Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir?

Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir?

Kayıtsız Üye
Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir?


Cevap: Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir?

Muhasibi
SORU: Selamünaleyküm hocam. Haram para ile alınan bir eşya o kişiye haram olur mu? Mesela bir kişi kazandığı haram para ile kitap alsa kitap o kişiye haram olur mu? O kitaptan okuduğunda haram işlemiş olur mu? Eğer öyleyse o kitaptan bir daha okumaması mı gerekir?

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye kaç günde okunmalı

CEVAP: Selamünaleyküm.
Böyle bir durumda onun bedeli sadaka olarak verilirse elimizdekini kullanabiliriz.


Yorum: Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir?

Kayıtsız Üye
Öncelikle selamun aleykum ben eskiden haram parayla elbise aldım ve kitap taksidinin bir kısmını bu parayla ödedim şimdi pişmanım. Bu kitapları ve eşyaları bağış mi yapım yakimmi?hükmü nedir acaba teşekkürler

Okudunuz mu?  Boynuzu çıkmış hayvan kurban olur mu?

Yorum: Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir?

arifselim
Aleykum selam. Özürsüz bir şekilde bu elbiseleri giymek kişiyi günahkar yapar. O aldığın şeyleri elinden çıkarmak yerine onların tam bir bedelini sadaka olarak dağıttıktan sonra kullanabilirsin.


Kayıtsız Üye
Haram para ile, ucuzlamış oyun konsolu aldım. Başka gelir kaynağım yok. Bu malı geri vermek yerine saklayıp, helal kazançlı bir iş bulup tövbe ettikten sonra kulanmam caiz olur mu? Yani inşAllah iş bulup gelir sağlarsam, sonra tövbe edip bu konsolsun fiyatı kadar sadaka verip bu malı kulanabilir miyim? Ozamana kadar bu oyun konsolunu geri vermek yerine saklasam olur mu? Yoksa hemen şimdi vermem mi gerekiyor?

Okudunuz mu?  Meal tefsir farki nedir? bir de "Kuranın türkçesi yoktur meali vardir" ne demektir?

arifselim
O şeyleri elden çıkarmak mümkünse çıkar ama mümkün değilse onun bedelini sadaka olarak dağıt ve daha sonra kullanabilirsin.
Mümin kişi kalbinin rahat etmediği şüpheli şeylerden de uzak durmalıdır. Bu imanın ve takvanın bir gereğidir. Herşeyde fetva aramaya gerek yoktur. Unutmayın Allah katında her şeyin bir hesabı olacaktır.

Bu kategoride yer alan Anne baba hakkı ile ilgili 5 ayet 5 hadis i şerif başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram Para İle Alınan Eşyanın Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.