Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Mezi geldi diye karamsarım !

Mezi geldi diye karamsarım !

knoll
Selamun Aleyküm arkadaşlar boy abdestimi aldım. Banyoda boy abdesti sırasında yıkanırken küçük abdestimi tuttuğum için, dolayısıyla banyodan sonra mezi geldi. Mezi boy abdesti gerektirmiyor biliyorum. Ancak Mezi geldi diye karamsarım mı diyeyim nasıl anlatayım bilmiyorum. Farklı bir duygu içerisindeyim sanki. Mezi geldi diye Camii ye gitmeye çekiniyorum. Sizce bu durumda her zaman ne yapmam gerekir arkadaşlar ?

ALLAH Razı olsun sizlerden. 🙂


Cevap: Mezi geldi diye karamsarım !

mümini78
Yazılarımı oku, özel mesajda atabilirsiniz bana, ben yinede burada kısaca değineyim

Gusül ve abdest ile ilgili vesveseler sebepleri

1- Bilgi eksikliğinden kaynaklananlar: Kişi o konu hakkında tam bilgiye sahip değildir Örnek: Kişi gusül eder ve sonra kendisinden mezi geldiğini görür ve ben cünüp oldum diye şüphe eder Halbuki mezi için gusül etmek farz değildir Eğer kişinin vesvese derecesi bu basamakta ise bu bilgiyi öğrenmesi ile bu vesveseden kurtulur

Okudunuz mu?  Umreye gitmeden yapılması gerekenler nelerdir

2- Konu hakkında Bilgisi vardır ancak kalbi tatmin olamaz: Bu tür vesvese yakalanmıştım Boy abdesti alır acaba yıkanmadık bir yerim kaldımı diye kuruntu ederdim Bu konuda bilgim de vardı Kişi boy abdesti alır ve sonra yıkanmadık bir yeri kalırsa ve aklına gelirse o yeri yıkamakla gusülü sahih olur Kişi boy abdesti alır ve gerçekten bedeninde yıkanmadık bir yer kalırsa bu yer iğne ucu kadar bir yer de olsa ve yahut burnunu bile yıkamayı unutsa ve bunu bilmese ( unuttuğunu bilmese) yine gusülü sahih olur Acaba yıkadım mı yıkamadım mı diye tereddüt etse ve bu hal başına çokca geliyorsa o yerini yıkamasına gerek kalmaz yine gusülü sahil olur Ben bu bilgilere sahip olmama rağmen kalbim yinede tatmin olmuyor tekrarlar yapıyordum çözümünü burada yer alan diğer yazımda verdim istersen bir oku

Okudunuz mu?  Bu yaşadıklarım sizlerdede oluyor mu?

3-İse kişinin bilgisi vardır kalbi de tatmin olur ama bunu artık takıntı haline getirmiştir Bunun tıbta ki ismi de şudur : Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntı Hastalığı) Bu konu hakkında da muhakkak doktora gidilmesini tavsiye ederim

4-Kişi mükemmelliyetçidir her şeyim eskiksiz ve kusursuz olsun ister: Yine buna ait çözümü diğer yazımda belirttim

Okudunuz mu?  Şiiler de kaç çeşit kol vardır ? mezhepleri nelerdir?

5-Kişi herşey yolunda iken illa bir şeyleri kafasına takmak ve o iş ile ilgili kuşku duymak ister ve bundan da vazgeçemez Bunun için de doktora gidilmesi gerekir

ALLAH Yardımcınız olsun Yazılarımı okumayı unutmayın


Cevap: Mezi geldi diye karamsarım !

mümini78
Sizin durumu da örnekleyeyim: Kişi gusül eder ama sonra kendisinden mezi geldiğini görür (zevk suyu) bunun gusülü gerektirmediğini de bilir ancak kalbi tatmin olmaz. Ya gerçekten gusülün bozulmuş ise der. Namaz kılarken huzursuz olur ibadetlerinde eksiklik hisseder. Çünkü kişi mükemmelliyetçidir. Yani İbadetlerim eksiksiz ve kusursuz olsun ister. Ya tam amel edemediysem ya yanlış yaptıysam ya bundan sorumlu tutulursam şeklinde ve buna benzer bir çok soru aklında ve kalbinde tekrar eder. Bu düşünceler de onu üzer bazen de ağlatır bazen de karamsarlığa iter. Bazen de ibadet yapmaktan kendisini alı koyar.

Okudunuz mu?  Duyulmayan gıybet

Çareler ve yapılması gerekenler

1-Kişi tüm ibadetlerinde eğemniyeti göstermeli elinden geleni yapmalı, acizliğini ve zayıflığını Allah’a sunmalı, ibadetlerinin kabülü için Allah’a dua etmeli. Dualarının kabulü için Allah ile pazarlık yapmamalı ve bunu düşünmemeli.

Örnek: Kişi ihtilam (boşalınca) olunca gusülden önce ( banyo yapmadan önce) en az 10 dakka beklemeli biraz yol yürümeli (cünüp iken yürümek doğru olmayacağı için bunu evin içinde yapmalı) en az bir defa küçük abdest yapmalı. Bundan sonra gusül etmeli. Bütün bu tedbileri alırsa kendisinden bir daha meni gelmesi ya da banyo yaptıktan sonra kendisinden gelen sızıntının ya da akıntının meni olma olasılığı asla yoktur. Şayet oldu da kendisinden banyo yaptıksan sonra bir akıntı geldi ve bu da meni, eğer bu tedbirleri almış ise tekrar gusül etmesine gerek kalmaz. Kişi gusül ettikten sonra da Allahım senin rızan için gusül ettim eksiklerimi ve kusurlarımı tamamlayarak gusülümü kabul eyle beni temiz olanlardan eyle diye dua etmeli. Kişi amelim kabül oldu diye ne şımarmalı ne de amelim kabul olmadı diye yese düşmeli. Bu iki durumda ii değildir. Kişi hep Allah’a acizliğini sunmalı ondan yardım dilemeli. Sizin içinde geçerli olan budur.
Mühim olan ibadetleri harfi harfine yapıp ( bir yemek tarifi misali) benim ibadetlerim tam oldu demek değildir.
Mühim olan gerekli eğemniyeti gösterip ibadetleri yapmak ve Allahtan kabuülünü dilemektir.
Çünkü eksiksiz ve kusursuz olan tek Allahtır. İşte bu bağlamda ameller niyetlere göredir denilebilr. Allah ( inşşAllah) senin ibadetlerin eksiklerini ve kusurlarını büyütmez Allah senin ihlasını bakar senin duana bakar senin gerekli eğemmniyeti gösterip göstermedine bakar en önemlisi de iabdetlerde gösterdiğin rızaya erişme niyetine bakar ve ibadetlerin kusurluda olsa onları güzellerin en güzeli ile kabul eder. Çünkü Allah da ayetlerinde belirmiştirki herşeye gücü yeten yalnız Allahtır kusursuz olan yalnız odur. Herşeyi bilen gözeten yalnız Allahtır. O halde acizliğine kabul et ve Allah’a sığın.

Okudunuz mu?  Ölen kişinin ruhu tekrar başka insana girebilir mi?

Cevap: Mezi geldi diye karamsarım !

sstrn
< Ya gerçekten gusülün bozulmuş ise der Namaz kılarken huzursuz olur ibadetlerinde eksiklik hisseder Çünkü kişi mükemmelliyetçidirYani İbadetlerim eksiksiz ve kusursuz olsun ister Ya tam amel edemediysem ya yanlış yaptıysam ya bundan sorumlu tutulursam şeklinde ve buna benzer bir çok soru aklında ve kalbinde tekrar eder Bu düşünceler de onu üzer bazen de ağlatır bazen de karamsarlığa iter Bazen de ibadet yapmaktan kendisini alı koyar >
tam benim şu anki durumumdan bahsetmişsin kardeş bende takıntı hastalığı oldu o obsesif bozukluk ama halen daha devam ediyor Senin yazını okuduktan sonra aydınlandım ALLAH razı olsun.

Okudunuz mu?  Keşke İnsan Olmasaydım Dedim Günaha Girdim mi ?

sstrn
bu arada yeri değilse kusura bakmayın özel mesaj nasıl atılıyor ?


Erengrl
Öncelikle Selamun Aleyküm benim çok büyük sıkıntılarım var.Ramazan ayı boyunca her gün neredeyse duş aldım.Tek sebebi ise mezi denilen şeyin sürekli benden çıkmasıydı yada çıktı diye vesvese yapmamdı.Ben günde 2-3 kere duş aldığım oluyordu,bu haliyle su faturasına 50 liralık israfa neden oldu, mezinin gusle zararı olmadığını bilmeme rağmen içimden sürekli orucum da sıkıntı varmış gibi geliyordu;Örnek olarak 61 kefaret tutucaksın diye sürekli geliyordu.Namaz dahi kılamıyordum.Kız arkadaşımla konuşmayı kestim,bundan ötürü.Ramazan bitti bayramda almıcam dedim ilk günü gene aldım 2 günündeyiz yine almaya çalışıyorum kendimi zor tutuyorum.Artık ibadetten soğuma raddesine geldim.Kafayı yiyeceğim o kadar okundum fayda etmedi şuanda içimi döküyorum.Artık patlıcam daha bugün duşa girdim suyu açmadan geri çıktım.Sabah artık öyle oluyor ki penisim de sertleşme var diye gusül alıyorum.0 ıslaklık meni gelmemiş, gelmiştir diye gusül alıyorum.Bunu yenecek kişide benim onuda biliyorum ama gitgide hayatım kısıtlanıyor.Gusül alırken bile niyet ediyorum elimi yıkıyorum besmele çekmedin diyor.O kadar kötü durumdayım,10. sınıfa geçtim düşünün gusül alırken ağlıyorum 45 dakikada gusül alıyorum diye artık iyi olmadığımın farkındayım.Bu arada bayramınız mübarek olsun.

Okudunuz mu?  Haksız yere gözaltına alınan için dua

ACİLSERVİS
Anlattıklarının hiç bir tanesinin bir önemi yok. Hepsi gereksiz boş işler. Cevaplarının da ne olduğunu biliyormuşsun. Yani kendine zulmediyorsun başka bir şey değil. Yapmaya devam ettikçe bundan kurtulamayacaksın.


Erengrl
Çok teşekkür ederim.Bu sıvı gene geldi idrarımdan sonra ama bu sefer almamaya niyetliyim.Allah sizden razı olsun :)))))

Okudunuz mu?  Küfre Düşüp Dinden Çıkanın Bütün Sevapları Silinir mi?

Mezi vesvesesi, mezi, mezi geldiğinden şüphe

Bu kategoride yer alan Tuvalette bir şey yiyip içmek özellikle sigara içmek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi geldi diye karamsarım ! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.