Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
missa03
Abone

Akla gelen şüphe ve sorular

Akla gelen şüphe ve sorular

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum
1) Benim aklıma sık sık sorular geliyor dinle ilgili. Çoğuna tam olarak cevap veremiyorum. Yanlış bir şey derim diye Allah’ım yanlışım varsa tevbe ediyorum diyorum. Bazı şeylerde tereddüte düşüyorum. Mesela dinle ilgili bir konuda olmayan bir şey için yök dediğimde ya olabilir diye düşünüyorum ve Allah’ım yanlışım varsa tevbe ediyorum diyorum.bunlar vesvese mi?
aklıma gelen soruları düşünmemem caiz mi?.
2) Ben gün boyu yanlış şeyler de düşünüyorum. Ama düşündükten hemen sonra pişman oluyorum. Tevbe ediyorum. Bu düşüncelerden mesul muyum?
3) Aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Allah korusun küfür sirk şeyler. Hemen düşünmemeye çalışıyorum. Ama garip bir şey oluyor sanki kendim aklımla o düşüncelere doğru kayıyormuşum gibi oluyor. Bilerek düşünüyorum mu bilemiyorum Küfre düşmek istemiyorum. Böyle olduğunda ne yapmam gerek?

Okudunuz mu?  Peygamberler Hikayeleri-Peygamberler öyküleri ve menkıbeleri

Cevap: Akla gelen şüphe ve sorular

yasemin
soru sormak ilmin yarısıdır . Bu durumda ilmi bilgilerini pekiştirirsen , araştırıp okursan bilene sorarsan tereddüte düşmezsin , Hz Musa da Allah’a sormuştur , insanları neden yarattığını , soru sorabiliriz ama kalkıpta Allahı sorgulayamayız
3. maddede ise vesvese var , şeytanın genel taktiğidir , Allah’a yönelenin aklına , bu yoldan alıkoymak için bu ve bu tarz düşünceler atar , yeni bilgilenen ve bu yola girmek isteyen herkesin başına gelir . Bunuda Allah’a sığınarak dua ve zikir ederek ve namazlarımızı aksatmadan kılar , bilgimizide artırırsak atlatabiliriz

Okudunuz mu?  İslamda salih ameller

Akla Takılan Dini Sorular

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm öncelikle şimdi benim aklıma takılan soru var haşa ALLAH ya gücü sonsuz değilse belli sınırı varsa sadece bizi yaratabiliyorsa ve yatta ALLAHTAN başka güçlü varlıklar varsa haşa. cevaplarsanız çok mutlu olurum ALLAHA emanetsiniz

Okudunuz mu?  Dinimize göre anne babaya of demek bile günah iken ben onları üzdüm gönülleri olmayan bir evlilik yaptım mutlu olabilir

Yorum: Akla gelen şüphe ve sorular

Ensar
Mümin demek Allah’a dil ile tasdik kalben de inanmak ve bunları amellerine dökmektir. Bizler mümin isek bu tür düşüncelerin şeytandan geldiği unutulmamalıdır. Allah cc ‘nün özellikleri Kuranı kerimde tastamam elbette belirtilmektedir. Allahın herşeye gücü yettiği birçok ayette de geçer örneğin mülk süresi 1.2 ve 3. Ayetlere beraber bir bakalım.

Okudunuz mu?  Dini nikah nasıl kıyılır? kişi kendi nikahını kıyarken neler yapar?

1.Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

2. O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

3. O, yedi göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmân’ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak! Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun?

Okudunuz mu?  Eşim cuma namazına gitmiyor

Bu ayetler Allahın gücünün sonsuz ve nelere kadir olduğunun delilidir. İstersen bir düşünelim istersen Dünyaya değilde Allahın vücudumuzu ne düzende yarattığına bir bak. Allah ‘ın kusurlu yarattığı asla söylenemez asla bir kusur bulamaz sın. Böyle güzel yaratılan insan sadece Allah tarafından sadece onun gücü tarafından yaratılmamış sa bunu başka kim yapabilir ki… Telefon yada bilgisayardaki tuşlara basan parmakların dizaynına ve mafsallara bir bak eğer parmaklar eklem bölgelerinden bükülmez ise ne işe yarar ki insan… vel hasıl ben sizin Allah’a sonsuz imanınızın olduğunu biliyorum elbette kişinin aklına bazı sorular takılabilir ancak muhakkak islamda cevap verilmeyecek cevap yoktur. Kuranı Kerimi bol bol okumanızı tavsiye ediyorum Kuran mealini bir açın okuyun bir bakın neler diyor Allah cc… Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Temizlikte nelere dikkat etmeliyiz?

Şüphe

Bu kategoride yer alan Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akla gelen şüphe ve sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.