Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:53
Gusul
Yönetici

Gusül alan biri şampuan ve sabun kullanmak zorunda mıdır?

Gusül alan biri şampuan ve sabun kullanmak zorunda mıdır?

Kayıtsız Üye
kardeş gusül abdesti alırken önce niyet ederiz sonra el bileklerimizi ve avret bölgemizi ondan sonra 3 kere ağza sağ elle , 3 kere burna sol elle ve hiçbir yer kuru kalmayacak şekilden alırız peki bunları yaptıktan sonra normal banya sabunlanıp şampuanlanıp banyo yapmak zorundamıyız.

Okudunuz mu?  Gusülden önce avret yerleri yıkanırsa gusül sırasında tekrar yıkamak gerekir mi

Cevap: Gusül alan biri şampuan ve sabun kullanmak zorunda mıdır?

DangeR
şanpuan ve ve ya sabunla yıkanmak zorunlu değildir…

Gusülden önce alınan abdest, namaz kılmak için değildir. Guslün adabından olduğu için önce namaz abdesti alınır, sonra gusül abdesti alınır. Gusül abdesti, aynı zamanda namaz abdesti yerine de geçtiğinden, gusül abdestinden sonra tekrar namaz abdesti almaya gerek yoktur. Gusül abdestiyle namaz kılınabilir.
Gusletmek isteyen kimse önce besmele çekerek gusle niyet eder. Ellerini bileklerine kadar yıkar ve üzerinde yapışıp kurumuş bir şey varsa onları temizler. Sonra herhangi bir pislik olmasa bile avret yerlerini ve uyluklarını yıkar. Sonra sağ avucu ile ağzına bolca su alarak iyice çalkalar; bunu üç defa tekrar eder; oruçlu değilse suyun boğazına ulaşmasını sağlar. Sonra yine sağ eli ile burnuna üç defa su çekerek iyice temizler. Bütün bedenini kuru yer kalmayacak şekilde yıkar.
Şayet yıkandığı yere su toplanıyorsa, ayaklan, abdest alırken değil gusülden çıkarken yıkar. Abdest aldıktan sonra, önce başına, sonra sırayla sağ ve sol omuzlarına üçer defa su döker. Her defasında vücudun her tarafını iyice oğuşturur. Hiçbir yerinin kuru kalmaması için dikkat eder. Bunun için saçlarının, sakallarının diplerine, göbeğinin içine suyun ulaşmasını sağlar.
Eğer vücudunun bir yerinde, herhangi bir yaradan dolayı ilaç veya sargı varsa ve fazla su bunlara zarar verecekse, bunların üzerinden suyu hafifçe geçirmekle yetinir; bu da zarar verirse sadece eliyle üzerini mesheder.
İlave bilgi için tıklayınız:

Okudunuz mu?  Gusül aldıktan sonra kulağımda kabuk bağlandığını farkettim tekrar gusül almam gerekir mi?

Guslü En Kolay, gusul abdesti sabunlu suyla mi alinir

Bu kategoride yer alan Gusülden önce banyo yapsak Sonra gusül alsak sakınca var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül alan biri şampuan ve sabun kullanmak zorunda mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.