Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:28
missa95
Abone

Facir kimdir? Facir ne anlama gelir?

Facir kimdir? Facir ne anlama gelir?

Kayıtsız Üye
Facirin; burada geçen facir kimdir?


Cevap: Facir kimdir? Facir ne anlama gelir?

Desert Rose
FÂCİR NEDİR?


Sözlükte "yalancı, fâsık, zinakâr ve âsî" anlamına gelen "fâcir" kavramı din ıstılahında; inkâr, şirk, yalan, zina, hırsızlık gibi, Allah ve Peygamber’in haram kıldığı fiilleri işleyen, kâfir, münâfık, müşrik ve âsîlere, doğru yoldan sapan ve ahlâk dışı davranışlarda bulunan kimselere denir. Çoğulu, füccâr ve fecere’dir. Kur’ân’da fâcir kelimesi nankörler anlamındaki keffâr kelimesi ile, çoğul şekli olan fecere, kâfirler anlamındaki kefere kelimesi ile birlikte birer âyette geçmiştir (Nûh, 71/27; Abese, 80/43).

Okudunuz mu?  Dinimizde zevk suyu

Yine bu kelimenin çoğulu olan füccâr üç âyette geçmiş ve muttakîler ile ebrârın zıddı olarak kullanılmıştır
(Sâd, 38/28; İnfitâr, 82/13-14)
.
Kur’ân’da füccârın; din gününü yalanlayan, haddi aşan, çok günah işleyen, Allah’ın âyetlerine eskilerin masalları diyen, işledikleri suçları kalplerini karartmış olan kimseler olduğu (Abese, 80/11-14),
bunların yakıcı ateş içinde (cahim) (İnfitâr, 82/14) ve zindanda (siccin) olacakları (Mutaffifîn, 83/7) bildirilmiştir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Ölü çenesi bağlama nedeni nedir?

facir ne demek, facir nedir, facir kimdir

Bu kategoride yer alan Cemalnur Sargut Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Facir kimdir? Facir ne anlama gelir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.