Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:36
dinisorular
Yönetici

Üzerimizdeki kul hakkını, sahibine değil de bir fakire versek caiz mi?

Üzerimizdeki kul hakkını, sahibine değil de bir fakire versek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba.Günümüzdeki çoğu genç gibi bende bilgisayar ve bilgisayar donanımlarına büyük bir hayranlık duymaktayım.Sanırım 1 yıl kadar önce bir bilgisayarcıdan bir parça sipariş ettim getirdi.Bana dedi ki git eve dene eğer olursa gelirsin parasında anlaşırız eğer çalışmazsa sıpıt gitsin.Bu abi bana çok güveniyordu ama ben o parça çalışmasına rağmen gidip parasını ödemedim 1 yıldan fazla zaman geçti şimdi gidip ödemektende çekiniyorum.Bana tam bir fiyat söylememişti galiba 15-20 TL civarlarında demişti ben 30 TL yi bir fakire o bilgisayarcıda çalışan herkes adına sadaka olarak versem, acaba kul hakkından kurtulurmuyum?Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kuran da hangi harfler ölümü ve yaşami anımsatır

Cevap: Üzerimizdeki kul hakkını, sahibine değil de bir fakire versek caiz mi?

Hoca
Hak sahibi dururken, hakkını fakirlere veremezsiniz.

Bu kategoride yer alan Eğer erkeğin kazancı yetiyorsa kadının kazandığı para helalmidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üzerimizdeki kul hakkını, sahibine değil de bir fakire versek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.