Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Ölen kişinin kabir azabını hafifletmek için hangi duayı okumamız gerekir?

Ölen kişinin kabir azabını hafifletmek için hangi duayı okumamız gerekir?

Kayıtsız Üye
Dedem vefat etti. Biz ailece dedeme dua etmek ve kuran okumak istiyoruz. Dedemin kabir azabını azaltmak için hangi duaları, sureleri okumalıyız? Dedemi rüyamızda görmek, bize hakkını helal edip etmediğini anlamak için ne yapmalıyız?

Okudunuz mu?  Suçsuz yere hapiste yatanlar için okunacak dua

Yorum: Ölen kişinin kabir azabını hafifletmek için hangi duayı okkumamız gerekir?

muvaffak
Allah rahmetiyle muamele etsin. Peygamber, vefat etmiş kişilerin arkasından sevap kapısının kapanmaması adına sadaka-i cariye’yi önermiştir. Vefat eden kişinin sevabı kazanması niyet edilerek okul yaptırılabilir, su olmayan yere çeşme(su kuyusu) açtırılabilir, fakirlere sadaka verilebilir. Bu şekilde birçok sebep vefat eden kişinin hayırdan istifade etmesine olanak sağlayacaktır Allah’ın izni ile. Özel bir dua aramak yerine içten edilen bir dua, Peygamberlerin Kuranda geçtiği şekliyle ettikleri dualar edilebilir. Kuran’dan ölüme ve hayatın geçiciliğine dair ayetler ders çıkarılmak amacıyla okunabilir. Tavsiye edilen sadaka-i cariyelerle kişinin sevap kapısının kapanmamasının sağlanmasıdır.

Okudunuz mu?  Biri bana beddua etti ne yapmalıyım

kabir azabını azaltan dualar, kabir azabını azaltan dua, ölen kişinin kabir azabı çekmemesi için okunacak dua

Bu kategoride yer alan Meleklerden yardım istemek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen kişinin kabir azabını hafifletmek için hangi duayı okumamız gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.