Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Kitapta bir insana geleceği gördürmek şirk mi?

Kitapta bir insana geleceği gördürmek şirk mi?

AdemAkbulut
Arkadaşlar ben tatilde yazarlık mesleğine bayağı ilgim çektti ve kitap yazıyorum acaba bir insana geleceği gördürmek şirk mi olur kitapta


Cevap: Bir sorcam din açısından tecrubeliler cevap versin

karadamlalar
sonuçta hikayedir bunlar,masal dünyası falan.bir şey olacağını düşünmüyorum,fakat yine de bu konuda daha bilgili biri varsa yazar inşAllah biz de bilgilenmiş oluruz.


Cevap: Bir sorcam din açısından tecrubeliler cevap versin

AdemAkbulut
umarım kardeşim öyledir lütfen daha bilgili varsa cevap yazsın


Cevap: Bir sorcam din açısından tecrubeliler cevap versin

aforizma
medyumluk bilinmeyen bir şey değil,parapsikolojik olaylarda öyle, yüzlerce bu tür roman ve hikayeler,seneryolar,kurgular var. filimler ve dizlerde var.

neyi nasıl yazacağın önemli,eğer bu işleri öven ve teşvik eden bir kurgun varsa, kötü bir yapmış olursun.şirk midir?, buna yazdıkların ortaya çıkmadan ve okumadan kim nasıl yanıt verebilir ki ?


AdemAkbulut
yok arkadaşım aslında bir anlık bir düşünce idi benimki geleceği rüyalarında gören biri olsa diye mesala abimin bir anlık sözünde geçti ordan aklıma geldi hem ben bu konuyu şirke giriyom korkusu ile değitirdim emin değilim bir bilen varsa cevaplasın lütfen


imam
Haram olan şeyler kitapta da olsa yine haramdır.
Okuyucu harama/yanlış düşünceye sevk edecek şeyler caiz değildir.

Okudunuz mu?  Dudak Kremlerinin İçindeki Maddeler Haram Mıdır?

karadamlalar
kardeşim hikaye yazmakta,eğer müstehcen şeylere harama özendirme gibi bir durum yok ise hikaye yazmakta sorun yok.ki geleceği gören adam ile ilgili bir şeyler yazarak sen gaybın bilgisinin Allah’a ait olduğunu inkar etmiyorsun yine,gerçek olmadığını kabul ettiğin bir hikaye yazıyorsun.bence bir sıkıntı yoktur,fakat yine de bekleyelim bir başka bilen çıkar farklı bir şey der,bizim cahilliğimizdir belki.


imam
< kardeşim hikaye yazmakta,eğer müstehcen şeylere harama özendirme gibi bir durum yok ise hikaye yazmakta sorun yok.ki geleceği gören adam ile ilgili bir şeyler yazarak sen gaybın bilgisinin Allah’a ait olduğunu inkar etmiyorsun yine,gerçek olmadığını kabul ettiğin bir hikaye yazıyorsun.bence bir sıkıntı yoktur,fakat yine de bekleyelim bir başka bilen çıkar farklı bir şey der,bizim cahilliğimizdir belki. >

Dini konularda "bence" diyebilmek için iyi bir ilim seviyesinde olmak gerekir. buna dikkat et kardeşim.
Haram belli helal bellidir. Harama teşvik haramdır. bu hüküm zaten bellidir.


karadamlalar
"bence" lafını kullanmam benim görüşümü belirttiğimi gösterir abi.yoksa ben fetva verebilecek biri değilim.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Okudunuz mu?  Din mi kültürü etkilemektedir yoksa kültür mü dini etkiler

Gelecekle ilgili şeyler gaybi olur onun bilgiside Anahtarları da Allah katındadır. Siz "Kitap’ta bir insana geleceği gördürmek diyorsunuz" Sıradan bir İnsan yani Rasul olmayan nasıl olurda geleceği görebilir ?

Örneğin Rasulullah S.A.V Allah’ın izni ile kıyamet alametlerini bildirdi.

Bu ayete bakın ondan sonra iyi düşünün derim.

Yoksa gayb (görünmeyenin bilgisi) onların yanında mıdır ki, kendileri yazıp duruyorlar? (Kalem Suresi, 47)


AdemAkbulut
Arkadaşım bende biliyorum gaybın bilgisinin yalnızca ALLAHA’a ait olduğunu abim öyle dedi bir an geleceği gören biri olsa diye yazıyım mı diye abime fikrinin dikkatimi çektiğini söyledim sonra şirke girdin düşüncesi geldi aklıma ondan öyle bir şey dedim bide şirk giren birinde vesvese olmaz değil mi çünkü bunu dedikten sonra sadece şimdi sabah vesvese duymadım küfürlü


ebediyyetyolcusu
Kardeş elbette biliyorsun, o halde insana geleceği gördürmek yanlış olduğunu bilmeniz gerek abin de sende.
Şirk konusu gerçekten önemlidir çünkü gizli şirk de vardır.

Gaybın Anahtarları Allah’ın katındadır dedik, şimdi bir İnsan’da (haşa) geleceği görür diye kabul etsek elbette ki şirk olur.

Örneğin günümüzdeki Fala bakanları düşün büyük günah işlemekteler.


AdemAkbulut
Arkadaşım ben şunu merak ediyom şirke girdin mi girmedin mi benim ki bir anlık abimin düşücesini onaylamaktı sonra vazgeçtim

Okudunuz mu?  11 yıllık Yuvamız yıkılıyor boşanmanın eşiğindeyiz

AdemAkbulut
lütfen şirke girdim mi girmedim mi birisi yazarsa


ebediyyetyolcusu
Selamün aleyküm

Sen şirke girdin diye sürekli bir fısıltı geliyorsa bunun Şeytanın bir vesvesesi olduğu açıktır. Bu durumda Allah’a sığınmak Allah’ı anmak ve şahadet getirmek vs. kalbi bu tür düşüncelerden korumak lazım.

Bunula beraber karşındakini de uyarman daha hayırlıdır, gaybı ancak Allah bilir diye biliyorsan bunu o an söylemen daha yerinde olurdu.


AdemAkbulut
içimden sen şirke girdin Adem boş ver sizin şirkle ilgili yazdıklarınızı okurken oldu bu vesvese sizin dediğinize göre şeytandan ve sadece müslümanlara gelir vesvese yazdıklarınızdan onu çıkardım doğru mu


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

İblis Şeytanın vesvesesi sadece müslümanlara gelir demek yanlıştır.

Onlara; "Allah’ın indirdiklerine uyun" denildiğinde, derler ki; "Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız." Şayet şeytan, onları çılgınca yanan ateşin azabına çağırmışsa da mı (buna uyacaklar)? (Lokman Suresi, 21)

Bu ayet böyle olmadığının bir kanıtıdır.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Sen bu Şirk meselesini düşündükçe şişer ! Kuranı Kerim’ den sana bir örnek vereyim

Hani Musa, kavmine: "Ey kavmim, gerçekten siz, buzağıyı (tanrı) edinmekle kendinize zulmettiniz. Hemen, kusursuzca Yaratan(gerçek İlah)ınıza tevbe edip nefislerinizi öldürün: bu, Yaratıcınız Katında sizin için daha hayırlıdır" demişti. Bunun üzerine (Allah) tevbelerinizi kabul etti. Şüphesiz O tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir. (Bakara Suresi, 54)

Okudunuz mu?  Gusülde sivilce patlaması guslü bozar mı

Bak Musa A.S Kavmi buzağı ilah edindiği halde tevbe ettiler ve bağışlandılar.
Sen acaba Şirk’e mi düştüm demekle sanki onlardan daha mı aşağısın ?
Bu vesveseden başka bir şey değil rahat ol. Allah’a yönel bildiğin bilmediğin günahların için af dile o halde.


AdemAkbulut
Allah senden razı olsun güzel zaten vesvese olduğunu anlamaya başlamıştım ne kadar kurtulmaya çalışsam o kadar artıyo mesela ben şirke girmedim diyorum içimden sen şirke girdin gibi sesler geliyor bide bunlardan yani vesveselerden kutulabileceğim dualar veya çözümler varsa yazabilir misiniz


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim ben bir sabah Şeytanın vesvesesini hissetdiğimde kalktım abdest alarak Kuran’dan Enam Suresinin ilk ayetlerini okudum ve okuduk’dan sonra adeta melunu taşlamış gibi daha ne bir fısıltı işittim ne başka birşey.
Sağ olsun onu da burada bir Arkadaş’dan öğrenmiş oldum.

Hz. Eyyub A.S duasını yapabilirsin Sad Suresi ayet 41

Meali
Kulumuz Eyyub’u da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azap dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti. (Sad Suresi, 41)

Okudunuz mu?  Gördüğüm Rüya (Çok Korkuyorum)

Şayet sana şeytandan bir kışkırtma gelecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Fussilet Suresi, 36

Bunu da izle !

[url]http://www.youtube.com/watch?v=eoUVqM65IdE


AdemAkbulut
Allah senden razı olsun kardeşim abdestli enam suresini okumak bu dediğini yapıcam yalnız son bir soru farkında olmadan şirke girmek dinden çıkarır mı


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim bak burada senin konun bir benzeri verilmiş.

Küfre, Şirke Düşmüşüm Gibi Vesvese Geliyor

Selamünaleyküm hocam.
İslami kitaplar okumaya çalışan birisiyim. Küfre ve şirke düşmekten çok korkuyorum. Ya ağzımdan farkında olmadan beni küfre ve şirke düşürecek bir söz söylemişsem nolcak diye endişeleniyorum. Dualarımda Allah’ım eğer bilmeden şirke küfre düşmüssem beni affet tevbe ediyorum diyorum. Ancak fıkıh kitaplarında küfre ve şirke düşen kimsenin kelimeyi şehadet getirip gusül abdesti alması gerekir diye geçiyor. Bu sefer kendi kendime ya farkında olmadan şirke düştüm ama bundan haberim yoksa ne yapmalıyım gusül abdestimi alıyım hemen şimdi diyorum. Bu şüphelerim çok arttı hocam. Mesela bir etli yemek yiyorum sonra aklıma müşriklerin kestiği etin yenmeyeceği geliyor ve bu eti kim kesti kesen kişi besmele ile başlıyarak mı kesti veya bu kimse tagutu reddeden muvahhid birisimi acaba diye sorular geliyor eğer bu eti müşrik biri kesmişse ben bu etli yemeği yerken besmele çekerek başladım. Halbuki haram’a besmele ile başlamak kişiyi dinden çıkarır ben acaba farkında olmadan küfre şirke mi düştüm diyerek endişeleniyorum. Mesela yanımda bir kişi cehalet sonucu küfre girmesine neden olacak şeyler söylüyor şakalar yapıyor. Mesela harama bakıyor bakma denince güzele bakmak sevaptır diyor. Bu anda İbni Teymiyye’nin kim yabancı bir kadına bakmanın helal söylerse kafir olur sözü aklıma geliyor. Bu kimseye ben tebliğ etmemiş bu sözlerini dinlemişsem acaba uyarmadığım için bende mi itikadı açıdan sakata düştüm yada bu söz söyleyen kimseye Allah’ın selamını verdiğimde ona kardeşim diye hitap ettiğimde bu davranışım itikadi açıdan tehlikeli mi… Hocam genellikle bu tür şeyler. Çok korkuyorum küfre ve şirke düşmekten. Dua ediyorum Allah’ım beni küfre ve şirke düşmekten koru, kalbimi dinin üzere sabit kıl diye. Ne yapmalıyım bu konuda. Bu konuları iyi bir şekilde kavramak istiyorum.

Okudunuz mu?  İki secde arasına ne denir ve bir şey söylenir mi?

CEVAP: Selamünaleyküm.
Sizin bulunduğunuz durumun adı vesvesedir. Vesvese sizi, günlük hayattan koparıp, insanlar arasında bir sorun insan hâline getirebilir. Yanlış ve anlamsız bir yol üzerindesiniz. Şöyle bir ilke üzerinden yürüyün:
Şirk ve küfür kelimelerini hiç gündeminize almayın. Normal bir insanın günlük hayatını yaşayın. Yorum yapmayın. Bilerek yanlış bir iş yapmayın. Yapınca da tevbe edin. Yanınızdakilere, bu tür konuları açsanız bile size cevap vermemelerini, duymazdan gelmelerini rica edin.
Bir süreliğine de bulunduğunuz ortamı terk edip geziye çıkın, çevre değiştirin. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Cinler nasıldır? Cinler insanlara ne yapar?

fetvameclisi


ebediyyetyolcusu
Kardeş kısacası ben şirke mi girdim acaba diye düşünüp kalbe eyvah dettirme Şeytanın isteği zaten o dur.
‘Sinsice, kalplere vesvese ve şüphe düşürüp duran’ vesvesecinin şerrinden. (Nas Suresi, 4)

Şüphesiz Allah, göklerin ve yerin gaybını bilendir. Gerçek şu ki O, sinelerin özünde (saklı) olanı bilir. (Fatır Suresi, 38)

Bir de şu var ki insan kalben bilerek kasten onaylarsa ancak şirke düşer. Gizli Şirklerdende Allah’a sığınmak lazım.
İnsanın kalbi La ilahe illAllah Muhammedun Rasulullah dedikçe şirkten uzak olur bu zikri çok yap Allah’ı zikret.

Şirkten korunma hakkında Peygamberimiz S.A.V yaptığı dualar vardır bunlar bulup okuyup ezberlemeye çalış

Şirke fazla kafayı takma !


karadamlalar
tevhidi öğren doğruca,vesvese olsa da bir önemi olmaz 🙂


AdemAkbulut
Allah hepiniz razı olsun ne diyim ki çok teşekkürler arkadaşlar bu gece 2:15 dk kala korkuyla kaldığımda (rüya gördüm) ama güsül abdesti aldıracak bir rüya değil sonra tuvalete gittiğimde çamaşırımda yaşlık gördüm kokusu varmı diye yaşlığa eğildiğimde kokusu geldi bu vesvese mi şöyle ki eğilmden önce hiç almadım sonra yatıp kaltığımda 7:40’da çamaşırımda ıslaklık yoktu benim bildiğim meni olsa kurur kalırdı ama sabah baktığımda yaşlık yoktu güsül abdesti almam lazım mı? beni mazur görün konu açmak istemediğimden buraya yazdım:)

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre yumurta kabuğu yemeğe veya yumurtaya düşse necis olur mu?

AdemAkbulut
BURAYI OKUYUN Allah hepiniz razı olsun ne diyim ki çok teşekkürler arkadaşlar bu gece 2:15 dk kala korkuyla kaldığımda (rüya gördüm) ama güsül abdesti aldıracak bir rüya değil sonra tuvalete gittiğimde çamaşırımda yaşlık gördüm kokusu varmı diye yaşlığa eğildiğimde kokusu geldi bu vesvese mi şöyle ki eğilmeden önce hiç almadım koku sonra yatıp kaltığımda 7:40’da çamaşırımda ıslaklık yoktu benim bildiğim meni olsa kurur kalırdı ama sabah baktığımda yaşlık yoktu güsül abdesti almam lazım mı? beni mazur görün konu açmak istemediğimden buraya yazdım🙂


AdemAkbulut
Arkadaşlar farklı bir şey oldu bir konu açıçam cevap verecekler ordan versin şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İmamdan önce tekbir almak

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim, böyle durumlarda’da en iyisi guslü yap hem sevap kazanmış olursun hemde içindeki şüpheyi içinden atmış olursun.

Gece yatmadan’da Mülk Suresini okuyabilirsen oku.

Mülk sûresinin fazîleti

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
Mülk sûresi kötülüklerden engelleyici ve kurtarıcıdır. Kabir azabından kurtarır.
Mülk sûresini her gece okuyan kimseden Cenab-ı Hak kabir azabını kaldırır.
Mülk sûresini okumadan yatma! Zira ölürsen kabirde sana yoldaş olur. Her gece Mülk sûresini okuyan kimse, Kadr gecesini ihyâ etmiş gibi sevâba nail olur.
Ben Mülk sûresinin, ümmetinmden her insanın kalbinde olmasını severim.
Kur’ân-ı kerîmden otuz âyetlik bir sûre, bir adama şefaat etti ve neticede mağfiret oldu. O, Mülk sûresidir.
Eshab-ı kiramdan bir kaçı, bir yere çadır kurmuşlardı. Burada bir kabir bulunduğunu bilmiyorlardı. Çadırda mülk sûresinin okunduğu işitildi.
Resûlullah efendimize bunu haber verdiklerinde:
Bu sûre, insanı kabir azabından korur buyurdu.
Abdullah ibni Abbâs buyurdu ki:
Mülk sûresini oku! Onu ezberle! Çoluk çocuğuna ve komşularına da öğret. Zira bu sûre azabdan kurtarıcıdır.
Okuyan kişiye Hak teâlâ indinde şefaatçidir. Eğer kişi onu ezberlemişse, Allahtan onu Cehennemden kurtmasını ister. Allah, o sayede kişiyi kabir azabından kurtarır.
Muhammed bin Alkamî buyurdu ki:
Her gece Tebarake (Mülk) sûresini okuyanlara kabir suâli sorulmaz.
Abdullah ibni Mes’ûd buyurdu ki:
Birisi vefat edip kabre konduğunda, azab melekleri ölünün başına gelir. Baş onlara der ki:
"Ona dokunmayız. Zira o bana, Mülk sûresini okurdu."
Sonra karın tarafına varıp otururlar. O da der ki:
"Ona dokunmayınız. Zira o bende Mülk sûresini ezberleyip hıfzetmiştir."
Bu sebeple bu sûreye, "kabir azabını engelleyici" anlamında "Mânia" denilmiştir.
Abdullah ibni Mes’ûd buyurdu ki:
Kim her gece Mülk sûresini okursa, Allahü teâlâ bu sayede o kişiyi kabir azabından kurtarır.
(Mülk sûresi, Kur’ân-ı kerîmde 561 – 563 sayfalar arasındadır.)

Okudunuz mu?  Ahirette bedenimiz

Ve gerçekten o,(Kuran) mü’minler için bir hidayet ve bir rahmettir. (Neml Suresi, 77)


Kurgu roman

Bu kategoride yer alan Maliki Mezhebinde Necaset başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kitapta bir insana geleceği gördürmek şirk mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.