Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Kabir azabını kişi yaşarken hissedebilir mi?

Kabir azabını kişi yaşarken hissedebilir mi?

burcealtug
Arkadaşlar uzun yıllardır beni şaşırtıp merak ettiren ve korkutan bir olayı sizle paylaşacağım. Bu yaşadığım olayın öncelikle halisinasyon olduğunu sanmıştım. Ama daha sonra ilim sürecimle inşAllah ALLAHın bana rahmeti olduğuna inanmaktayım.
Eskiden dinini yaşayan biri değildim. Gençliğim hiç iyi şeylere gebe değil. ALLAH affetsin . Evlendikten sonra ki Rabbim bana tertemiz bir eş verdi. Namazlı abdestli. Onun hayatıma girmesi ile bazı şeyler yavaş yavaş düzene girdi hayatımda. Yine dinimi yaşamadığım halde kendimi ruh halimi düzenlemekteydim.
Bir gün yaşadığımız bir huzursuzlukla artık namaz kılmam gerektiğine inandım.
Namazı bilinçsizce kılıyordum . Yani neden niçin kılınır neden kilmalıyız bilmeden. Taklidi….İlim sürecimin başlama sebebi ise günlük hayatta başıma gelen ilginç bir durumdan kaynaklanıyordu.
Günlük işler yaparken gözlerimin önüne müslüman mezarlığı kulağımada erkek kadın çığlıkları geliyordu. Bu iki üç hft aralıklarla devam ediyordu.Bunun ne anlama geldiğini kimseye soramadım. Eşimde dahil.
Sonra birgün eşim netten hadis kitabı almıştı onlar geldi. İçinden bir kitap kataloğu düştü yere. Açıp baktığımda bir yayınevinin reklamları içinde bir kitap resmi gördüm.

Okudunuz mu?  Burna su verirken fazla çekmek gusüle zarar verir mi ?

Bir mezar taşının üzerinde koca harflerle KABİR AZABI yazıyordu. Kabir azabıda mı varmış dediğimi hatırlıyorum. Hala o gördüğüm ve duyduklarımla bağdaştıramıyordum. O an aklıma gelmiyordu. Neyse ilim süreci burdan sonra başladı. Merak uyanmıştı dinini kitapları aldıkça aldım okudukça okudum.
Kabir azabının hak olduğuna inandığımda daha evvel hiçbişey bilmeden evvel ki bana duyurulan o ses ve görüntülerin bu olduğuna inandım.
Şimdi
ibret i olsun diye tüm tanıdıklarımla paylaşıyorum. Sizce de bu böyle bişey değil mi?Yani YÜCE YARADAN ın rahmeti gereği bu bana hissettirildi.

Okudunuz mu?  Herşeyi Kadere yüklemek ne derece doğru?

Cevap: Kabir azabını kişi yasarken hissedebilir mi?

@hmet
Kabir azabı kişi ölürken hisseder. Yaşarken kişi sadece o hali okuyup düşünüp korkabilir ama hissediliş sadece mezarda olur.


Cevap: Kabir azabını kişi yasarken hissedebilir mi?

burcealtug
Ben bu olayı yaşadığım zamanlarda kabir azabı ile ilgili hiçbişey bilmiyordum. İlim sıfırdı …Dini bilgim hiç yoktu.

Okudunuz mu?  Resim İslamda günah, o halde çizgi roman okumak caiz değil mi?

Cevap: Kabir azabını kişi yasarken hissedebilir mi?

@hmet
seni hayra yönlendiren fısıltılar olabilir belki en bilen Allah tır.

sesler neydi ne söyleniyordu ne zamanlar oluyordu?


burcealtug
sesler kadın ve erkek sesleriydi ve sadece çığlık atıyordular. Gündüz saatlerinde yemek yaparken evi süpürürken kızım küçüktü beşiğini sallarken. Yalnızken daha çok. Ve kesinlikle uyumuyordum.

Okudunuz mu?  Dua Ederken Kulak Çınlaması

@hmet
Doktora gittiniz mi? kulak muayenesi yaptırdınız mı


burcealtug
Ya kardeşim bu olay olalı 6 sene oldu. Kızım beşikteydi.
Şimdi görüp hissettiğim bişey yok. Sadece düşündükçe ALLAHa olan sevgim artıyor korkumda. O zamanlarda sağlıklıydım şimdide çok şükür.
Neden böyle bişey hissettirildi onu merak ediyordum ben. Benzer olaylar yaşayanlar olmuşmudur diye açtım başlığı. Bana deliymişim gibi ya da arızalıymışım gibi ya da yalan yanlış yazıyormuşum gibi cevap yazmayın lütfen

Okudunuz mu?  İmam Nikahı ne zaman yapılmalı ?

@hmet
ses sebebini merak edip sordum sadece ne kötü niyet ne de delilik asla aklımdan bile geçmedi. yazmam iyi geceler.


burcealtug
Lütfen kalbinizi kırmak istemem kardeşim. Kırdıysam helal et. Yani bu olay normal bir şey değil ki . tepkiler beni geriyor . Lütfen kızmayın

Okudunuz mu?  Evleneceğimiz kişiyle flört caiz midir?

mum
< Kabir azabının hak olduğuna inandığımda daha evvel hiçbişey bilmeden evvel ki bana duyurulan o ses ve görüntülerin bu olduğuna inandım. >
Allahu Teala hidayet vermek istediği insanları bazı fiil sesler ve rüyalarla destekler/yönlendirir.
Bu seslerin amacı nedir Allah bilir ama biz hidayetine/hayra vesile olduğuna şahit olduğumuz için bunları iyiye yorarız.
Allah hidayetinizi daim etsin. amin


burcealtug
Allah razı olsun.gercek oldugunu biliyordum.

Bu kategoride yer alan Ateistlerin Düşüncesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabir azabını kişi yaşarken hissedebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.