Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Allah ilgili sorular

Allah ilgili sorular

semaver
Ben şunu merak ediyorum Allah tasvir olunabilir mi yani şekil verilebilir mi Allah’a şekil vermenin şirk oldugunu düşünüyordum ama hz. Hamzanın videosunda Allah o kadar büyüktür ki dört duvar arasına sıgmaz demiştir bunu anlayamıyorum kafam karıştı Allah büyüklük itibarıyle kilometreyle ölçülür mü öyle şuraya sıgmıcak kadar büyüktür fln ne alaka Allahın zihinde tasvir edilmesinin şirk oldugunu biliyordum Allahı böyle zihinde tasvir edebiliyormuyuz ki ?


Cevap: Allah ilgili sorular

mumsema
Akla istemsiz olarak gelen düşüncelerde Allah’ın zatını bazı şekillere benzetmekten dolayı mes’uliyet var mıdır?

ALLAH lafzını duyunca ve hatırıma gelince aklıma bazı şekiller geliyor. İslam alimleri akla gelen hiç bir şey ALLAH değildir buyuruyorlar. o şekilde itikat ediyorum ama aklımada bu şekillerin gelmemesini engelyemiyorum.bunun bir imanıma bir engeli var mıdır?

Okudunuz mu?  Gayri Müslimler Cennete Girecek mi?

İnsan aklına ve hayaline gelen böyle düşüncelerden sorumlu değildir. Ama Allahın zatını değil eserlerini ve fiillerini düşünmeye çalışmalıdır.

İbn Abbas (r.a)’ın naklettiğine göre, bazı insanlar Allah’ın zatı hakkında düşünmek istediler. Bunun üzerine Hz. Muhammed (s.a.s) bu hususta şu açıklamada bulundu:

"Allah’ın yarattıkları hakkında düşünün. Allah’ın zatını düşünmeyin. Allah’ın şahsı hakkında düşünmeye güç yetiremezsiniz.


Cevap: Allah ilgili sorular

semaver
Ama anlamadıgım konu şu Allah (c.c)’a büyüklük küçüklük anlamında nasıl şekil biçilebiliyor bu aklın şirki değil mi Allah (c.c) yarattıklarından münezzeh değil mi aklen Allah’a şekil biçilemez diye biliyordum ama Allah o kadar büyüktür ki şu dört duvar arasına sıgmaz sözü kafamı karıştırdı hz hamza filmindeki sözden ayrıca peygamber efendimiz ashamın yıldızlara benzer birinden tutunan kurtulur sözü var bir de ondan düşünüyorum

Okudunuz mu?  Müslüman olarak doğan birisiyle gayri müslim olarak doğan biri eşit şartlara mı sahip?

Cevap: Allah ilgili sorular

mumsema
< Ama anlamadıgım konu şu Allah (c.c)’a büyüklük küçüklük anlamında nasıl şekil biçilebiliyor bu aklın şirki değil mi Allah (c.c) yarattıklarından münezzeh değil mi aklen Allah’a şekil biçilemez diye biliyordum ama Allah o kadar büyüktür ki şu dört duvar arasına sıgmaz sözü kafamı karıştırdı hz hamza filmindeki sözden ayrıca peygamber efendimiz ashamın yıldızlara benzer birinden tutunan kurtulur sözü var bir de ondan düşünüyorum >
Allah şekilden ve mekandan münezzehtir.
Bu sözü kim demiş?

Okudunuz mu?  Tesadüfler ve şeytanın oyunu ?

HAMMADUN
Siz allah-u Taalayı nasıl düşünüyorsanız….. allah-u Taala Onun bir zıddı, Onunda bir zıddı, Onunda bir zıddıdır…. allah-u Taala şekilden münezzeh değildir….. O belli bir şekilden münezzehtir.

allah-u Taala Ezeldedir.
allah-u Taala Ebeddedir.
allah-u Taala Zahirdir.
allah-u Taala Batındır.
allah-u Taala’yı hiç bir göz görüp idrak edemez.
allah-u Taala’yı idrak eder göremez.
allah-u Taala tüm gözleri görür ve onları kapsayıcıdır.
allah-u Taala her şeye HAK’kıyla kadirdir.
allah-u Taala şükredilmeye layık olan tek ve eksik sıfatlardan münezzehdir.
allah-u Taala yer gök ve ikisi arasındakinin mülkiyeti allah-u Taala’ya aittir.
allah-u Taala hiç bir şeye ihtiyaç arz etmez.
allah-u Taala’ya yarattığı her mahluk ihtiyaçlarını arz eder.
allah-u Taala Cennet ve Cehenneminde Rab’bidir.
allah-u Taala’nın Azabı şiddetli olduğu kadar misliyle de Rahmeti’de bol olandır.
allah-u Taala külli RUH’dur.
allah-u Taala Külli CAN’dır.
allah-u Taala Külli AKIL’dır.
allah-u Taala Diridir.
allah-u Taala Diriden ölüyü.
allah-u Taala Ölüden diriyi çıkartandır.

Okudunuz mu?  Hz.Adem in oğulları ?

Elhamdulillah, Rab’bim, bizim aklımızla çözüp, gözümüzle görüp, kendisine belli bir şekil izafe edebileceğimiz MAHLUKLARINDAN değildir….

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Not…: Rab’bim Makamı Mahmudu verdiği Peygamberine(S.A.V.) insanlardan ayrı olarak ayetlerinden en büyüğünü göstermiştir. İnşaAllah bu kadarla iktifa edelim.


semaver
Evet Allahı bende zamandan ve mekandan münezzeh olarak biliyorum ama peygamberimizin amcası hz.hamza filminde Allah o kadar büyüktür ki şu dört duvar arasına sıgmaz diyor ve müslüman oluyor yani hz. Hamza demiş bunu anlamıyorum ne alaka maddeye ait büyüklük sadece yaratılışına ait Allah yarattıklarından münezzehtir şu kadar büyük bu kadar büyük maddeye nazaran ölçmek saçma değil mi bunlar sadece Allah dilemesinden ibaret yaratılmış varlıklar Allah şu kadar büyük bu kadar büyük diye tasvir etmek aklın şirki degilmidir ama bir yandanda hz peygamber ashabım yıldızlar gibidir onlardan birine tutunan kurtulur diyor hadiste bu yüzden bunu anlamıyorum Allahı gözümüzde büyük bir varlık gibi mi düşünelim yani :S

Okudunuz mu?  Çocuk aldırmak günahmıdır?

HAMMADUN
Bismillahirrahmanirrahiym

Bir atom düşünelim İnşaAllah, çekirdeği, elektron ve netronlarıyla, O çekirdek kendi ekseninde hızla dönerken ve içinde o enerjiyi kapsarken, elektron ve netronlarda öyle hızlı dönerlerki, Onlar o hızla beraber öyle bir ses çıkarırlar ki; O hal üzere Rab’lerini zikrederler. Sorsan o netron ve protona, çekirdek büyüktür derler.

Okudunuz mu?  Dua İstiyorum (boşlukta hissediyorum kendimi bilmem boşluk değil ama duaya ihtiyacım var)

Öyleki İnsan’da mikroskobik bir canlı iken, eğer şuuru olupda ona sorulmuş olsaydı, yumurtaya girdiğinde, o müthiş büyüklükte bir evrenin içinde olduğu zannı içinde olurdu.

Sonra büyüdüde, tekamül eden bir yaradılmışlıkla, dünyaya geldide, aklı erdide, baktıki büyük bir dünyada ve sonsuz bir evrende yine o kendisinden daha büyük bir kapsayanın içinde olduğunu gördü. Ancak o kendine bakmadı, dün mikroskobik bir canlı iken, bu gün sahip olduğu bedeni sonsuz bir semavat hükmüne tebdil olmuştur.

Okudunuz mu?  Seferilik nedir? Nasıl seferi olunur

allah-u Taala dört duvar arasında bir mekana sığmazken, bir günlü kırık, kalbi kırık kulunun kalbine sığabilmektedir.

Burada BÜYÜKLÜK NEDİR….???

Bu BÜYÜKLÜĞÜN HÜKMÜNÜ HANGİ YARATILMIŞ DİNLEMEZ…..???

Daha da açık yazılmasına ihtiyaç varmıdır…..???

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


semaver
Anlamadıgım tek nokta şu kardeşim tekbir Allahu ekber Allahı noksan sıfatlardan tenzih etmek anlamında kullanılır diye biliyorum hz. Hamzanın yaptıgı gibi boyut hesaplaması yapılabilir mi bu doğru mu diyorum mesela dört duvar arasına sıgmaz eve sıgmaz fln bu şirk ve saçma bir söz o zaman yanlışmıyım yani böyle boyut hesaplaması yapıpda mı Allah’a iman edicez ? Gözümüzde boyutu büyük bir varlık olarak canlandırabilirmiyiz Allah da bir varlıkmıdır yani ?

Okudunuz mu?  Müslüman Türk Alimler Kimlerdir?

12345trtr
HAMMADUN Allahu Teala hakkında söylediklerini müftüye bir sor bence şekilden münezzeh değil yazmışín onu git sor diğer arkadaşlara da gelince kafanıza takılanları müftüye sorun

Ayrıca Mustafa İslamoğlunu da dinlemeyin tavsiyedir

Itikat ince meseledir kafanıza takılan olursa diyanete sorun yanlış bir şey yazdıysam yazdıklarımı dikkate almayın kesinlikle .benim yazdıklarımı da diyanete sorun. Belki evham gibi gelebilir fakat bu meseleler çok ince meselelerdir ben sorumluluk altında kalmak istemiyorum. Bilenlere sorun.

Okudunuz mu?  KUL hakkına girermi

Kayıtsız Üye
Kardeaim o flim abd yapimi diye bilyom benimde gozume yanlislari carpti çok takilma o flimede bence izleme


melle
Zihnimizde,kalbimizde Allah düşüncesi nasıl oluşur? Fıtratımızda Allah düşüncesi prgramlanmış onun içi Allahı inkar eden neredeyse hiç bir millet olmamıştır

Allahı niçin göremiyoruz? Allah dünya gözü ile görülemez, gözler onu görme kapasitesinde yaratılmadı, ahirette görülecek.

Okudunuz mu?  Annem Sakalımı Kesmemi İstiyor Ne Yapmalıyım?

Allah akıl ile bilinebilir mi? Elbette Akıl bir ilahın valığı kabul eder.

Kalp ile hissedilebilir mi? Kalp Allahu her şeyde her yaratlışa baktığında hisseder.


Allah ile ilgili sorular, Allah şekilden münezzehtir, Allah hissedilebilirmi

Bu kategoride yer alan Ticaret yapın çünkü rızkın onda dokuzu ticarettedir Hadisin kaynağı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah ilgili sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.