşunun bir alakası yoktur.
Huşu için günahlardan titizlikle uzak durun.

Okudunuz mu?  Uçakta veya otobüste namaz kılınır mı? Kılınırsa kıbleye yönelmek farz mıdır?

Yorum: Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur?

#UguR
Namazda göz kapatarak huşu nasıl sağlanır anlamış değilim ama göz kapalı namaz kılmak mekruhtur.


Yorum: Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Başka yazılarınızda huşu için kapatılırsa sıkıntı olmaz diyorsunuz? Benim gözlerim bazen otomatik kapanıyo ve daha çok hışu suyuyoeum daha iyi tefekkür ediyorum.Bazen dünyeni şeyler akşıma geldikçe gözlerimi kapatık daha iyi tefekkür ediyorum ve daha iyi konsantre oluyorum.Tek niyetim daha iyi konsantre olmak.Eğer ısrarla mekruh diyorsanız kapamamaya çalışacağım

Okudunuz mu?  Vitir namazı kaza namazından sonramı kılınır?

Şem’a
Namazda gözleri kapatmak 4 mezhebe göre mekruhtur. Gözleri namazda kapatmanız namazı bozmaz denmiş olabilir ama sünnete uygun olan gözleri kapatmamak ve secde yerine bakmaktır.


Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim,

Eğer bir kişi namazını gözleri kapalı daha sükunetle, uyku aklına gelmeden HUŞU ile kılıyorsa, namazın aslı da HUŞU olduğuna göre, Kişinin gözleri kapalı olmasının hiçbir zararı yoktur. Bu durum kişiden kişiye değişir. ÖRneğin ben gözlerimi kapattığımda uykum gelir.

Okudunuz mu?  Kadın namaz oturuş şekli

Kaldı ki Rasulullah (A.S)’ın gözlerin açık olması meselesi ile ilgili mübarek zikri alimlerce tenzihen mekruh olarak değerlendirilmiştir. Yani mutlak yasağı ifade etmez.

ANKEBÛT-45: Sana Kitap’tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, çirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kötülüklerden alıkoyar.

Namazın aslı budur işte! Rabbim böyle namaz kılmayı nasip etsin.

Okudunuz mu?  Yatsı namazı Saat kaça Kadar kılınabilir? Yatsı vaktinin sonu ne zaman?

namazda göz kapatmak, göz kapalı namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Şizofreni namaz kılar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.