Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Peygamberimiz nasıl gusül abdesti alırdı

Peygamberimiz nasıl gusül abdesti alırdı

Galus
Peygamberimizin gusül alması hakkında kısa bilgiler

Rasûlullah (s.a.s.), cünüplükten yıkanmak istediği zaman ilk önce namaz abdesti gibi bir abdest alır, bilâhare yıkanırmış. Nitekim Hz. Âişe (r.a.), Peygamberimizin boy abdesti alışını şöyle anlatıyor:

"Peygamber (s.a.s.) cenabetten yıkanmak istediği zaman, ellerini yıkamayla başlardı. Sonra namaz için abdest alır gibi bir abdest alırdı. Sonra ellerini suya sokup, saç diplerini oğuştururdu, bilâhare avuçları ile üç defa başına su dökerdi. En sonunda suyu tüm vücuduna dökerdi." (Buharî, Gusül, 1)

Okudunuz mu?  Yemek yemek abdesti bozar mı ?

Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır. Peygamber efendimiz, yaklaşık 875 gr. su ile abdest alır, 4.2 litre su ile guslederdi.


Cevap: Peygamberimiz nasıl gusül abdesti alırdı

EHLİMAN
Bizlerin de sünnete uygun olarak abdest ve gusül alması gerekmektedir.Gusül Abdesti almadan önce normal namaz abdesti almak sünnettir.Fakat farzlarını yapmak yeterli olmaktadır.

Okudunuz mu?  Göz zinası abdesti bozar mı ?

peygamber efendimiz nasıl gusül abdesti alırdı, peygamberimiz nasıl gusül abdesti alırdı, peygamberimiz gusül abdestini nasıl alırdı

Bu kategoride yer alan Özür sahibinin elbise veya bedenine bulaşan özür kaynaklı necaset namaza engel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz nasıl gusül abdesti alırdı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.