Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır?

Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır?

Kırlangıç.
Selamun aleykum, ben yaklaşık 2-3 hafta önce namaza başlayan bir kardeşinizim.Ama şu 2-3 haftadır inanın başıma gelmeyen vesvese kalmadı.Küfür içeren kelimeler mi dersiniz, sen daha çok gençsin ne gerek var dinle uğraşmaya düşünceleri mi dersiniz, sen ibadetlerinde samimi değilsin kabul olmuyor hiçbiri düşünceleri..Utanmaz şeytan ne malum namazın gerekli olduğu bile dedi.Ben ilk başta bu düşünceleri savuşturmak yerine kökünden çürütmek istedim, yoksa tekrar aklıma gelebilirler diye.İçimde savaş çıktı resmen, bir taraf şeytanı savunuyor bir taraf Allah’ı.En sonunhmda Allah’a sığındım ben bununla başa çıkamıyorum yardım et Rabbim diye.Bu sefer de "sen hem bu vesveseleri ciddiye alıp onlarla uğraşıyorsun hem de sonra utanmadan Allah’tan yardım diliyorsun, kabul mü olacak duaların?
" diye düşünceler geldi aklıma.Bu düşünceler beni bazen rahat bırakıyor, o zaman hemen dua ediyorum kurtulmak için.Bazen de anlattığım gibi.Ama yine de hiçbir şekilde namazlarımı aksatmıyorum, yoksa kaybetmiş olacağım savaşı.
Şimdi bir kaç sorum olacak,
1-Gerçekten bu dengesiz halim yüzünden Allah (c.c.) bana kızıyor olabilir mi?
2-Bu kafa karışıklığı içinde yaptığım ibadet ve dualar kabul olur mu?
3-Namaz kılmaya devam edersem bunlar sona erecek mi yoksa hep böyle mi sürecek?
Yardım ederseniz çok sevinirim, kendi başıma iyice kafam karışacak gibi..

Okudunuz mu?  Bu takıntı mdıır? yoksa vesvese mi?

Cevap: Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır?

HAMMADUN
1-Gerçekten bu dengesiz halim yüzünden Allah (c.c.) bana kızıyor olabilir mi?

Siz çıkmışsınız er meydanına ve NEFS’inizi, Şeytan’ı ve Dünya’yı karşınıza almışsınız, HAKEM bana kızarmı diyemi düşünüyorsunuz….????

HAKEM size kızmaz…. O sizin, NEFS’inizin Şeytanla ve Dünyayla olan müsabakanızda, sırtınızın yere gelip, gelmeyeceğine bakar. Zira HÜKÜM verilecektir. Hangi taraf TUŞ olursa o mağlup sayılacaktır.

Okudunuz mu?  Karşı cinsi beğenmek günahmıdır ?

2-Bu kafa karışıklığı içinde yaptığım ibadet ve dualar kabul olur mu?

Cahil Şeytan’ın binlerce yıldır bildiği tek yöntem var…. O’da bu. O olurmu, Bu olurmu diye insanları ACABA’ya sürüklemek. Sizin ağzınızdan da ACABA kelimesini duymak….. Dualar kabul olmasına kabul olurda, Armut piş ağzıma düş diye bişey olmaz. Dua edersiniz ve O Duanızın neticesinde hüsnü kalb ile istediğiniz yollar size kolaylaştırılır hepsi o. Zira O dua neticesinde istediğiniz sizin hayrınıza ise ve siz ona ulaşmak için gayret sarfediyorsanız imtihana bir yerinden başlamışsınız demektir. Olduda dua ettiğiniz şey sizin için hayırlı değildide o’na giden yolların tamamı size kapandıda ne yapsanız ulaşamadınız, bu durumda da HAMDEDME’yi ve ulaşamadığınızdan dolayıda tevekkül etmeyi öğrenmelisiniz.

Okudunuz mu?  Bayanlar pantolonla namaz kılabilirler mi?

3-Namaz kılmaya devam edersem bunlar sona erecek mi yoksa hep böyle mi sürecek?

Ne zaman ki; Şeytan Aleyyullana’nın size vermiş olduğu ve olacağı tüm vesveselerin, sizin için cahilane olarak algılandığı an, Şeytan Aleyyullana’nın bittiği ve yeni stratejiler geliştirmek için NEFS’inizle İSTİŞARE ettiği anlara şahit olacaksınız. İşte orada NEFS’inize hükümdar yada NEFS’inize köle olma tercihi tamamen sizin elinizde olacak. İnşaAllah yeryüzü HALİFELERİ’nden olursunuz ve NEFS’inize HÜKÜMDAR olup, HÜKÜMRANLIĞINIZI kurarsınız….

Okudunuz mu?  Sünnet ile Farz arasında Ayetel Kursi okumak caizmidir ?

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır?

yandı_yurek
Ardasımızın cevaplarını buraya yapıştırdım kusura bakmasın Hammadun .. Ama bunlara katılıyorum

1-Gerçekten bu dengesiz halim yüzünden Allah (cc) bana kızıyor olabilir mi?

Siz çıkmışsınız er meydanına ve NEFS’inizi, Şeytan’ı ve Dünya’yı karşınıza almışsınız, HAKEM bana kızarmı diyemi düşünüyorsunuz????

Okudunuz mu?  Şaka yaparken yalan söylemek ?

HAKEM size kızmaz O sizin, NEFS’inizin Şeytanla ve Dünyayla olan müsabakanızda, sırtınızın yere gelip, gelmeyeceğine bakar Zira HÜKÜM verilecektir Hangi taraf TUŞ olursa o mağlup sayılacaktır

2-Bu kafa karışıklığı içinde yaptığım ibadet ve dualar kabul olur mu?

Cahil Şeytan’ın binlerce yıldır bildiği tek yöntem var O’da bu O olurmu, Bu olurmu diye insanları ACABA’ya sürüklemek Sizin ağzınızdan da ACABA kelimesini duymak Dualar kabul olmasına kabul olurda, Armut piş ağzıma düş diye bişey olmaz Dua edersiniz ve O Duanızın neticesinde hüsnü kalb ile istediğiniz yollar size kolaylaştırılır hepsi o Zira O dua neticesinde istediğiniz sizin hayrınıza ise ve siz ona ulaşmak için gayret sarfediyorsanız imtihana bir yerinden başlamışsınız demektir Olduda dua ettiğiniz şey sizin için hayırlı değildide o’na giden yolların tamamı size kapandıda ne yapsanız ulaşamadınız, bu durumda da HAMDEDME’yi ve ulaşamadığınızdan dolayıda tevekkül etmeyi öğrenmelisiniz

Okudunuz mu?  Doktorun yasakladığı gıdaları yemek günah mıdır

3-Namaz kılmaya devam edersem bunlar sona erecek mi yoksa hep böyle mi sürecek?

Ne zaman ki; Şeytan Aleyyullana’nın size vermiş olduğu ve olacağı tüm vesveselerin, sizin için cahilane olarak algılandığı an, Şeytan Aleyyullana’nın bittiği ve yeni stratejiler geliştirmek için NEFS’inizle İSTİŞARE ettiği anlara şahit olacaksınız İşte orada NEFS’inize hükümdar yada NEFS’inize köle olma tercihi tamamen sizin elinizde olacak İnşaAllah yeryüzü HALİFELERİ’nden olursunuz ve NEFS’inize HÜKÜMDAR olup, HÜKÜMRANLIĞINIZI kurarsınız

Okudunuz mu?  İlim nedir ? İlim nerede öğrenilir ?

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun Amin


Cevap: Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır?

Kayıtsız Üye
vesvese düşünmek için tekrarlamak günahmı


kafa karışıklığı için dua, vesveseden dolayı kafa karışıklığı, vesvese

Bu kategoride yer alan Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese üzerine düşünmek zararlı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.