Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Anne Baba Hakkı..

Anne Baba Hakkı..

Trkaytkn
Bir iş yaparken illa anne baba rızası olması gerekir mi ? Ben birini seviyorum ve evlenmek istiyorsam anne baba razı değilse evlenmemem mi gerekiyor ? veya bir yere ki bu yer islama uygun bir yer ama anne baba istemiyor diye gitmemem mi gerekiyor ? Yani anne baba razı olmadığı sürece ben bir adım dahi atamam mı illa onların dediklerimi olacak islama göre ?


Yorum: Anne Baba Hakkı..

arifselim
Kuranı kerimde Allah’u teala kendisine kulluğu emrettikten sonra anne ve babaya iyiliği ve itaat etmeyi emretmiştir. Haram ve günah olan hiç bir şeyde hiç kimseye itaat yoktur. Ama helal olan işlerde özellikle de anne ve babaya itaati emreden Allah’tır. Bir evlilik konusunda ise onların gönlünü etmek hem dünya için hemde ahiret için önemlidir.

Okudunuz mu?  Yıkanmak-zaruri hallerde sağ elle taharet almak

Cevap: Anne Baba Hakkı..

Desert Rose
Anne baba hakkı-Doç.Dr.Şadi Eren


Anne baba hakkı

brc7
Hayirli aksamlar
Benim annem ve babam çok sorumsuz ve cahil insanlar bana ne dinim hakkinda ne de baska seyler hakkinda hiç bir şey ogretmediler şuan 28 yasidayim 12 yasindan beri sahipsiz kaldim kendime sahip cikmaya calistimm bu arada yanlis bir evlilik yaptim ve ayrildm kendi basima çok cahillikler yaptim hatalar yaptim gunahlar isledim tovbe ettim Ancak ailem ozellikle annem r hep bana diliyle zulmediyor soylemedigi hakaret kalmiyor eskiden sahip cikmamadiyi dogruyu yanlisi ogrtm3digi halde yaptigimm hataları yuzume vuruyor evlatlari arasinda beni disliyor bana sen benim cucuguum degilsin diyor evin de yasamyorum kalmyorum sokakta kaldigim bile oldu bazen zor da mecbur kaldigim zamanlar kaldigimmda zamanlar laflariyla hep kacirmaya calisiyyor beddua ediyor sana hakkim helal değil diyor simdi de evlenmeye calisiyorum gelmicem dugune evine gibi konusiyor ben de istemeden bu zamana kadar onlara bagirdigimm falan zamanlar oldu sinirle yaptm yaptiktan sonra pisman oldum ve simdi Allahin sevgili kulu olmak istiyorum tovbe ettim tovbem kabul olmayacak diye korkuyorum anne baba kadar evlat hakkınıda var biliyirum yorumlarinizi bekliyorum çok tsk ederim

Okudunuz mu?  İç çamaşırındaki ıslaklık cenabet yapar mı ?

mumsema
brc7 kardeş.
Hiç bir anne baba evladının zararını istemez. Belki güzel terbiye etmeyebilir ama her anne baba çocuğunu sever
Sen Allahın iyi bir kulu olmak istiyorsan anne babanın rızasını al sonra tövbe et Allah affeder.


üzgün
Selamünaleyküm. Benim sorum Allah’ın en büyük günahlardan saydığı anne ve babaya karşı gelmekle ilgili. Aslında ben bu zamana kadar bu durumun bu derece ciddi olduğunu bilmiyordum. Babam ben küçükken vefat etti. Annem bizlere aşırı düşkün ve korumacıdır. Ama ben annemle baş başa aynı evde kala kala adeta arkadaş gibi oldum. Çocukken bana sinirlenip vurduğu, haksızlık ettiği zamanları “O benim annem dövdüyse bile benim iyiliğim içindir” diyerek geçiştiremiyorum. Şeytan beni intikam duygusuyla şaşırtıyor. Geçmişte kavga ederken anneme çığlık çığlığa bağırdığım, itiklediğim, hakaretvari konuştuğum zamanlar oldu. Normalde böyle bir insan değilim. Gayet sakin yaradılışlıyım ve annemi aşırı şekilde çok severim. Son kavgalarımızda ise odama çekildikten sonra sürekli söylendiğimi ve resmen trafikte önümdeki arabaya sövdüğüm şekilde sövdüğümü farkettim. Bu esnada söylediklerimi tabi ki inanarak ve annem öyle olduğu için söylemiyorum. Annem de bu hakaretlerimin hiçbirini kulağıyla duymadı zaten. Sinirim geçsin diye adeta boşluğa sallıyorum. Ama bu hareketimin farkında vardığımda kendimi çok kötü, ahlaksız hissediyorum. Zaten bu his beni harekete geçirdi. Gerçek ben bu değilim. Bu işte şeytan tuzağı var diyerek dini konularda araştırma yapmaya başladım. Ayrıca anneme de bu sövme olayını anlattım ve açıkladım. Tıbbi tedavi gerekiyorsa tedavi olmak istiyorum, seni üzmek istemiyorum dedim. 24 yaşındayım ve Kur’an-ı Kerim’ in açıklamasını yeni okumaya başladım. Bu okumalar beni çok etkiledi. “Ana babaya öf bile demeyin, onların hakkı benim hakkımdır.” diyen Allah’a karşı gelmiş gibi hissediyorum kendimi. Annem hala hayatta ve ben Allah’a dua ediyorum ona uzun ömürler versin ki ben onun kalbini tamir edebileyim, Allah’ın rızasını almadan ölmeyeyim diye. Ama içimdeki şeytan sürekli konuşuyor. “Seni annen affeder ama Allah asla affetmez. Ölsen daha iyi. Sen aşağılık bir yaratıksın.” diye. Allah rızası için bana akıl verin, bu durumdan nasıl çıkabilirim.

Okudunuz mu?  Mesela doğuştan kibirli doğulur mu?çocuk kibirli doğar mı?

Tevbe
Tövbe edin ve hareketleriniz ile tövbenizin samimiyetini allah-ü Teala’ya belli edin. Vesveselere kulak asmayın. allah-ü Teala herkesin içini bilir.


Demefe
Bismillah. Anne babam elbet yaşlanacak. Bana git kendine şurda ev al, kısmetinde açılır diyor. Anama babama uzak bir ilçede oturmak, ne kadar arasalar uçarak gidebilsemde acı geliyor. Sanki onları yüzüstü bırakıcam. Yaşlanmadılar elleri tutuyor ama oda olcak. Bi ablam depresyon hastası. Annem bir yere kadar bakabilir. Şuan koca kıza yemeğini veriyor yediriyor.. Gelgitleri var kızın.
Ortanca abla evli ve asla anne babayı ziyaret etmez.. Uzakdan faydası var güya..
En son abla ise şehir dışında.
Ben tek erkek çocugum.35 yaşında. Dindar biriyim. Ailem değil muhafazakar gelenekçi ama dini hayat eğilimleri yok. Nefsani eğilim çok.
Anam babam benim için deli olur. Hele annem.
Gecen gün bir 40 yasında kadının, anne ekmeği o uzak bakkaldan alma. Şurdan al diye anasına para verirkenki kibrini gördüm. Kendi cocuklarını düşünen bir anneydi 40 yaşlarda.. Ulan dedim, bian benim için deli olan, kafayı yiyen anama yaşlanınca para vercem, yalnız yasayacak, ve al bunu kendıne alısveriş yap diyecem.. Hayır.. Ben alışverişi yapıp kapısına dolaba koyup kapısında köpek olmam gerekir. Hz Musa ile cennetteki komşusunun kıssası gibi.
E peki çizgi nerde.. Ne yapmamız gerek. Hadi şimdi başka ilçede oturduk. Anamız yaslannca babamız elden düşünce ne olcak. Aklımı kaçırcam.. Bu yüzden bişeyde yapamadım iş kuramadım vs… Depresyon da olan ablam için işlerimden cıktım ona baktım. Umrumda değil evlenmek. Amacım çizgiyi aştımmı, zurriyetsizlik Allahımın gazabına maruz bırakırmı, orta yolum ne.. Yada sus ve razı olmu? …. Onada tamam… Yeterki verecek hesabım olsun Mevlam a…

Okudunuz mu?  Yerdeki necaset nasıl temizlenir

arifselim
Anne ve babaya muhtaç olduklarında onları yüzüstü bırakmamak ve hizmetlerinde bulunmak emredilmiştir. Bundan dolayı senin onlardan uzak veya başka bir şehre taşınman yasak değildir. Ne zaman ihtiyaçlarının olduğunu bilsen veya yanlarında olman gerektiğini farkedersen gidersin.

Bu kategoride yer alan Cinsel isteklerimi arzularımı nasıl yenebilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne Baba Hakkı.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.