Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
missa02
Abone

Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir?

Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir?

Kayıtsız Üye
Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir? Bilgi Verir Misiniz


Cevap: Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir?

Hoca
Alkollü şampuan kullanmak caizdir fakat imkan varsa alkolsüz olan şampuan tercih edin

< SORU: Selamünaleyküm hocam ben bundan 2 ay önceye kadar piyasada satılan şampuanlardan kullanıyordum. Bunların alkollü olduğunu öğrenince alkolsüz sabun kullanmaya başladım ama bu sabun saç derimi tahrip ediyor ve çok fazla kaşıntı yaparak beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Bi tane şampuan buldum ama içinde glikol distearat, gliseril stearat, propilen glikol gibi bazı şüphe ettiğim maddeler gördüm internette araştırdım ama alkol mü değil mi bir şey bulamadım. Bu maddelerin kullanılması takvaya aykırı mıdır. Bi sakıncası var mıdır? Allah razı olsun..
CEVAP: Selamünaleyküm.
Sıhhatiniz devreye girince diğerlerini de kullanmanız caiz olur.
Nureddin Yıldız Hoca >


Cevap: Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir?

artery
Sağlık için Alkolün kullanılması caizdir. Fakat her şey için değil. Mesela piyasada alkolsüz ilaçlar da olur alkollü ilaçlarda. Böyle bir durumda zevk için Alkol almak caiz değildir. Fakat siz de haklısınız ki piyasada bulamamışsınız. Şimdi hemen Allah’a tevbe edin. ve sırf sağlık için mecburen kullanacaksınız o alkolü 🙁 Allah tevbenizi kabul etsin…
Hayırlı günler İnşaAllah…

Okudunuz mu?  Müceddit İmamların Yaşadıkları Tarih (İsimleri, Doğum ve ölüm Tarihleri)

Cevap: Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir?

Şema
Alkollü temizlik malzemeleri kullanmak caizdir


Farketmez
Selamun aleyküm.

Ben yani şampuan kullanmayalı bir kaç ay oldu. Ben yurt dışında yaşıyorum. Ve şuan zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum. Ama o sabun saçlarımı yıkadığım zaman sanki tüm kafamı yıkamıyormuşum gibi geliyor yani sanki sabun heryere değmiyor gibi. Sabunla yıkanmak zor. Ve kafamdaki deriler soyuluyor(kepek). Alkollü şampuan kullanabilirmiyim? Ve o şampuanın içinde ya hayvansal maddeler varsa? ve ben anlamıyorsam? Ne yapmalıyım? Veya bir şampuan markası önerebilirmisiniz?

Okudunuz mu?  Bir varlık tarafından rahatsız ediliyorum

arifselim
Aleykum selam. Bir şampuan markası öneremeyiz maalesef. Ama içinde alkol olan bir ürünü kullanmak caizdir. Yani temizlik ürünü olarak bu ve benzeri ürünler kullanılabilir. Yani kabul edilen görüşe göre sarhoş edici özelliğini yitirmiş olan alkolün temizlik ürünleri içerisinde olması caiz kabul edilmiştir.

Okudunuz mu?  Yezidiler neye taparlar? Yezidiler nasıl ibadet eder

propilen glikol kullanmak caiz midir, şampuanlarda alkol var mı

Bu kategoride yer alan Yılan perisi diye birşey varmı,varsa insanlara zararı olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.