Anasayfa
1 Temmuz 2023, 15:08
sizden07
Abone

Çapak ve gusül

Çapak ve gusül

ahmett1
– Abdest alırken çapak görünmüyor fakat yüzüm kuruyunca vs.. çapaklar görünüyor. ABdest geçerli mi olur? Çünkü ıslanınca görünmüyor, su geçiriyor yorumu yapılabilir mi?

– SelamunAleykum arkadaşlar sabah abdest aldım ihtilam oldugum için fakat 2-3 saat sonra gözümde çapak oldugunu farkettm bir şey olurmu tekrar mı abdest alacagım yani şu an cünup mu oluyorum oruca niyet edemez miyim

Okudunuz mu?  Tövbe edip bozuyorum yüzüm kalmadı

Yorum: Çapak ve gusül

arifselim
Aleykum selam. Önemli olan gusül esnasında olmamasıdır. Daha sonra meydana gelmesi guslüne zarar vermez. Ayrıca çapak normalde su geçirir ve gusle de engel olmaz.


Yorum: Çapak ve gusül

Harun901
Hocam öncelikle selamun aleyküm. Benim bir sorum olucaktı ben bugün gusül almadan önce gözlerimdeki çapakları temizlemeye çalıştım ancak kirpik ile derinin birleştiği yerdeki çapaklar çok zor çıkıyor ve hepsini çıkarıp çıkaramadığımdan emin olamıyorum. Ama bugün çıkardığımdan neredeyse eminim. Göz temizleme işi bittikten sonra duşa girdim ve guslümü aldım. Ancak gusülden çıkıp kurulandıktan sonra aynaya baktığımda gözlerimde çapak olduğunu gördüm bu durumda tekrar gusletmem gerekir mi? Yoksa gusüllümüyümdür? Şimdiden teşekkürler Hocam.

Okudunuz mu?  Bir kimsenin elbisesi ince olursa dini de ince olur

Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar . Ben gusül almadan önce gözlerimdeki çapakları temizliyorum ama bazı çapaklar deri ile kirpiğin birleşme yerinde oluyor ve onları almakta zorlanıyorum bazen bazıları kalabiliyor. Elimden geldiğince alıyorum yani. Bugün gözlerimi temizledim ve gusül aldım.Kurulanıp üstümü değiştirdikten sonra aynaya baktım ve gusül abdesti almadan önce temizlememe rağmen gözlerimde çapak vardı. Bu durumda gusül abdestim kabul olur mu? Çok acil cevaplarsanız sevinirim. Neredeyse her gün içime kurt düşüyor bu yüzden gusül alıyorum lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Üniversite de inkılap dersi görmek caiz mi

Öncelikle Selamun Aleyküm arkadaşlar, Ben gusül abdesti almadan önce genellikle gözlerimdeki çapakları temizlerim. Ama benim kirpiğim ile derimin birleştiği yerdeki çapaklar kolay kolay çıkmıyor. Buraları uğraşıp elimden geldiğince temizliyorum. Sonra gusülümü alıyorum.
Banyodan çıkıp kurulandıktan sonra aynaya bakıyorum ve gözlerimde kirpik ile derinin birleştiği yerde çapaklar olduğunu görüyorum ve bazende kaşlarımın üstünde olduğunu görüyorum. Böyle bir durumda gusül abdesti tekrar almam gerekir mi yoksa guslüm kabul olmuş mudur? Nedeni ile anlatırsanız sevinirim. Hem soruma cevap bulurken hemde öğrenmek istiyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Okudunuz mu?  Annemle Babamın barışması için ne yapmalıyım

Hocam bir sorum daha olucaktı. Bugün gusül aldım ve çıktından sonra elimdeki tırnakların birinde kir olduğunu gördüm ve bu kiri temizleyip tekrar gusül aldım. Ve bu seferde ayaklarımdaki tırnaklardan birinde kir olduğunu gördüm ve onu ordan aldım. Bu durumda tekrar gusletmem gerekir mi? Acil cevap alabilirmiyim lütfen ?

Okudunuz mu?  Annemin haberi olmadan nikah kıyabilir miyiz yani dini nikah?

Hocam birde gusül aldıktan sonra içimden bir ses şurayı yıkamadın diyip duruyor. Bu sesi bastırmaya çalışıyorum ama susmuyor. Kendi kendime ben orayı yıkadım diyorum. Ama yinede içimde bir huzursuzluk oluyor böyle bir durumda tekrar gusletmem gerekir mi?

Ve ayrıca son bir sorum daha var. Gusül aldım. Gusülden sonra tırnağımın ”üstünde” bir kaç küçük leke gördüm ve onları temizledim. Guslüm geçerlimidir? Bunun gibi sorular yüzünden bugün 3.kez gusül alışım. Lütfen yardımcı olun. :/

Okudunuz mu?  Secdeler konusunda vesvese oluyor.. secdeleri unutmak gibi

Yorum: Çapak ve gusül

ACİLSERVİS
Tekrar gusül almana gere yok. Zaten temizlemişsin. Kalan varsa da oda su geçirir zaten.


Kayıtsız Üye
Merhaba,
benim abdestle ilgili sorum var. Makyajımı çıkardıktan sonra duş almıştım abdestimi de aldım, sonrasında da ibadetlerimi yaptım.
Yatsı namazından sonra göz pınarımda rimelli çapak kaldığını gördüm halbu ki iyice temizlemiştim duş almadan.
Kıldığım namazları tekrar mı kılmam gerekiyor?

Okudunuz mu?  Birine ölümsüz demek caiz midir ?

Şimdiden teşekkür ederim.


arifselim
Merhaba. Eğer suyun deriye temasına engel olacak ölçüde bir engel ise evet o namazlarını yeniden kılmalısın. Abdestten veya gusülden sonra farkına vardığında tüm vücudunu yeniden yıkamana gerek yoktur sadece o yeri yıka yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam Allah rızası için yardım edin gusül aldım sonra çıktım üstümü giydim aynanın karşısına bir geçtim gözüm çapak dolu 1 saat onları yıkayarak falan temizledim guslüm geçerlidir dimi hocam

Okudunuz mu?  Allah neler yapabilir

Kayıtsız Üye
Kardeş sıkıntı yok biz vesvese yapıyoruz abdesti ve gusül biz kabul etmiyoruz Allah (c. c) kabul eder. Gusulden önce olmadığına emin ol güsül dede yüzünü yıkamaya varınca iyice ov gusül unu bitir ve çık. Gusulden sonraki etki etmez inşAllah

Bu kategoride yer alan Annemle babam sürekli kavga ediyor evimizin huzurlu olması için okuyabileceğim dua var mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çapak ve gusül Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.