Anasayfa
23 Nisan 2023, 13:14
sizden92
Abone

Namazda sureleri böyle okuyorum doğru mudur ?

Namazda sureleri böyle okuyorum doğru mudur ?

qwert123
Selamun aleykum ben ornegin 4 rekatlik oglen namazının sünnetini soyle kiliyorum ilk rekatta Subhaneke Fatiha Fıl suresinin tamami ikinci rekatta Fatiha Kureyş suresinin tamami 3 rekatta Fatiha, Maun suresini de "…miskin " kısmina kadar okuyorum 4.rekatta da Fatiha, Kevser suresini de "…venhar " kısmina kadar okuyorum 3 ve 4 sureleri kisaltma amacim onceki rekatlarda okunan daha uzun olucak diye yapiyorum bu yaptiklarim doğru mudur ?

Okudunuz mu?  Sabah namazına geç kalkmak

Yorum: Namazda sureleri boyle okuyorum doğru mudur ?

Kayıtsız Üye
Okumak olmaz zaten sureler kısa, hem namazda üç ayetten daha kısa okunmaz sen o şekilde yaparak iki ayet okumuş olursun Kevser suresinde bu da uygun olmaz


Yorum: Namazda sureleri boyle okuyorum doğru mudur ?

Şem’a
3. Ve 4. Rekatlarda sureyi tamamlamalısın .
Sünnete uymak istiyorsan Kuran ezberle

Okudunuz mu?  Peygamberimiz haram kılabilir mi

Yorum: Namazda sureleri boyle okuyorum doğru mudur ?

qwert123
Ama hani ilk rekatta okudugun digernden uzun olucakti oyle biliyordum tamamini da mi okuyacagim bana anlatir misiniz birde boyle kilinan namazlar kabul olur mu ?


#UguR
birinci rekatda ikinci rekattakinden daha uzun bir sure okumak sünnettir. Bunun aksini yaparsanız mekruhdur ama namaz geçerlidir.

Okudunuz mu?  Bilmeyerek, yanılarak kul hakkına girmek, bu hakkı nasıl ödeyebilirim?

qwert123
Iste ben de onun için oyle yapiyorum Fil suresi 5 ayet Kureyş suresi 4 ayet pesinden maunu okursam 7 ayet Maun o yuzden 3 ayetini okuyorum Kevserinde 2 ayetini okuyorum bu yanlis midir ?


#UguR
tabii ki yanlış. Surelerin tamamını okuyun. 2 ayet okursanız namaz olmaz


qwert123
Yani sonuc olarak ogle sünneti olsun ikindi sünneti olsun yatsi sünneti olsun hepsinde siralamaya gore gidip surelerin tamamini okuyacgim dimi ?

Okudunuz mu?  İlk ve son oturuş dört mezhebe göre hükmü nedir

#UguR
Kardeş uzundan kısaya doğru okumak istiyorsan : Kaaria, tekasür,fil suresi, kureyş surelerini okuyabilirsin. Sureyi eksik bırakma.


qwert123
Kardesim kusura bakma seni çok yordum ama Fil suresinden asagi hep boyle okuyordum boyle kilinan sünnet namazlarim kabul mudur bundan sonra tamamini okuyacagim insAllah.

Okudunuz mu?  Taharet Aldıktan Sonra Kurulama?

#UguR
Namazda sureleri sıraya göre okumak sünnettir. Siz sureleri artık tam okuyun.

Bu kategoride yer alan Allah her günahlarımızı affedermi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sureleri böyle okuyorum doğru mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.