Anasayfa
7 Mayıs 2022, 23:02
sizden94
Abone

Seçilmemesi gereken meslekler nelerdir? Hangi mesleklerin günah tarafı vardır?

Seçilmemesi gereken meslekler nelerdir? Hangi mesleklerin günah tarafı vardır?

gökhan123
Sa abilerim.Seçilmemesi gereken meslekler nelerdir?Hangi mesleklerin günah tarafı vardır? vs.. Sımdıden teşekkürler.


islamın Yasakladığı Sanat ve Kazanç Yolları

Hoca
İslâm`ın Yasakladığı San`at ve Kazanç Yolları

İslâm, cem`iyetin inanç ve ahlâkına, örf ve âdâb kaidelerine zararlı olan san`at ve meslek kollarını yasaklamış, o yoldan kazanç te`min etmeyi haram saymıştır. İslâmın haram saydığı meslek ve san`at dalları şunlardır:

Fuhuş: İslâm, fuhuş ve zinayı bütün şekilleriyle haram kılmıştır. Müslüman kadın ve erkek, cinsî tahrik için yapılan resimlere, çekilen fotoğraflara modellik yapamaz. Zina yaptırılan açık veya gizli iş yerlerinde çalışamaz. Fuhuş yapamadığı gibi yapılmasına da hiçbir şekilde sebeb ve vasıta olamaz. Zinaya müstenid kazanç getiren bütün iş kolları müslümana haramdır.

Okudunuz mu?  Düşüncelerimizi nasıl koruyabiliriz

Cinsî duyguları tahrik eden oyun ve san`atlar: İslâmiyet, kadın-erkek ilişkilerini sınırsız serbest bırakmayarak belli kaidelerle hudutlandırmış, haram-helâl tasnifine tâbi tutmuştur. Bu sınırları çiğneyen ve şehevî duyguları tahrik ederek inanç ve ahlâkın zayıflamasına yol açan her türlü iş, meslek ve san`atlar haram çerçevesi içinde yer almıştır. Dans, bale, müstehcen temsil ve oyunlar burada örnek olarak zikredilebilir.

Konu ve gayesi harâm olan meslekler: Bu meslekler arasında ressamlık ve heykeltraşlığı, müstehcenliği esas alan fotoğrafçılığı sayabiliriz.

Okudunuz mu?  Anne baba öf bile demeyin ne demek

İçki ve uyuşturucu madde yapım ve satımı: Bunların haram olduğunu yiyecek ve içecekler bahsinde zikr ettik.


Cevap: Seçilmemesi gereken meslekler nelerdir? Hangi mesleklerin günah tarafı vardır?

Hoca
< Bankada çalışmak? >
kardeş hepsini yazmadık gerisini ekleyin.

faiz ve tefecilik ile ilgili işler seçilmemeli elbette


Cevap: Seçilmemesi gereken meslekler nelerdir? Hangi mesleklerin günah tarafı vardır?

musab
başta bankada çalışan tüm memurlar.çünkü bankanın gelirinin tamamı faizdir.kadın kuaförü olan erkek,erkek kuaförü olan erkeklerin çoğuda çünkü sakal traşı yapmaktalar,resim yaparak para kazanan,hayvan satarak para kazanan aklıma başta gelen bunlar


gökhan123
Sagolun Allah razı olsun.Son bırsey sormak ıstıyorum.Ickılı yerlerden alısverıs yapmanın bı günahı var mı?Mesela carrefour.

Okudunuz mu?  Gusül de 3 den fazla ağza ve burna su vermek

Hoca
< Ickılı yerlerden alısverıs yapmanın bı günahı var mı? >
günahı olmasa da tercih edilmemesi takvadandır.


Kayıtsız Üye
Kadının şarkıcı olması (açık giyinmese,sözleri kötü olmasa,klibi kötü olmasa)bu meslek haram mıdır.haram yapan etkenleri kaldırsaktamı?tüm niyetim insanlara edebimle,işlediğim hayırlarla örnek olmak ve en önemliside ALLAH rızasını alabilmek. önümdeki engeller ister şöhret ister para ve istersede can olsun. eğer haram değilse ,ALLAH rızası varsa çabalarım ancak yoksa bunu hayal eder daha hayırlısını isterim. ancak ben hoca olupda sadece biraz insana ulaşmak istemiyorum. bu dünyada bir rol istiyorum .örnek olmak istiyorum bütün dünyanın örneği olmak istiyorum . başıma neler geleceğinide tahmin edebiliyorum ancak biliyorum ki ALLAH ‘ın rızası olursa başarabilirim .ama kadın şarkıcılık islami kurallara uysak bile haramsa yapacaklarımın ne anlamı kalırki çünkü o zaman rabbimin rızası olmaz ve bende hem bu dünyada hemde ahirette kaybeden olurum lütfen yardım edin yoksa kaybedeceğim…

Okudunuz mu?  İmam ikinci rekatta oturması gerektiği durumda kalktı bu durumda imamın ve cemaatın namazının durumu ne olur?

arifselim
Allah sana helal açıdan sayısız hizmet ve onun rızasını kazanma imkanları ve yollarını da vermiştir. Bu eğer haramsa mutlak senin için faydaları ve hikmetleri olduğu içindir. Nitekim bu haramlar olduktan sonra sadece kadına değil erkek içinde haramdır.


Kayıtsız Üye
Tiyatro ve edebiyat gunah mı ?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Çocuk Sevgisi Hakkında Şiirler

Avukatlık haram mıdır arkadaşlar?

Ebelik mesleğinin iman zayıflığına sebep olduğu doğru mu?


arifselim
Asıl olarak tiyatro ve edebiyat haram değildir. Yeter ki İslama aykırı içerikleri olmasın. Hele edebiyat başlı başına değerli bir meslektir.

Avukatlık ve benzeri meslekler hakkında ihtilaf olmakla birlikte hedef ve gayesi Allah’ın rızası olarak yaparsa caiz olur diyen alimler vardır.

Ebelik mesleği aksine değerli ve mübarek bir meslektir ancak bu erkekler için değil kadınlar içindir.


Kayıtsız Üye
Selam benim sozlum saz calarak sarki okuyaraq para kazaniyo bu harami ?duyunlerde dogum gunleinde konserlerde caliyo ama icki icmiyo onun yapdigi is harami?

Okudunuz mu?  İmam iskender mihr ali diye birisini tanıyor musunuz?

imam
Çalgı aletlerinden para kazanmak haram olmasa bile en az şüpheli bir durumdur. Daha hayırlı bir iş buluncaya kadar devam etsin ama hayırlı bir iş bulunca da bırakmasını şiddetle tavsiye ederiz.
İslamda çalgıcılık mesleği yerilmiştir.


hayırlısı23
Musab bey demişsinizki bankada çalışan tüm memurlar helal para almıyor diye. Ee biz o zaman hiç memur olmayalım boşuna okuyoruz üniversite falan? Şu anda banka aracılığı olmadan işlenen bir meslek söylermisiniz? Polisi öğretmeni askeri herkes bankaya muhtaç, maaşını bankadan alıyor, faiz girmeyen banka da olmadığına göre nasıl bir yol öneriyorsunuz? Polislik askerlik gibi şerefli meslekleri olan insanlar da mı haram para yiyor o zaman? Bu konuyu aydınlatırsanız sevinirim. Hayattan soğuyorum çünkü zaten iş bulamıyoruz bir de bulduğumuz işin içinde haram var mı yok mu diye bakıyoruz bir memur bile haram yiyorsa ne halt yiyelim ölelim mi

Okudunuz mu?  Namaz'da ilk rekatta fatihadan sonra ayetel kürsi ikinci rekatta başka bir süre okuyorum olur mu?

Soruma cevap istiyorum lütfen?


MertK
Kardesim dikkat ettiysen ”Basta bankada calisanlar” dedi, tum memurlar degil… Hem askerlik neden haram olsunku, vatanin için savasiyorsun akil var mantik var..


Kayıtsız Üye
Merhaba selamin aleyküm uzun zamandir eşim ile anlasamiyoruz meslek konusunda. Benim Hayalim makjac /vigasist olmayi ögrenip bayan arasi calismak ve kendimi.is sahibi yapmak . Esim makjaci olmak haram degilse yapabilirsin diye söyledi peki haram bir meslekmi?

Okudunuz mu?  Kıyamet alametleri mi ?

arifselim
Merhaba. Bu sorudan maksadın bayanlara makyaj yapmak olduğunu sanıyorum eğer bu ise bayanlara makyaj yapmak helaldir. Bunda bir ayrıntı ve anlamadığımız yerler olabilir o zaman ona göre ayrı bir cevap verilmelidir. İstersen konuyu biraz daha açabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar ailem benim saç konusında becerikli olduğumu söylüyolar ama ben bu mesleğin günah olup olmadığını bilmiyorum bana yardım eder misiniz arkadaşlar🙂


arifselim
Aleykum selam. Kadın veya erkek olduğunu açıklarsan iyi olurdu. Kuaförlük, berberlik haram bir meslek değildir. Elbette bu meslekte günümüzde bir şekilde caiz olmayan şeyler yapılabilmektedir. Eğer bunu seçeceksen bu helal ve haramlara dikkat etmen gerekir.

Okudunuz mu?  Yeter Dayanamıyorum Artık

Kayıtsız Üye
Normal bir cafe acmak caizmidir pogaca vs cay kahve dunya yemek cesitleri olacak ama sevgililerde gelecek sonucta bu harammidir cunku ben bir erkegim bayan kuaforlugu yapiyorum haram oldugu için birakma karari aldim ve cafe isine girmeye kara verdim harammidir acaba
selam ve dua ile kalin


Kayıtsız Üye
Merhaba. Bu kesinlikle helaldir, kendin yiyecek birseyler yapip satiyorsun kardesim. Bunun neresi, ne kadari haram olabilirki? Sen içini ferah tut, anlinin teriyle para kazanacaksin. Allah isini rast getirsin. Saygilar

Okudunuz mu?  Saçları düzleştirmek caiz mi

mum
Lokanta ve cafe gibi yerleri açmak helaldir, içerisinde haram madde satmayın yeter
kim yemiş sizi bağlamaz


haram olan meslekler, günah olan meslekler, kazancı haram olan meslekler

Bu kategoride yer alan Cennete Allahı Görünce Cenneti Unutacak mıyız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seçilmemesi gereken meslekler nelerdir? Hangi mesleklerin günah tarafı vardır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.