Anasayfa
8 Temmuz 2023, 17:48
missa0555
Editor

Peygamber efendimizin doğum tarihi 571, ölüm tarihi 632 olunca nasıl oluyorda 63 yaşın

Peygamber efendimizin doğum tarihi 571,ölüm tarihi 632 olunca nasıl oluyorda 63 yaşın

Kayıtsız Üye
peygamber efendimizin doğum tarihi 571,ölüm tarihi 632 olunca nasıl oluyor da 63 yaşında ölmüş oluyor?


peygamber efendimizin doğum tarihi

muvaffak
571-632 tarihleri arasının miladi takvimin güneşi esas alan hesaplaması ile değil kameri takvimin Ay’ı esas alan hesaplaması ile hesaplanırsa sorun çıkmayacaktır. Kameri yıl, şemsi yıl ile kıyaslanacak olursa otuz üç senede bir yıl fark meydana gelmektedir. Çünkü kameri yıl şemsi yıldan on bir gün eksiktir. Aradaki bu fark hesaplanırsa Peygamberimizin doğum ile vefatı arasında geçen süre 63 yıla tekabül eder ve doğru hesaba ulaşmış oluruz. Güneş yılına (miladi takvim) göre ise Peygamberimiz 61 yaşında vefat etmiştir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken gaz kaçırmak abdesti bozar mı

Cevap: peygamber efendimizin doğum tarihi 571,ölğm tarihi 632 olunca nasıl oluyorda 63 yaşın

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Güzel noktalara temas etmişsiniz. Çok faydalı oldu. Her müslüman aynı duyarlılıkta olursa, yanlış bilinenlerin ayıklanması daha kolay olacaktır.


Yorum: Peygamber efendimizin doğum tarihi 571,ölğm tarihi 632 olunca nasıl oluyorda 63 yaşın

Kayıtsız Üye
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Herhangi bir yere sürtünme sonucu meni gelmesi kaza mı kefaretmi gerekir ?

Kayıtsız Üye
Çünkü öncesinde kullanılan takvimle hicri takvim başkaydı takvimde geçiş olduğu için böyle bir olay oldu sanırım..


Kayıtsız Üye
Peygamberimiz doğduğundada öldüğündede hicri takvim diye bir şey yoktu sadece arapların kullandığı kameri aylar vardı.Hicri yıl hesabı peygamberimizin ölümünün 17. senesinde hicret ettiği sene hicri yıl bir olarak kabul edilmiştir.Yani zannedildiği gibi hicri takvim hiçte peygamberimizin haberi olduğu islami bir takvim değildir

Okudunuz mu?  Hac ve umre ile ilgili Hadis-i Şerifler

Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimiz, bugün kullandığımız Gregoryan Miladi takvimine göre, 571 ile 632 yılları arasında yaşamış; yani 61 yaşında ölmüştür. Miladi takvimde 1 yıl 365 gün, Hicri takvimde ise, 354 gündür. Bundan 100 yıl öncesinde Miladi takvim ve Rumi takvim kullanılıyordu. 354 günlük hicri takvim esas alındığında, Hz. Peygamber Efendimiz 63 yıl, 365 günlük miladi takvime göre ise 61 yıl yaşamıştır. Yani herhangi bir yanlışlık veya çelişki söz konusu değildir. İyi niyetli merak insanı doğruya götürür; Allah yolunuzu açık etsin.

Okudunuz mu?  Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim

peygamber efendimizin doğum tarihi, peygamberimizin doğum tarihi, peygamber efendimizin dogum tarihi

Bu kategoride yer alan Nişanlıma ısınamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin doğum tarihi 571, ölüm tarihi 632 olunca nasıl oluyorda 63 yaşın Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.