Anasayfa
10 Ocak 2024, 0:38
sizden9
Abone

Tarikata Nasıl Girilir?

Tarikata Nasıl Girilir?

sahabeyolunda
Tarikat, yolu murad etmekle başlar. Zaten mürid demek murad eden demektir. Daha sonra -önceden bahsettiğimiz gibi- Şeriat Üniversitesini bitirmiş bir profesörün (Mürşid-i Kâmilin) eteğine yapışmak ve onun derslerine katılmakla devam eder.

On iki hak tarikat ve bunların çeşitli kolları vardır. Bunların bir kısmı günümüze kadar ulaşmamış ve yine bir kısmı da özünden koparılarak yani tahrif edilmek sureti ile gayesinden saptırılmak istenmiştir. Ancak yine de gerçek ve hak olan tarikatların ve onları canları pahasına yaşatmaya çalışan mürşid-i kâmillerin bugüne dek Elhamdülillâh varlıklarını koruyabilmeleri büyük bir sevinç ve övünç kaynağımızdır.

Okudunuz mu?  İdrar necis midir

Geçmiş asırlarda ve günümüzde her ne kadar kabullenmezseler de tarihe baktığımızda bütün maddi-manevi icatların, ilimlerin ve fetihlerin altında tarikatların ve onların mürşid-i kâmillerinin açık manevi imzalarını görmemiz, büyük bir gerçeği kabul etmek anlamına gelir.

Cebir ilminin temelinde ve hatta isminde bile bir Allah dostunun imzası vardır. Tıbbiyede İbn-i Sina hakeza öyle. Yine Osmanlı İmparatorluğunun kurulmasında Şeyh Edebali’nin imzası, İstanbul’un fethinde büyük mürşid Akşemseddin Hz.nin imzasını (manevi) bulmak her kesimden insan tarafından kabul edilen bir gerçektir.

Okudunuz mu?  Namazda selam verirken ne denir

Günümüzde maalesef tarikat yollarının önünün kesilmek istenişi bu yolların yadırganışı, yok sayılması bizleri yukarıda saydığımız zahirî ve batınî ilimlerin yerine aynı şekilde zahirî ve batınî fetihlerden uzaklaştırmış, bizi bize hiç yakışmayacak şekilde bir zamanlar ismimizden bile çekinen kavimlerin kapısında dilenci durumuna düşürmüştür.

Okudunuz mu?  Şaka yapmak Ve gülmek

Evet geçmişte Allah’ın dostlarına sahip çıkan ve onların yollarına maddi ve manevi destek veren toplumları Cenab-ı Hakk yüceltmiştir. Şimdi ise onları yadırgayan, küçümseyen, yok sayan, ezen toplumların durumu da ortadadır.


Cevap: Tarikata Nasıl Girilir?

ömerhattab
Burda herkes biyere gidmeyi tavsiye etmiş…İnsan Giddiği yerin tarifini iyi yaparmış…Görüldüğü üzere… kİmi gözlükçüye ….Kimi beyin cerrahına …Allah İnsana Akıl fikir versin…
Boşbuşuna dememişler dervişin zikri neyse fikri odur…
Kimi dervişliği rededenlerin fikirlerini görüyorsunuz ….

Okudunuz mu?  Dinden çıkmış birisi ?

Cevap: Tarikata Nasıl Girilir?

Kayıtsız Üye
Sayın mümsema selamün aleyküm ben sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum çok doğru yazımlarınız var bana gerçek bir tarikat ismi tavsiye edebilir misiniz ben hiç birini bilmem ders almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim


Cevap: Tarikata Nasıl Girilir?

Kayıtsız Üye
Nakşibendi tarikatine girebilirsiniz mesela

Okudunuz mu?  Allah'ın bana bir şey için işaret vermesini istiyorum ne yapmalıyım ?

tarikata nasıl girilir, tarikata nasıl girilir , illuminati tarikatına nasıl girilir

Bu kategoride yer alan Kefareti esirgeme yurduna vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tarikata Nasıl Girilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.