Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:54
sizden03
Abone

Cariye ile ilgili

Cariye ile ilgili

geoloq
Bir devletde müslümanlarla yanaşı kafirlerde yaşayor. Bu devlet Darul kufrdur. Buradakı kafir kadınlara cariye hökmü vermek olarmı ya yox ?


Cevap: Cariye

Sedanur
buyurun şu linkleri bir inceleyin…

forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/95564-memleketimize-gelen-gayri-muslim-bayanlarla-cariye-iliskisinde-bulunulabilir-miyiz.html#post389710

forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/95565-gunumuzde-cariyelik-sistemi-tatbik-edilebilir-mi.html#post389711


Yanıt: Cariye

geoloq
bizim öz memleketimzde onlarla cariye kimi kullanmağa haqqımız yok. Amma bu memleketi bir müslüman devleti ele keçirse bu kafir olan kadınlar onlara cariye olacaqlar bunlar hetta müslümanların yahın ekrabalrı olsa bele. Demli carye hökmü onların üzerinde sülh olsa bele kalır?

Okudunuz mu?  Dua kaderi değiştirir mi böyle birşey mümkün mü?

Soru: Cariye

deli gönül
biraz insaf. o kadar nefsi problemimiz varken birde şimdi cariyelik konusumu açıldı. konuyu açan evlen kurtul be arkadaş, yoksa bu konuların sırası değil

Selam Hidayete Tabi Olanlara


Hoca
< Bir devletde müslümanlarla yanaşı kafirlerde yaşayor. Bu devlet Darul kufrdur. Buradakı kafir kadınlara cariye hökmü vermek olarmı ya yox ? >
Darul kufur şu ana kadar müslümanlar tarafından hiç fethedilemeyen yerlerdir.
Müslümanlar tarafından fethedilmiş bir yer asla birdaha darül küfür olamaz.
Fethedilmiş olduğu halde islam hükümleri uygulanmıyorsa, bu gasbedilmiş bir yer hükmündedir, darul küfür değildir.

Okudunuz mu?  Paralarım kayboluyor

geoloq
Kardeş ben sana maslahat ederdim ABU HANZALA kardeşin derslerini dinleyesen. Hökmlere aid kitaplar okuyasan. Onda bilersen darul islam nerede olur.


Hoca
< Kardeş ben sana maslahat ederdim ABU HANZALA kardeşin derslerini dinleyesen. Hökmlere aid kitaplar okuyasan. Onda bilersen darul islam nerede olur >
Ebu Hanzalayı tanımıyorum Alim olabilir ama ebu Hanzalalar dünyaya gelmeden önce alimler bu konuyu asırlarca tartışmış ve fikir belirtmişler.
tartışmaların sonunda 2 görüş ortaya çıkmış:
1-Bir belde islami hükümlerle yönetiliyorsa, bu yer darul islamdır.
2-Bir belde müslümanlar tarafından fethedilmişse, kıyamete kadar artık darül islamdır. islami hükümlerle yönetilmesede. (gasbedilmiş belde hükmündedir) ben bu 2. görüşü benimsiyorum.

Okudunuz mu?  Abdest alırken emin olamamak

geoloq
Ebu Hanzala elim talebesi. Onun akidesinde ben heç bir yanlışlık tapanı tanımıyorum. Onun derslerine kulak assan daha iyi olar.
1-Bir belde islami hükümlerle yönetiliyorsa, bu yer darul islamdır. Bu yeri bana göstere bilersenmi?
2-Bir belde müslümanlar tarafından fethedilmişse, kıyamete kadar artık darül islamdır islami hükümlerle yönetilmesede.- Bununla bende razı deyilem. yaşadığımz zamanda bunu görüyoruz. müslümanlar tarafından fethedilmiş ölkelerde tövhid üzerinde olan müslümanlara VEHHABİ diye isimlendiriyorlar.

Okudunuz mu?  İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

geoloq
Kardeşler Cariye ile ilgili meselede elbette deye bilerik ki, yaşadığımız zamanda kölelik hökmü yok. Sonra başka onun hükmü yok, bunun hökmü yok akirda o kalırki islamın heçbir hükmü kalmayır. Amma anlamlıyızki Cariye ile ilgili meseleden başlayaraq bütün islamın hükümleri kiyametecen kalmalıdır! En azından bunu öyrenib yaşadmalıyık.

Okudunuz mu?  Gusülde avret yeri kanaması

geoloq
Darul kufur şu ana kadar müslümanlar tarafından hiç fethedilemeyen yerlerdir
Müslümanlar tarafından fethedilmiş bir yer asla birdaha darül küfür olamaz
Fethedilmiş olduğu halde islam hükümleri uygulanmıyorsa, bu gasbedilmiş bir yer hükmündedir, darul küfür değildir

Onda müslümanlar İspaniyanı ve evropanın bir çok yerlerini tutmuşdular. Oradamı darul islamdır?

Okudunuz mu?  Namaz içinde herhangi bildiğımiz ayet okunurmu?

Ebu hanzala

Bu kategoride yer alan Görücü usülü evlenmenin islamda yeri nedir? bununla ilgili hadis bulunurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cariye ile ilgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.