Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:32
missa95
Abone

Tuvalet ihtiyacından sonra görülen sıvı meni mi mezi mi vedi mi?

Tuvalet ihtiyacından sonra görülen sıvı meni mi mezi mi vedi mi?

Kayıtsız Üye
S.A.

sabah kalktım tuvalete gittim işimi hallettim bir süre sonra tenasul organımın ucunca çok beyaz olmayan donmuş sıvı gördüm büyük ihtimalle mezi olmalı ama vesveseliyim biraz lütfen içimi rahatlatın yani meni olsa külotumda görürdüm ve en az bir damla olurdu

Okudunuz mu?  Akraba evliliği ile ilgili ayetler

Allah razı olsun


Cevap: Tuvalet ihtiyacından sonra görülen sıvı meni mi mezi mi vedi mi?

Ercan
Soru:
Meni, mezi ve vedi nedir? İdrardan sonra kendiliğinden gelen sıvıdan dolayı ne yapmam gerekir?

Cevap:
Cinsel temas sonunda haz ve heyecan içinde, fışkırarak gelen yapışkan sıvıya meni (sperm) denir. Bu gelirse gusül gerekir. Cinsel duygu, heyecan, tenle temas vb. sonunda meni değil de daha az, açık renkli, yapışkan ve fışkırmayan bir sıvı gelirse buna mezi denir; meziden dolayı gusül gerekmez, yalnızca abdest alınır. İdrardan sonra veya başka zamanlarda cinsel etkilenme, haz, uyanma sözkonusu olmadan gelen açık renkli, fışkırmayan, yapışkan ve az miktardaki sıvıya da vedi denir, bu da yalnızca abdesti bozar. Sizinki meni değildir, gusül gerekmez, abdestten sonra gelmiş olursa yeniden abdest alırsınız.

Okudunuz mu?  İkindi namazını akşam namazına kaç dakika kalırsa kıla biliriz?

Cevap: Tuvalet ihtiyacından sonra görülen sıvı meni mi mezi mi vedi mi?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun


meni mi vedi mi

Bu kategoride yer alan Asgari Ücretlilere Zekat Verilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvalet ihtiyacından sonra görülen sıvı meni mi mezi mi vedi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.