Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:40
missa7-2
Abone

Adak adandığına dair akla gelen vesveseler

Adak adandığına dair akla gelen vesveseler

Kayıtsız Üye
Uzun süre önce okulum bitip hayırlısıyla bir işe girersem bir kurban keseceğime dair niyet ettim. Sonrasında da kapak açan bir danayı kurban ettik ve etlerini de dağıttık. Bir süre sonra bir gece yolda eve giderken biri ile karşılaştım. Selamun aleykum dedikten sonra bir müddet beni yolda alıkoydu. Ayetlerden hadislerden bahsetti. Bir süre onunla konuştuktan sonra eve gitmek üzere devam ettim. Konuşmamızın da etkisiyle olacak sanırım bir Allah rızası için bir koyun kurban etmeye niyet ettim. Daha sonra da büyükçe bir koyunu kurban ederek etlerini dağııttırdım. Ancak zaman zaman aklıma sanki böyle bir yerlerde bir adağım varmış gibi bir hisse kapılıyorum. Bazen ciddi anlamda kafamı rahatsız ettiğini düşünüyorum. Bir süre aklımdan çıkıyor fakat sonra tekrar aklıma geliyor. Bununla ilgili ayet veya bir dua var mıdır?

Okudunuz mu?  Besmele... besmelenin çekildiği 10 yer

Cevap: Adak adandığına dair akla gelen vesveseler

Şem’a
Adak adama vesvesesi geldiğinde şeytandan Allah’a sığının yani euzu çekin ve kelime-i tevhit çekin geçer.


Allah rızası vesvese , adak adama vesvesesi

Adak adandığına dair akla gelen vesveseler

wotey
Öncelikle iyi günler dilerim.Bir kaç yıl önce bir adakta bulundum ve eğer hayırlı bir işe girersem bir büyükbaş (dana) keseceğimi adadım. İsteğim gerçekleşti ve bu adağımı yerine getirdim. Bir süre sonra yolda biri ile karşılaştım ve hadislerden ayetlerden bahsederek beni yolumdan bir süre alıkoydu. Sonrasında Allah rızası için üstümdeki yeleği istedi verdim. Bir süre daha konuştuktan sonra evime gittim. Ancak içime bir şüphe düştü bir süre sonra bir koyun kestirip dağıttırdım. Ara sıra sanki bir adakta bulunmuşum da yerine getirmiyor muşum gibi bir hisse kapılıyorum. Ağzımla da telaffuz ettiğim herhangi bir adağım yok. Bu vesveseden nasıl kurtulurum.

Okudunuz mu?  Cünüp iken imam nikahı kıyılır mı

Cevap: Adak adandığına dair akla gelen vesveseler

Şem’a
Ağzınla telaffuz etmediğin sürece içten yani düşüncede olan adaklar sayılmaz, sorumlu değilsin kardeş rahat ol.

Bu kategoride yer alan Yanıktan gelen su abdesti bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak adandığına dair akla gelen vesveseler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.