Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:30
sizden06
Abone

İmani konularda gelen vesveseler

İmani konularda gelen vesveseler

vesveseli
Bir türlü kurtulamıyorum yani namaz kılıyorum vesvese ile ilgili bilgiler okuyorum sohbetler dinliyorum Allah ın varlığı ile ilgili bilgiler okuyorum ama bir türlü kurtulamıyorum ne yapmalıyım daha başka ?


Cevap: İmani konularda gelen vesveseler

Kırlangıç.
Ben de.. Zikirle azalırmış ama nasıl yapacağız nereden başlayacağız bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Kan irin ve beyaz su necis

Cevap: İmani konularda gelen vesveseler

Acz.
Şeytan bize vesvese veremez diyen yahudiye Hz Ali şöyle cevap verir : Boş eve hırsız girmez..

Yani, iman olmayan yerde vesvese de olmaz. Bu nedenle vesveselerin üzerinde çok durmayın, üstadın cümleleriyle aktarıyorum : (21. Söz’ün İkinci Makamı’ndan )

Okudunuz mu?  Yetişkin kız veya erkek annesi ile uyuması caiz midir

Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen, küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider…

Okudunuz mu?  Knight online oynamak haramdır

Yani vesvelere ehemmiyet vermemeliyiz. Büyük nazarıyla bakmamalıyız ve de korkmamalıyız. Yine 21.Söz’ün ikinci makamının sonundan ; vesvesenin neden şeytanın eline verildiğine dair..

Eğer desen: Bu derece mü’minlere muzır ve müz’ic olan vesvese, ne hikmete binaen bize bela olmuş?"
Elcevab: İfrata varmamak, hem galebe çalmamak şartıyla, asl-ı vesvese teyakkuza sebebdir, taharriye dâîdir, ciddiyete vesiledir. Lâkaydlığı atar, tehavünü def’eder. Onun için Hakîm-i Mutlak, şu dâr-ı imtihanda, şu meydan-ı müsabakada bize bir kamçı-yı teşvik olarak, vesveseyi şeytanın eline vermiş. Beşerin başına vuruyor. Şayet ziyade incitse, Hakîm-i Rahîm’e şekva etmeli, "Eûzü billahi mineşşeytanirracim" demeli.

Okudunuz mu?  Namaz Kılarken Ağlamak

21.Söz’ün ikinci makamını da okumanızı tavsiye ediyorum.

Allah’ın selamı,rahmeti,bereketi ümmet-i Muhammed’in üzerine olsun.


21 soz 2.makam

Bu kategoride yer alan Toz necis midir biryerimize toz bulaşırsa namaz kılınırmı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmani konularda gelen vesveseler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.