Anasayfa
22 Temmuz 2023, 12:14
sizden94
Abone

Namazda selam verirken ne denir

Namazda selam verirken ne denir

sehervakti
1)Selam verirken esselamu aleykum verahmetullah yenine esselamu aleykun verahmetullah demek namazı bozar mı?

2)Hanefi mezhebinde fatihanın çoğunu okuyunca vacip yerine getirilmiş oluyor peki aynı namaz içinde tahiyyat suresini okurken,zammı sure okurken de bu geçerli midir?

Allah razı olsun


Cevap: Namazda selam verirken ne denir

musab
Selam verirken: esselamu aleykum verahmetullah denir

tahiyyat sure değildir.

zammı surenin tamamını okumak vacip olamaz.ben bakara suresini okuduğumda 286 ayeti okumak zorunda değilim.hanefi mezhebinin genel görüşü 3 kısa ayet,ya da uzun bir ayettir.

Okudunuz mu?  Kadınların elini sıkmak

Cevap: Namazda selam verirken ne denir

sehervakti
Allah razı olsun hocam 1.sorüyada cevap alırsam?


Cevap: Namazda selam verirken ne denir

musab
selamın vacip olan lafzı esselam demektir.devamını söylemek ise sünnettir.


sehervakti
Bende o vacip kısmı esselamu aleykum kısmı sanıyordum hocam Allah razı olsun ,anlam değimiş midir diye merak ettimde(sünnettede anlam değişince namaz bozuluyor) bunu bilmediğimiz için sonuçta arap değiliz anlam değişsede namazımız oluyor inşaAllah diye biliyorum,daha normalinin anlamını bilmiyoruz bir de yanlış okuduğumuzdaki(kötü anlam olursa namaz bozulur)anlam değişirse kötü olarak onu hiç bilemeyiz.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ezan okunmaya başladı (YARDIM)

Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
peki her iki tarafa da aynı şekilde mi selam verilir


Şema
namazda sağa sola selam verirken ne denir?
< her iki tarafa da aynı şekilde mi selam verilir >
evet sağa ve sola selam verince söylenecek sözler aynıdır
Şöyle selam verilir: Esselamu aleyküm ve rahmetullah

Okudunuz mu?  Abdest gecermi acaba

Kayıtsız Üye
bende bir şey çok merak ediyorum. esselamu aleyküm ve rahmetullah deyince bazen rahmetullah taki h harfini hırıltılı çıkarıyorum anlam değişir mi namazım bozulur mu.düzgün okumaya çalışıyorum ama çok vesvese yapıyorum. ne olur bana bir cevap verin kıymetli büyüklerim. şimdi böyle okudum diye namazlarımı tekrar tekrar kılmak istemiyorum vesveseden ölücem artık sesimi duyunnn nolur

Okudunuz mu?  Uzanırken kulaklıkta kuranı kerim dinlemek caiz midir

arifselim
Selam vermek zaten farz dahi değildir. Bu şekilde selam vermen namazını da zaten bozmaz. Kendine boş yere vesvese etmene gerek yok.


Kayıtsız Üye
peki bir şey daha sorabilir miyim? tahiyyat ı okurken rahmetullahi deki h yi hırıltılı okursak anlam bozulur mu, bir de ben namazda harfleri, kelimeleri, bazen ayetleri çok tekrarlıyorum doğru okumadım çıkaramadım harfleri diye hele ki bazen toplulukta sessiz okumam gerektiğinde çok oluyor üstelik sehiv secdesi de yapıyorum.mesela selam verirken (ve rahme ve rahmetullah )diyorum yani böyle tekrarlar yapıyorum namazım bozulur mu.

Okudunuz mu?  İnternetten film indirip izlemek kul hakkına girer mi ?

###çok özür dileyerek sorucam ama bize bu cevapları veren büyüklerim bu forumdaki üyeler mi yoksa hocalarımız mı beni bilgilendirir misin bu konuda. çok samimi cevaplar okudum çünkü. kimse birbirine bilmişlik hocalık taslamıyor Allah ım razı olsun sizlerden.


arifselim
Değerli kardeşim. Sorulara foruma katılan arkadaşlar yorum yapabilirler ama hocalar olarak biz özel olarak sorularınızı cevaplamaya çalışıyoruz. Bu hırıltılı H harfindeki sorunun anlaşılan çıkaramayaşından kaynaklanıyor. Bu durumda zaten sana sorumluluk olmaz. Bu dediğin yerlerde de mana bozulmaz ve namazına da bir zararı olmaz kardeşim.

Okudunuz mu?  İnternetten film izlemek günah mı ?

Kayıtsız Üye
Allah hepinizden sonsuz kez razı olsun selametle kalın


Kayıtsız Üye
Allah senin gonlunu bilir nasıl ciksa bile vesvese hiç yapma


raife
ya bışey soracam namazda selam verırken içinden selam tekrar gerı alınırmıı


imam
< selam tekrar gerı alınırmıı >
Hayır.
Namazda verdiğimiz selamı melekler alıyor, bizim almamız doğru değildir.

Okudunuz mu?  Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum

Acizanekul
Sağa selam verdim sola verirken dilim sürçtü tekrarladım esselamu aleyküm ve rahmetullah diyerek ama kafam çevrilmiş bulundu çevrilmiş iken tekrarladım , kafamı tekrar çevirmem gerekir miydi. Namazı yeniden kılmam mi gerekir


Kayıtsız Üye
hocam selamun aleyküm. yatsı namazını kılamadım gece vakti çıkmasına 20 dk kalktım kıldım ama bu aralar çok esselatu vesselamu aleyke ya resulAllah dediğim için vitir vacip te selam verirkende bunu söyledim hocam neyapma gerekiyor namazım bozuldu mu kazasını sonea mı kılayım yoksa herhangi bir sorun olmaz mı

Okudunuz mu?  Suizan hakkında bilgi

arifselim
Aleykum selam. İmsak girmeden kılınana yatsı namazı geçerli olur. Namazdan çıkmak için verilen selam hanefi mezhebine göre birinci selam vaciptir. Bu şekilde söyleyerek de namazdan ayrılmışsan namazın geçerlidir. Ancak şafiiye göre birinci selamı vermek farz, ikinci selamı vermek ise sünnettir.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen yapışkan akıntıdan dolayı gusül gerekir mi?

namazda selam verirken ne denir, namazda selam verirken ne söylenir, namazda selam

Bu kategoride yer alan Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda selam verirken ne denir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.