Anasayfa
30 Ocak 2024, 13:51
sizden2
Abone

Evleneceğimiz kişiyle flört caiz midir?

Evleneceğimiz kişiyle flört caiz midir?

müslüman1
evlenmeye niyetli olduğumuz kişiyle nasıl flört edebiliriz? kalabalık ortamda konuşmak ve tanışmak bile günahmış galiba… (diğer açılmış konulara baktım ama istediğim cevabı net olarak bulamadım. dinde görücü usulü en iyisiymiş ama ben sevdiğim insanla evlenmek istiyorum. ne şekilde buluşursam günah olmaz?)


Yanıt: evleneceğimiz kişiyle flört caizmidir?

HAMMADUN
Flört kelimesini oldum olası hiç sevemedim. Bir müslümanın ağzınada hiç yakışmaz sanıyorum.

Okudunuz mu?  Muska takmak şirk midir

Evleneceğim kızı görmeyeyim mi peki….?? Ne çıkarsa bahtımıza mı diyeyim….??

Evleneceğin kıza olan yakınlığın, eşinin veya kızkardeşinin, bir yabancıya olan yakınlığı kadar olabilsin. (İman çerçevesinde, Tahammül sınırını, Allah’ın sınırlarının dışında tutmadan, kendin belirle)

Evleneceğin kıza olan muhabbetin, eşinin veya kızkardeşinin bir yabancıya olan muhabbeti kadar olabilsin. (İman çerçevesinde, Tahammül sınırını, Allah’ın sınırlarının dışında tutmadan, kendin belirle)

Evleneceğin kıza olan bakışın, eşinin veya kızkardeşinin bir yabancıya olan bakışı kadar olabilsin. (İman çerçevesinde, Tahammül sınırını, Allah’ın sınırlarının dışında tutmadan, kendin belirle)

Okudunuz mu?  Kaş aldırmak , yüzdeki tüyleri almak ve bacaktaki kılları almak haram mıdır ?

Edep dairesinden ayrılmadan, sana tanınan o imkanında sadece bir yuva kurma için tanınmış bir zaman dilimi olarak bilerek, Allah’ın sınırlarını asla ve kat-a zorlamadan hoşlukla oradan ayrılıp, kızın kararını vermesini beklemen ve kendi kararını vermen senin için çok daha hayırlıdır.

Olaki kız, evlenmek istemezde, mihri’ni kırk deve yükü altın diye belirler. Olaki kız evlenmek isterde bir gümüş küpe der. Sen erkeksin unutmaki yuvayı sen değil, dişi kuş yapar. Onun hoşnutlukla bir yuva kurması, senin üzerinde RABBİNİN’de bir emanetinin gönül hoşluğuna giden yol olurki. Bunun mükafatı da ancak ve ancak RABBİMİN katındadır….. Var bundan sonrasına sen karar ver…. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Dayanamayıp Oruç Bozmak...

Yanıt: evleneceğimiz kişiyle flört caizmidir?

gtrsti
ben anlayamadım şimdi görüşebilir miyiz evlenmek istediğimiz bir bayanl???kısa bir cevap istyrm yukarıdakleri okudum karıştı kafam..


Yanıt: evleneceğimiz kişiyle flört caizmidir?

imamhatipli42
< ben anlayamadım şimdi görüşebilir miyiz evlenmek istediğimiz bir bayanl???kısa bir cevap istyrm yukarıdakleri okudum karıştı kafam.. >
Başbaşa kalmamak şartı ile yanınızda üçüncü bir kişi bulunarak açık bir ortamda kısa ve öz bir görüşme yapılabilir. Uzun uzadıya sohbet edilmez. Zaten görücü usulü istediğinizde bu şekilde bir görüşmeye müsaade edilecektir.

Okudunuz mu?  Zilhicce Ayında Tutulan Oruca Niyet

meryemgül1
Başbaşa kalmamak şartı ile yanınızda üçüncü bir kişi bulunarak açık bir ortamda kısa ve öz bir görüşme yapılabilir. Uzun uzadıya sohbet edilmez. Zaten görücü usulü istediğinizde bu şekilde bir görüşmeye müsaade edilecektir.

Bilgi paylaşımı için Allah c.c. razı olsun hocam

Okudunuz mu?  Allah ilgili sorular

konya442
Senin niyetine bagli dir yani niyetin evlilikse , bir ucundu sahis da yaninda olmak üzere birbirinizi taniyabilirsiniz


gtrsti
kısacık bir görüşmeyle nasıl tanıyabilirim ki???? kimse ayetten hadisten bir şey söylemeyecek mi ben ilk onlara bakyrm snra sahabelere ardından da islam alimlerine….

Okudunuz mu?  Vesvese Olduğunu Bilmeme Rağmen Vesveseye Uyuyorum

yaso-123
< kısacık bir görüşmeyle nasıl tanıyabilirim ki???? kimse ayetten hadisten bir şey söylemeyecek mi ben ilk onlara bakyrm snra sahabelere ardından da islam alimlerine >
MUM arkdaşımızın bir örneği…

Sohbetlere gelen denizlili, bize yakın sağlık ocağında çalışan bir hemşirenin kocası anlattı
-Hocam 4 sene flört ederek evlendik ama gerçek yüzünü/ahlakını evlendikten 1 ay sonra anladım…

Okudunuz mu?  Camide yellenmek

– Kısa bir görüşmeyle tam olarak tanımasanda en azından sana uygun yani sevip anlaşabileceğin biri olup olmadığını anlayabilirsin,mesela güler yüzlüdür sende öyle bir insan seversin şahsen ben güler yüzlü olmayan biriyle aynı evi paylaşmak istemem yada bir insanın konuşmasında hareketlerinden birçok özelliğini anlayabiliriz bunun içinda kalabalık bir ortamda sohbet etmek iyidir …
Bu sitede görücü usulünde kalabalık ortamda bile konuşulmaması gerektiğini savunanlar bile var ama hiçbiri yanlış olan noktasını söyleyemedi insanın başbaşa kalmadan birbirini tam anlamıyla olmasada tanımasındaki yanlış nedir acaba onlara göre ?

Okudunuz mu?  Kul hakkı oyun ve kurallar

Kayıtsız Üye
Merhabalar benim bir sorum olucaktı cevaplarsaniz çok sevinirim benim 4 senedir konuştuğum bir erkek arkadaşim var evlilik konusunda çok ciddiyiz aile arasinda bir söz yapmayı düşünüyoruz benim yasimin reşit olmasına henüz 1 buçuk yıl var haftada iki kere buluşuyoruz kısa bir süre konuşuyoruz arada benim evime geliyor annem ben ve erkek arkadaşim oturup muhabbet ediyoruz sizce bizim yaptigimiz zinamidir

Okudunuz mu?  Hiç yakışıklı değilim

Şem’a
< sizce bizim yaptigimiz zinamidir >
Bu yaptığınız zina değildir fakat dinimizin bize öğrettiği ahlak ve iffete aykırıdır. Bir Müslüman kız nikah olmadan asla bir erkekle görüşmemelidir.


evlenceğin kişiyle evlenmeden önce ilişkiye girmek günah mı, evleneceğin kişiyle ilişkiye girmek, evlenmeden önce flört etmek günah mı

Bu kategoride yer alan Lavabo kenarlarında biriken sular necis midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evleneceğimiz kişiyle flört caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.