Anasayfa
9 Mart 2022, 17:05
missa94
Abone

Şeriata göre livata yapanlar öldürülür mü ?

Şeriata göre livata yapanlar öldürülür mü ?

Kayıtsız Üye
Şeriata göre livata yapanlar öldürülür mü ?


Cevap: Şeriata göre livata yapanlar öldürülür mü ?

Muhasibi
Livata kişinin karısı ile de olsa arkadan cinsi münasebette bulunmasıdır. Bunun hükmü zinanın hükmü gibidir. Yani bu fiili yapan kişiye uygulanan ceza zina eden kişinin cezasıdır. Çünkü yaptığı bir fuhuştur. Bu kötü işin faili evli ise recmedilir, evli değilse yüz değnek vurulup bir yıl sürgün edilir. Kendisine livata yapılan kişinin durumuna gelince ister evli olsun ister evli olmasın evli olmayanın cezası ona uygulanır.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre imam nikahını çevrendekilere duyurmak yani ilan etmek farz mıdır?

Hayvanlarla temasta Şafii mezhebinin en muteber görüşüne göre hayvanla temasta bulunan kişiye recm cezası uygulanmaz. Çünkü bu fiilde uygun bir zevk düşünülemez. İnsan tabiatı bundan nefret eder. Bu nedenle bu kötü işte bulunan kimseye önleyici bir ceza vermek gerekir. Bu kişinin cezası tazir, dövmek, sürgün, haps ve kınamak gibi cezalardır.

Okudunuz mu?  Ali İmran - 66 ayeti tefsiri

İbni Abbas (r.a.)´dan şöyle rivayet edilmiştir: "Hayvanala cinsi münasebette bulunana hadd cezası yoktur." [1] Ayrıca tenasül organıyla yabancı bir kadının vücuduna temas ettirmesi ya da kadının tenasül uzvum yabancı bir erkeğin vücuduna temas ettirmesi veya onu öpmesi yahut buna benzer teşhir edici davranışlarda bulunulması halinde tazir cezası gerekir. Bu tazir cezasının şekli müslüman ve adil olan hakimin uygun gördüğü dövme, sürgün etme, hapsetme ve kınama gibi ceza şekilleridir. Karısı ile arkadan cinsel temasta bulunma veya yabancı bir kadına ferci dişinde tamasta bulunan kişiye uygulanan ceza şekilleri de şer´an tayin edilen cezaların en azını geçmemelidir

Okudunuz mu?  Günü verimli kullanma ile ilgili hadisler

Hadd cezasının en azı, içki içen kişiye uygulanması gereken cezadır Bu ceza da elli değnektir. Tazirin cezası ise elli değnekten daha az olmalıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyunmuştur:

"Her kim hadd olmayan bir konuda ceza vermede aşırıya giderse o kişi saldırganlardandır." [2]

Okudunuz mu?  Kızım 17 yaşında lezbiyen çözüm arıyorum

livata

Bu kategoride yer alan Şeriata göre dinden çıkanların (irtidat etmek - murted olmak) cezası nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeriata göre livata yapanlar öldürülür mü ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.