Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:19
aile
Yönetici

Çocuk kimdir, Çocuk kime denir?

Çocuk kimdir, Çocuk kime denir?

Şema
Çocuk ne demek kısaca

Çocuk evin neşesi, bereketi, umudu…. çocuk, yüce Allah’ın eşsiz nimetleri arasında belki de en sevimlisidir.
Kur’an’ın ifadesiyle "Göz aydınlığıdır".
Aynı zamanda bireydir çocuk. Kendine özgü zevkleri, alışkanlıkları, fikirleri, kararları olan, bambaşka bir birey…
Çocuğu güzelce eğitip hayata hazırlamanın ilk basamağı onu tanımak, varlığına saygı duymak, yaratılıştan getirdiği temel özellikleri olduğu gibi kabullenmektir.
Çocuk da en az bir yetişkin kadar saygıya layıktır! En şerefli varlık olarak yaratılan insan soyunun bir üyesidir, o da mükerremdir…
Sevgili Peygamberimizin çocuklarla ilişkisi en güzel örnektir bize. Çocukları görünce onlara ilgi göstermeden geçmez Peygamberimiz. Onlara selam verir, hâl hatır sorar. Onları da ilgilendiren konularda fikirlerini alır, kararlarına saygı duyar. Onlara ikramda bulunur, bereketli ömürler için dua eder, bağrın…a basıp öper. Bir çocuğu İslam davetinin muhatabı kabul edecek kadar, kendisine bağlılık yemini edenler arasına alacak kadar adam yerine koyar . Çünkü ancak muhatap alınan, duyguları önemsenen, fikirleri dinlenen bir çocuk, vermek istediğimiz güzel ahlakın gönüllü alıcısı olur.
Sevgili Peygamberimizin; torunları ile gülüp oynayan, onlara sımsıkı sarılıp öpen, sırtına alıp gezdiren, hatta namaz kılarken ve hutbe okurken kucağına oturtan, sevgi dolu dualarla büyüten hâlini biliriz. Güzel duygularını yavrusundan gizleyen, gördüğü iyi davranışları takdir etmeyerek susan, sevmek bir yana döven bir baba, peygamberlerin örnekliğinden ne kadar nasiplenmiş olabilir ki!

Okudunuz mu?  Saliha Kadın Olmak ...

Cevap: Çocuk kimdir, Çocuk kime denir?

ASUDE
çocuk henüz sevap günah ilişkisini anlamayacak akılda saf ve günahsız varlıktır çocuğun yetişmesi ilk ailede başlar aldığı bu ilk eğitim onun bütün hayatını etkileycktir


çocuk kime denir, çoçuk kimdir, kime cocuk denir

Bu kategoride yer alan Altın Erkeklere Neden Haram..? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuk kimdir, Çocuk kime denir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.