Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:57
missa92
Abone

Muhabbetten muhammed oldu hasıl ne demek?

Muhabbetten Muhammed oldu hasıl ne demek?

Kayıtsız Üye
muhabbetten Muhammed s.a.V.


Cevap: muhabbetten Muhammed oldu hasıl ne demek?

Galus
Muhabbetten Muhammed Oldu Hâsıl. Muhammedsiz Muhabbetten Ne Hâsıl?

Muhabbet hissi muhabbet doğurur. İslam dünyasında zayıflığın en önemli sebebi husumet ve düşmanlıktır. Düşmanlığın ve nefretin kaynağı, insanın kendini beğenmesidir. Farkında olmadan başkalarına da zarar verebilir. Düşmanı mağlup etmek istersen, kötülüklerine karşı iyilikle mukabele etsen sana dost olur. Eğer kötülükle mukabele edersen o zaman kin ve husumet araya girer, adavet devam eder. Gerek birey, gerek toplumsal olarak insanların saadet ve selameti ancak karşılıklı muhabbet ve sevgi ile olur.

Okudunuz mu?  Büyülü yiyecek yiyen herkesi etkiler mi?

Muhabbetler, Muhammed (s.a.v.) olmalı; Muhammed’le dolmalı ki, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber’den hakkıyla istifade edebilelim. O’nun güzel yaşantısından hayatımıza örnekler devşirelim. O’nun izinden gidelim; olaylara O’nun baktığı gibi bakalım. O’nun ahlakıyla ahlaklanalım. Çünkü O’nun ahlakı Kur’an idi.

Çağımız insanlarının zihinlerini işgal eden, köhnemiş, kokuşmuş örnekler silinmeli ve Muhammed (s.a.v.) gönderildiği bütün insanlık için ve bizim için biricik örnek olmalı:

Okudunuz mu?  Hazreti Ömer kaçıncı müslümandır ve müslüman olunca ne söylemiştir?

Andolsun ki, Allah’ın Rasulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnek vardır. (Ahzab/21)

Zihinler Muhammed’ (s.a.v.) le yoğrulup Muhammedî olmalı. İbadette, sosyal hayatta, duruşta, mücadelede Muhammedî bir tavır sergilenmeli. Muhammedî olmak ise, Peygamber benim yerimde olsaydı ne yapardı, nasıl yapardı, nasıl yaşardı? sorusunu zihinde canlı tutmak ve hayatı bu değerler doğrultusunda tanzim etmektir.

Okudunuz mu?  İnsanın yeryüzündeki konumu nedir?

muhabbetten Muhammed oldu hasıl, muhabbetten muhammet oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl ne demek

Bu kategoride yer alan Online Kürtçe mevlüt okumak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muhabbetten muhammed oldu hasıl ne demek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.