Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:45
missa7-2
Abone

Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü

Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar geçen gün okuldaydım aklıma bir düşünce geldi Hani haşa Kafirler Hz isa peygambere Allahın oğlu derlerya haşa hani haşa Allah’ada baba derlerya benim aklıma böyle düşünce takıldı ne kadar aklımdan çıkartmak istesemde çıkaramadım inanmadımda şirke girermi.?

Okudunuz mu?  Sünnette korkudan istiklal marşı :) Sünnet Olurken Korkudan İstiklal Marşı Okuyan Çocuk

Cevap: Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü

arifselim
Akla gelen bu tür düşünceler senden değil şeytandandır. Bu vesveselerden dolayı Allah kuluna günah yazmaz. Kendine vesvese yapmana gerek yok düşünme üstünde durma bunların.


Kayıtsız Üye
Allah senden razı olsun kardeşim vesvese değilmi ben namazımı kılan birisiyim acaba tasdik ettimmi etmedimmi diye aklıma düşünce geliyor o anda zaten Şeytana uymayacağıma dair Allah’a yemin ettim ve düşünceler geldikçe hristiyanlara sövdüm.

Okudunuz mu?  Emanet ile ilgili şiirler

Allah razı olsun kardeşim o anda zaten düşünce geldiği anda , Allah’a yemin ettim şeytana uyupta kafir olmıcağım diye zaten düşünce geldikçe hristiyanlara falan sövdüm şirke girmedim değilmi


Cevap: Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü

arifselim
Allah senden de razı olsun kardeşim. İçin rahat olsun bu tür düşünceler küfre veya şirke sokmaz. Vesvesenin sorumluluğunu Allah kullarından kaldırmıştır.

Okudunuz mu?  Felak ve Nas Süreleri Tersten Yazarak Büyü Yapılır mı?

Kayıtsız Üye
Eminsin degilmi kardesim vesvese cani gonulden isteyerek dusunsem hasa islama inandigim gibi hristiyanliga inansam girerdi sirke degilmi


klav
Cevap verildi kardeşim buna da vesvese yapmayasın


Kloroplast
"Eminsin degilmi kardesim vesvese cani gonulden isteyerek dusunsem hasa islama inandigim gibi hristiyanliga inansam girerdi sirke degilmi"

Okudunuz mu?  Düz lise mezunuyum İlahiyat önlisans okumak istiyorum Ne yapmam gerekiyor? Nereye nasıl kayıt yaptırmam gerekiyor?

@@@içinden inanırsan dinden çıkarsın kardeş.vesvese gelmesi başka böyle inanmak başka kardeşim işi inanç boyutuna taşırsan dinden çıkarsın..!

Lakin inansam diyorsun,aitlik eki kullanıyorsun,içimden inansam da ne demek bir kendine gel.tövbe estağfirullah.


Kayıtsız Üye
Yok yani islama gibi inansa idim o zaman girerdi değilmi demek istedim

Okudunuz mu?  Kaynanam ayrımcılık yapıyor

KULL
Bu vesvese ve saçma fikirlere galip gelmek için, bu gibi düşünceler kişinin zihnini kuşattığı zaman:

1) Ben Allah’a ve Resulüne iman ettim demek.

2) Taşlanmış şeytandan, şerrinden, kibrinden, kendini beğenmişliğinden, dürtülerinden Allah’a sığınmak.

3) Üç defa soluna tükürmek.

4) İçinde bulunduğu duruma son vermek.

Okudunuz mu?  Sınavda kopya vermek günah mı

5) İhlâs sûresini okumalı.

6) İnsan, Allah’ın mahlûkatını, nimetlerini tefekkür etmeli. Allah’ın zatını değil. Çünkü kişi sınırlı olan aklıyla allah-u Teâlâ’yı kavrayamayacaktır.

Bu kategoride yer alan Hz. Ali'nin Kerametleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.