Anasayfa
1 Mayıs 2022, 22:58
sizden91
Abone

Çocuk aldırmak günahmıdır?

Çocuk aldırmak günahmıdır?

beyzanurberat
degerli kardeşlerim, öncelikle selamunaleykum, benım için önemli olan bir konu hakkında bilginizi rica edeceğim.
3 yada 4 aylık bir bebek anne karnındayken, sakat oldugu bir hastalık var hatırlayamadım ama üç ayrı 2 ayrı doktor tarafından alınması gerektiği söylenmişti, ve o bebek suni doğumla düşürüldü, ben onu alıp annemin mezarına götürüp gömdüm, eşiminde benimde uzun süre pisikolojisi bozuldu, biz bu cocugu aldırmakla hatamı ettik, aldırmak günahmıdır, doktorların önerisine ragmen aldırmamalımyıdık, benim hala kafamda soru işaretidir bu, dinimizce sakıncası varmıdır, ozamanlar teknoloji yoktu, acaba olsaydı dinimizin ileri gelenleri bu konu hakkında ne derlerdi hep merak ettimişimdir, kitabımız kuranı kerimde bunla ilgili yada hadislerimizde bunla lgili bir konu varmıdır,, aydınlatırsanız sevinirim..
şimdiden Allah razı olsun.. aleykumselam


Cevap: selamun aleykum,cocuk aldırmak günahmıdır?

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah

Çocuk aldırmanın caiz olduğu tek nokta annenin hayatını tehlikeye atacak bir durum olduğunda aldırmaktır. Bu duruma ehlidin doktorların karar vermesi gereklidir. Çocuk sakat doğacak diye aldırmak cinayettir. Çocuğun anneye zararı yoksa neden alınsın ki onun canını kim verdiyse o alır. Bunlar imtihandır imtihanı kaybedenler hüsrana uğrayacaktır.


Yanıt: selamun aleykum,cocuk aldırmak günahmıdır?

beyzanurberat
imamhatipli42 peki bdurumda biz cinayet işledik kardeşim öylemi:( ya adamlar prof ben nereden bilicem ahli din doktorumu değilmi, bana her iki ayrı doktor alınması lazım cocugun 1000 de 1 görünen vakka ilerisini bilemiyoruz almalıyız dediler, cocuk doğsada ölür dediler, bizde aldırdık ne yapalım bilmiyordum, onu rahman bilir acaba doğsa nasıl olacaktı, ben evlat isterken onun için yanıp tutusurken kendi elimle o evragı ımzalarmıydım.. onay verirmiydim bilmiyorum,, vebalini Allah biliyor kalbimide, eğer bunda gbenimde günahım varsa alllah sıgınırım, zaten benim günahımı tren cekmez birde bu eklensin nasıl yapalım..

Okudunuz mu?  Ailemden utandığım için gusül abdesti alamıyorum cünüp gezmekte istemiyorum ne yapmam gerekir ?

Soru: selamun aleykum,cocuk aldırmak günahmıdır?

Desert Rose
KÜRTAJ (ÇOCUK ALDIRMA)

"Kadınlarınızın hayırlısı çocuk yapmaya elverişli olandır,” "Evlat kokusu Cennet kokusundandır” ve "Hayırlı evlat dünyada nur, âhirette sürurdur” mealindeki hadis-i şeriflerde çocuk sahibi olmak teşvik edilmiştir.

Bu meseleye bu kadar ehemmiyet veren dinimiz, çocuk ana rahmine düştükten sonra doğuncaya kadar hep onu korumuş, anne-babaya da birtakım mes’uliyetler yüklemiştir. Hiçbir sebep yokken, keyfî ve mevhum sebepler ileri sürerek "cenin” tabir edilen ana rahmindeki çocuğun varlığına son vermeye müsaade etmemiştir. Böyle bir suçu işleyenleri "câni” olarak görmüştür. Çünkü "cenin” bir insan mesabesindedir.

Çocuk canlı hale geldikten sonra artık bir insan olarak kabul edildiğinden, onu düşürmek, bugünkü tıbbî tabirle "kürtaj” yaptırmak, yetişkin bir insanı öldürmek gibidir. Şayet henüz "canlı” değilse; bu halde iken kürtaj yaptırmak ise, bir masumun hayata gelmesine mâni olmak sayıldığından, yine büyük bir mes’uliyeti gerektirmektedir. Kendi güzelliğini düşünerek bu hatayı işleyen kadınları Ömer Nasuhi merhum şöyle anlatmaktadır:

"Mücerred gençlik çağının kendilerine verilmiş olduğu güzelliği, taraveti (tazeliği) muhafaza arzusuyla bu cinayeti irtikâp edenler de canavar tabiatlı insanlar demektir. Acaba böyle taş yürekli bir valide, doğurduğu yavrusunu diri diri yiyen bir canavardan daha aşağı bir mahiyette değil midir?”

Haklı gerekçelere dayanmadan kürtaj yapanları "tazir” cezasına çarptıran İslâm hukuku, kendi imkân ve ölçüleri içinde bu engelleyici tedbirleri almıştır. Fakat bu arada haklı sebebe dayandığı zaman da, ruhsat tarafını ve çıkar yolu göstermiştir.

Okudunuz mu?  Kuran bilmeyen imam

Istılahat-ı Fıkhiyye Kamusu’nu esas alarak bu husustaki hükmü şu şekilde özetlememiz mümkün olacaktır:

Muhakkak bir özür ve zaruret dolayısıyla bazı ceninleri düşürmek cinayet sayılmayacağı gibi, maddî ve mânevî bir mes’uliyeti de gerektirmez. Şöyle ki:
Henüz âzası belirmemiş olan bir cenin, annesinin hayatına tesir edecek sıhhî bir sebepten dolayı tıbbî bir tetkik, muayene ve teşhis sonunda aldırılabilir.
Bu arada şöyle bir izah da getirilmektedir:

Bir kadın kucağında süt emen çocuğu varken hâmile kalsa, bu arada yavaş yavaş sütü kesilmeye başlasa, çocuk süte doymayıp aç kalsa, ailenin süt anne tutmaya imkânı da yoksa, bu arada çocuğun hastalanıp ölme tehlikesi de vaki olacaksa; bu takdirde henüz çocuğu düşürmek caizdir. Çünkü bu şekildeki bir cenin, teşekkül etmiş bir insan sayılmayıp et parçası veya kan pıhtısı hükmündedir. Kucakta bulunan çocuk ise yaşayan bir insandır. Bu bakımdan hayattaki çocuğu korumak için kürtaj yaptırmanın mahzuru yoktur.(Istılahat-ı Fıkhiyye Kamusu,3: 145-149. )

Ceninin oluşmaması için anaya zarar vermeden her hangi bir metoda baş vurmak caizdir. Yeter ki kökten döllenmeye son verecek bir metoda başvurulmasın. Cenin oluşmuş ise durum değişir. Gazali ve bir çok Maliki alimlerine göre ciddi bir mazeret olmadan ceninin ilk günlerinde de olsa kürtaj yapmak haramdır. Bazı İslâm hukukçularına göre de cenin üzerine 42 gün geçmeden evvel kürtaj yapılabilir. 42 gün diyoruz; çünkü Müslim’in rivayetine göre nutfe üzerine 42 gün geçtikten sonra Cenabı Allah bir melek gönderir, ona biçim verir, kulak ve gözünü yapmaya başlar. Yani cenin üzerine 42 gün geçerse o artık şekillenme sürecine girdiği için müdahale etmek caiz değildir. (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 326) Bu müddeti geçtikten sonra kürtaj yaptırmak caiz değildir. Çünkü organları kısmen beliren cenin bir insan hükmündedir. Bu hale gelmiş olan bir cenini düşürmek canlı bir insanı öldürmekle aynıdır.

Okudunuz mu?  Gayri müslim için dua edilir mi?

Yukarıda bahsi geçen ruhsatla birlikte, bilhassa zamanımızda çocuk eskiden olduğu gibi anne sütüne muhtaç olmadan da gıdasını alabilmektedir. Bunun için şayet çocuk mamayı yiyebiliyor, ailenin bütçeszi de bu masrajı karşılayabiliyorsa, en uygun olanı kürtaja başvurmamaktır. Fakat ocuk memeden kesildiği takdirde hastalanıyor, zayıflıyor, hatta hayatî bir tehlikeye düşüyorsa, yukarıdaki ruhsattan istifade edilebilir. Fakat her aile, en iyisi, kendi imkân ve şartlarını nazara alarak bu hükümlerden istifade etmelidir.

Bu arada, anne-baba "kürtaj” gibi istenmeyen bir çareye gerek kalmadan, çocuk sütten kesilinceye kadar azil ve doğum kontrolü yollarıyla daha tehlikesiz bir tedbire de başvurabilirler.

Kaynak:İslam Fıkıh ansiklopedisi…

Bu işe onay vern iki ayrı doktor senden daha fazla suçludur Kalpleri ve niyetleri bilen Allah c.c ya istiğfar etmelisin kardeş sonuçta mazeretlerini açıklamışsın,
birde Allah c.c Tevvab’dır yani tövbeleri çokca kabul edendir,bunuda sakın unutma.
Günahlarına pişman olup samimi şekilde birdaha dönmemek üzere tövbe eden,hiç günah işlememiş gibidir. Selam ve dua ile


beyzanurberat
Rabbilalemin cümle Mü’minleri mağfiret etsin
Tevvabur ismi sıfatıyla Tövbelerimizi kabul etsin.
beyzanurberat kardeşim birde günahlarını insanlara fazla deşifre etme olurmu
Yalnız ve yalnız yüce Allah’a ikrar ederek af dile istifar et.
Onun tövbe kapıları vaad edilen zamana kadar ardına kadar açıktır
ve bu Kur’an ayetleriyle sabittir.
selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Gusül esnasında gaz kaçırmak guslü bozarmı

imamhatipli42
Çocuk sakat da doğsa doğduktan hemen sonra ölecek de olsa ki (doktorlar sadece tahmin ediyor sadece) çocuğu aldırmak caiz değildir. Sen bilmediğin için vebalin ne kadardır onu Rabbim bilir. Rabbim eğer senin günahın var ise affetsin. hala hastalığını ne olduğunu ve ilerisinin bu hastalığın sonucunu söyleyemeyen nasıl prof oluyor onu da anlamış değilim. Bilmiyorsa başkasına yönlendirsin yada sürekli anneyi müşahedede tutup anneye zararı olmadığı sürece çocuğu almasınlar.


beyzanurberat
İMAMHATİPLİYİM42
selamunaleykum ,haklısın kardeşim,sadece tahmın,şimdi sakin kafayla düşünüyorumda boşaymış sakatta olsa ölsede,anneye zarar vermedikten sora bişey diyemezdik, belki o bize emeklerimizin karsılııyla cennnet kapısıydı, bilmiyorum,8 sene önceydi, hla aklımdan cıkmıyor, 2 ayrı doktora götürdüm aynı teşhisi koydular,bebeğin alınması lazım dediler,1000 de 1 olab bir hastalık,kafa buyuyor vucuk büyümüyor dediler, bilmiyorum..
bilmiyorumm, bilmiyorumm.. keske aldırmasamıydık,onuda bilmiyorum, bu ugurda eşimde olse bence aldırmamalıydık.. o rabimizin bir sınavıydı belki,elimizi acıp rabbiim sana sıgınıyoruz demedik, doktorklara uyduk.. Allah bizi affetsin


ÜSTÜNBAŞ
Bismillahirrahmanirrahim…

Denilecekler ilgili ve yetkililerce denmiştir..Bundan sonra yapılacak işler için dikkatli olunmalıdır.. Allah bizleri iyi kullarından eylesin..Allah bizleri şeydana uydurmasın.. Yüce Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın.. Allah yanlışlarımızdan dolayı bizleri bağışlasın. Amin…Tüm yanlışlarımızdan tövbe edelim…Bir daha yanlış yapmamaya çalışalım.. ÜSTÜNBAŞ


imamhatipli42
Allah (cc) bizi bilmediklerimizden sorumlu tutmayacaktır buna amenna ve saddakna.
Ama bu islamiyetin ulaşmadığı yerler içindir ki dünyada İslamiyetin ulaşmadığı bir karış toprak yoktur. Rabbimiz bizlere mahşerde bu günahı neden işledin dediğinde biz ilk olarak bilmiyorduk Ya Rabbi diyeceğiz peki Rabbimiz benim ilk emrim size Oku!! değil miydi derse ne yapacağız kardeşler. Onun için bir iş yapmadan önce mutlaka işin dini boyutu araştırılıp ondan sonra karar verilmelidir. Osmanlı devletinde padişahlar devlet ve şahısları için yapacakları her işte Şeyhüs-İslam a danışmaktadırlar. Kanuni Sultan Süleyman devrin Şeyhü-l İslam ı Ebus-Suud Efendiden aldığı bütün fetvaları sandukada himaye etmiştir ki Rabimizin huzuruna vardığında yaptığı işlerin dinine uygun olduğunu delillendirmek için.

Okudunuz mu?  Meni gelmesini engellemek gusül (boy abdesti) gerekirmi ?

ÜSTÜNBAŞ
bu tabloyu okuduktan sonra, çocuk aldırmak nedir ??.. Siz de düşünün.. üstünbaş


beyzanurberat
ÜSTÜNBAŞ
selamun aleykum , 🙁 bu resim azıkcık vicdanı olan herkese çok sey anlatır, benim olay biraz farklıydı, benim cocugumun sorunlu oldugu ve dogumdan kısa bir süre sonra yasamayacagı söylendi, anneyede zarar verebilir dedi, eşimi doktora götürmek için muayene parasını zar zor borc bulmusum, cebimde dolmuş parasından baska para yok, ben nasıl eşimi muasayede altında tutayım 6 ay daha, bebek 3 aylık felandı bir parmak kadar bişeydi, buna ragmen ben kendimi affetmiyorum, çünkü enım bir arkadaşımın kardeşi var 24 yasnda ve doğumundan beri yatalak ,konuşmaz,gülmez,ağlamaz, ıhh ıhhh der durur, ama o annenın o babanın onlara merhametini gördüm ve dedimki, rabbim sen onlara bu dunyada evlatlarına göterdiği merhameti katıyla fazlasını onlara ver, ve cennetinle sevindir, çok duygulanmıştım.. ve bizim aldırmak zorunda kaldıgımız o bebek geldi gözümün önüne, ağladım dayanamadım, belki bizimkide olsa bu sekilde de olsa yasayacaktı, bizim ona bakmamız merhametimiz karsısında Allah c. bizi ödüllendirecekti,mahserde, ama dini acıdan arastırmadan tamam hocam diyip attım imzayı,bunun bir hata oldugunu öğreniyorum şimdiyse, ben eşimi çok seviyorum, onu kaybetmek pahasına dahi olsa ben evladıma nasıl kıyarım.. yapmazdım musade etmezdim..
rabbi herseyi ve kalplerimizdekini bilendir o benim kalbimi biliyor, ben onun sınırsız merhametine sıgınıyorum, tüm günahlarımdan bilrek yada bilmeyerek işlediğim tum günahlarımdan rabbime sıgınıyorum..20 günde benim hayatımı nasıl değiştirdiniz biliyormusunuz kardeşler, anlatamam,cumaya namaza gittiğimde aklıma neler gelmezdi, şimdi namaza durdugumda kendimi rabbimin yanındaymış gibi hissediyorum, sankı farklı bir boyuttayım o huzuru anlatamam, Allah cc cümlemizden razı olsun

Okudunuz mu?  Canını Feda Etmek

imamhatipli42
Allah (cc) günahlarımızı bağışlasın kardeşim. Sen tevbe et duaya devam et. Rabbimden ümit kesme. Bu konuda şu anda resmi bir yasak var ama özel hastaneler doktorların muayenehanesinde kürtaj hala devam ediyor. Bunun cahiliyye devrinde kızlarını diri diri toprağa gömmekten farkı yok. Sen dua et kardeşim dua. Nasuh tevbe ile Rabbimize sığın..


Kayıtsız Üye
çoçuk aldırmak günahtır.
bir yerde alınabilir günah değildir, anne ölme tehlikesi varsa


Kayıtsız Üye
Ben hamileyim Midem çok rahatsiz piskolejim hiç iyi değil cocugu aldirmak istiyorum vucudum kaldirmiyor


musab
Annenin sağlığı ciddi derecede bozuluyorsa aldırılabilir.


Kayıtsız Üye
Ben 17 yaşimdayken sevdigim adamla beraber olup hamile kaldimm 1bucuk aylikti ve sonra aldirdim.sizce günah midir çok üzülüyorum hala kendimi asla affetmiycemm


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler 2 yaşında bir kızım var is dolayisi ile ve bazı mecburiyetlerden dolayı eşimle ayrı şehirlerde yaşamak durumundayız ve uzun süre daha devam edecek .Bugün hamile olduğumu öğrendim 4 haftalık henüz aldırmayın düşünüyorum ama günahından çok korkuyorum psikolojik ve aile şartları durumlarında hiç hazır değilim.ne olur bana akıl verin.


Kayıtsız Üye
Ben 19 yaşında dört ay önce sezeryan ameliyati oldum ve dört aylik bir kizim var kizimin kalcalari cikik ve dört haftalikta hamileyim bunun için bu bebegi zor sartlarda doguramam yeni ameliyatli oldugum için zarar verebilir mış ondan bu bebegi dusursem gunahmidir

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim'de kara delik

Kayıtsız Üye
Merhaba ben esimle nikahliydim ama daha dugun yapmamistik ben hamile kaldim ve 6 bucuk haftalikti ben esimin ailesine soyledim aldirmami soylediler çok kotu oldum agladim hergun 🙁 ve bebegimi aldilar ruyalarima girdi ve her aklima geldiginde yuregim sizliyor acaba nasıl biri olcakti keske aldirmasaydim çok pismanin coook…


Kayıtsız Üye
Altı aylık çocuğumuza sakat dediler doktorlar anne karnı da ölür anneye zarar verir dediler bizde aldırdık anne karnında ölmesede doğdugunda ölür demişlerdi günahmı bir vebali varmıdır kafayı yemek üzereyim Allahrızası için bişey söyleyin. Allahım bizi affetsin inşAllah.


arifselim
Müslüman bir kaç doktorun bebeğin alınması gerektiğini ve anne hayatının tehlikede olduğunu söylemeleri gerekir. Eğer öyle bir görüş beyan ederlerse ancak o zaman alınması caiz olur. Bunun dışında canlı bir bebeği öldürmek gibi büyük bir cinayettir.


Şaşkın
Oncelikle selâmün aleyküm şimdiden cevaplariniz için teşekkür ederim benim söyle bir sorum olacak tüp bebek denemesi yaptık tutmadi 2. Deneme tuttu 2 aylikken düşük ile sonuçlandı 3.denemeyi yaptık RABBIME şükürler olsunki 3 evlat verdi bana şuan 2.5 ayliklar ve şükürler olsunki bir sıkıntı yok gözüken doktorlar en baştan beri 3uz gebelik sıkıntılı aldirmalisiniz diyor hangi doktora gittiysem en az birini almaliyiz diyorlar yinede siz bilirsiniz diyorlar. Erken doğum olacağı kesin 2 ay erken doğar kuvezdr kalirlar yaşama yuzdeleri düşer ölürler sakatta kalabilirler diyor benim düşüncem rabbim bukadar zorluktan sonra bana 3 tane evlat vermiş verende ALLAH alanda. Rabbim herseyi bilir Olacagi varsa dogduktan sonra uada doğmadan olur diyorum ama söyle bir şey kafami karıştiriyor bir cani öldürmek bütün Müslümanlığı öldürmek bir cani kurtarmak bütün Müslümanlığı kurtartmak demektir ben doktor lari dinleyip aldirirsam böyle olacak ama aldirmayipta sonrasında erken doğum yada herhangi bir sebepten dolayı öldüğü zamanda boyle olacak hangisi hayirli haniai hayirsiz kafam karışıyor kafayi yemek üzereyim aldiripta oteki canlari kurtarmakta var cana kiymakta
Aldirmayipta bütün canlari oldurmekde var çok kotuyum yanlış bir şey yazdıysam af buyrun.

Okudunuz mu?  Cariye ile ilgili

Kayıtsız Üye
Benim eşim 6 aylık hamille ve hamile olduğunu öğrendiğimizden beri kalbi yavaş son 4 haftadır öğrendiğimiz bişi var doktor belinde açıklık var dedi özurlu doğa bilir ama yinede taktiri illahi Allah’ın aldırmak size kalmış bişi dedi bende eşimde Allah neyi nasıl uygun görürse nasıl imtihanda hazır aldırmıcaz dedik bu hafta başka doktora gittik aynı şeyleri söyledi ve bebeğin başının su birikintisinden büyüdüğünü dahada buyuceğini anneye Zarar verebileceğini ihtimal veya Doğumdan sonra annenin zarar görebileceğini söyledi şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz çevre ve aillerimiz anne sağlığı iyi olsun yeter diyor lar Allah c.c yine nasip eder işAllah diyorlar ne yapalım günahı varmıdır…


arifselim
– Aleykum selam. Annenin hayati bir tehlikesi olmadığı sürece bir, iki veya üçüz olsun onları aldırmak haramdır. Ne zamanki doktorlar hayati bir tehliken vardır deseler o zaman bu caiz olur. Sen tedbirini aldıktan sonra artık ileride ne olacağı hakkında Allah’a tevekkül et.

Okudunuz mu?  Yaşım geçti evlenemedim

– Artık 6 aylık olmuş olan bir bebek normal bir hale ulaşmış demektir. Doktorlar acilen anne hayatı tehlikededir demedikleri sürece aldırmanız helal olmaz. Allah’a tevekkül etmenizi tavsiye ederim.

Allah şifalar versin ve hayırlı sağlıklı evlatlar ihsan eylesin.


Kayıtsız Üye
Nasıl basliycan bilmiyorum bu gün üç doktora gitti kese içindeki suyun az olduğunu bunun sebebinin bebeğimin kalcasinda kalçası kadar tümör olduğunu tumurun içinin kan damarlariyla dolu olduğunu onun besinler ini o tümörün emdigini idrarını yapamadığını ve yapamiycagini bu sebepten dolayı karnında olucegini şekil bozukluğunun olduğunu buyumedigini ve aldirmam gerektigini söylediler ama eşimle ben bunun caiz olup olmadığını merak ediyoruz ne yapmamız lazım acil yardım lütfen


Hoca
3 adil doktor aynı kararı vermişse ve anneye zararı varsa yapacak tek şey bebeği aldırmaktır


garipyolcu
İmam Nikahlı eşim var ama daha Aİleler istemeye gitmedi Lakin bu işi halledecez en kısa sürede neyse soruya geleyim
bu eşimle cima olduk Kızlığı tam bozuldumu bu konuda şüphelyim ayrıca eşim hamile kalırsa bu çocuğu ilaçlar vs yöntemlerle düşürürsek günahı nedir sonuçta böyle bir olayın meydana gelmesi her iki ailenin namı açısından iyi bir durum değildir
meraklı gözlerle cevab bekliyorum inşaALLAH


sedatt
Ailelerin haberi olmadığı gizli kıyılan bir nikah geçersiz olur. Haliyle zina durumunda olursunuz.


Hoca
İyi olmayan durum gizlice geçersiz sözde nikahla zina etmenizdir.
< yöntemlerle düşürürsek günahı nedir >
Bebek öldürmenin günahı nedir araştırın


Kayıtsız Üye
Eşim cezaevinde.eşgörüşünde hamile kaldım.nörolojik günlilaçlarim var.gebe olduğumu 19.gün öğrendim ama o güne kadar 19×4 72 tane ilaç içmişim.doktorlar bebeğe geçebileceğini söylüyor.şuanda 25 günlük geneyim.. Henüz kalp atışı yok.aldirsak diye düşünüyorum

Okudunuz mu?  Bir şeyi bilmemek onu inkar etmek gibi midir?

Hoca
Doktor doğumun tehlikeli olduğuna oany vermediği sürece aldırmayın, şayet ciddi bir sorun varsa 40 güne kadar ruh üflenmiyor aldırmak caizdir.


Kayıtsız Üye
Merhaba Ben çocuk aldırmaya çok karsiyim.Buyuk kızım doğduktan sonra doktorlar senin çocuğun olmaz dedi ve ben hamile olduğumu öğrendim herkes aldır daha kızın çok küçük dedi bende veren Allah rizkinida verir dedim nitekim 6 ay tedavi gördüm çocuk doğdu ve 2 gün sonra öldü.sonra 2 çocuğum daha oldu en son çocuğumda tüplerinin baglantim ama 3 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim doktorlar diş gebelik dediler ama tüm araştırmalar gosterdiki bebek.Ama kanamam başladı ve yurtdışına gidecektim.Doktor hemen çocuğu almalıyız yoksa seni zehirler dedi ben kabul etmedim ama eşim imza verdi ve alındı bebek.1 aylikti.Bunda ben suçlu muyum.


arifselim
Merhaba. Eğer anne hayatını tehlikeye soktuğunu doktorlar söylerse artık annenin bunda bir sorumluluğu kalmaz. Bebeği aldırmak caiz değildir ama ne zaman ki ciddi bir tehlike söz konusu olursa o zaman anne hayatına öncelik tanınması gerekir.


bebek aldırmak günahmı, çoçuk aldırmak günah mıdır, çoçuk aldırmak günah mı

Bu kategoride yer alan 5 kere gusül aldım hala tedirginim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuk aldırmak günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.