Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Yağmur isminin anlamı nedir?

Yağmur isminin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Yağmur isminin anlamı nedir? Yağmur adının manasını kısaca açıklar mısınız ?


Cevap: Yağmur isminin anlamı nedir?

Desert Rose
Türkçe kız ismi

Gökten damlalar halinde düşen su.


Yağmur İsminin Anlamı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben doğacak kızıma yağmur ismini koymak istiyorum. Anlamını araştırdığımda sadece gökten düşen şu damlası yazıyor. oysaki bana ve toplumumuza göre yağmur bolluk bereket rahmet demek. Ben bu anlamlarından dolayı yağmur ismini düşünmüştüm sizce gerçekte yağmur isminin anlamını nasıl değerlendirmeliyiz. Teşekkürler

Okudunuz mu?  Haram olan bir seyi beğenmek küfür müdür

Yorum: Yağmur isminin anlamı nedir?

muvaffak
Yağmur isminin sözlük anlamı "gökten düşen damla" olmasında bir sakınca yoktur, doğrudur. Kültürümüzde Yağmurun bereket ve bolluk olması onun sözlük değil halk nezdinde anlaşılmasıdır. Biri sözlük anlamı bir diğeri pratik anlamıdır.


yağmur isminin anlamı, yağmur isminin anlamı nedir, yagmur un anlami

Bu kategoride yer alan Ölen kişinin kabir azabını hafifletmek için hangi duayı okumamız gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yağmur isminin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.