Anasayfa
25 Aralık 2023, 19:35
missa08
Abone

Sınavda kopya vermek günah mı

Sınavda kopya vermek günah mı

Kayıtsız Üye
Biz dershane denemelerinde bugün arkadaşlara cevap anahtarını vermiştim ama bu sınavda kimse kimseyi geçme diye bir şey yok herkesin kendi puanı var dershane birincisi falanda yok kimse kimseyide etkilemiyor bu günahmı


Cevap: Sınavda kopya vermek günah mı

melle
Kopya vermek ile çekmek arsında bir fark yoktur.
Sınavdan başka kimseler etkilenmiyorsa dini bir sakınca yok ama en hayılısı herkesin hakkını kendi çabasıyla almasıdır.

Okudunuz mu?  Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü?

Sınavda kopya vermek

Kayıtsız Üye
ben sınavda değildim aslında bir arkadaşım sınav oluyordu ben onun kağıdına bakıyordum sınavda olmadığım için sınavda olan arkadaşım döndü arkasına sordu bana bunun cevabı ne diye cevabını net olarak bende bilmiyorum bir daha sordu bana bende soruya o bakınca iki şık arasında kaldım ve birini ona söyledim acaba yanlışsa söylediğim ben günaha girermiyim o bana sordu normalde benimde ona söyleyesim vardı kendi isteğim ama söylemedim direndim o bana sordu bende birini söyledim şıklardan acaba günaha girermiyim ben o sınav önemliydi onun için.

Okudunuz mu?  Köpek beslemenin sevabı var mıdır

Sınavda benden kopya çekiyorlar yardım !

harunsaq
Öncelikle Selamın Aleyküm geçen gün yazılı oluyorduk hocanın telefonu çaldı dışarı çıktı bende bir an dalmışım arkadaşıma birkaç soru verdim sonra hemen söylemeyi bıraktım pişmanım vebali nedir diğer siniftakilere haksızlık yaptım her seferinde bu oluyor sınav olduğunda millet dibime toplanıyor bende bir şey diyemiyorum yardım edin pişmanım bazen haberim olmadan çekiyorlar vermemeye çalışıyorum teşekkürler..

Okudunuz mu?  Ya vedud duası nedir nerelerde okunur ?

arifselim
Aleykum selam. Sen kopya çekme ve kopya verme. Eğer yapmış isen tövbe et ve bir daha da bunu yapma. Arkadaşlarında sende emeğinizle hakkınızla başarılı olmaya çalışın. Doğrusu budur. Allah dürüst olanlara yardım eder buna inanmak ve çalışmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir soru sormak istiyorum çok kafamı karıştırıyor. Ben liseyi açık öğretimden okudum bu sistemde her sınav için 35 lira ödüyoruz . Benim paramı amcam ödüyordu ben lise bittikten sonra öğrendim ki amaca üni. sınavında kopya çekmiş görevinde de derecesi yükseldi o iş de sıkıntılı bir şekilde olmuş torpil mi kopya mi her neyse . Ben merak ediyorum şimdi bu durumda ben haram para ile okumuş oluyorum ben meslek sahibi olursam kazancım helal olur mu olmazsa amcamın ödediği parayı ona versem ya da onun cebine haberi olmadan koysam 300 küsür bir şey bu para (çünkü biliyorum ki reddedecek böyle bir şeyi) bu durumdan kurtulmuş olur muyum ne olur yardım edin ben çok çalıştım çok emek harcadım bu sebepten haram olacaksa elde edeceğim para ben ne yaparım.

Okudunuz mu?  Makat Traş etmek caiz mi?

mum
Amcanızın bir kısım malına haram karış tırması sizi bağlamaz, sizi etkilemesi için malının tümünün haram olması gerekirdi.
Size bir günahı yoktur rahat olun.


Kayıtsız Üye
Ben arkadaşıma sınavda kopya verdim ama ona demedim sana kopya verecem kağıdına baksın diye kaldırdım baktı galiba onama iyilik olsun diye yapmak istedim çok pismanim herkesten Helallik almali miyim tövbe mi etmeliyim vicdanım hiç rahat degol biseysoleyin nolur

Okudunuz mu?  Rabbim sana sığınırım ne demek

emirhan uysal
Değerli kardeşimiz,

Kopya çekmenin bazı mahsurları vardır ve kul hakkına girme durumu söz konusu olabilir:

1. Alınteri dökmediğimiz bir şeye sahip oluyoruz.

2. İslama yakışmayan tembelliğe, insanı sürükler.

3. Ahlaki bir hareket değildir.

4. Meslek ve okulumuz hakkında söz sahibi olmamızı engeller.

Okudunuz mu?  Annem babam çalışıyor bana onlar bakıyor. onların kazndığı para haram ise bu durumda ne yapmam gerek

5. Kopya tekniklerine çalışacağımız kadar derse çalışsak, aynı neticeyi hakkımızla elde ederiz.

6. Arkadaşlar yanında saygınlığımızı yitiriririz.

7. Doğru İslamiyeti ve İslamiyete layık doğruluğu hakkıyla yaşamamış oluruz.

8. Bilmediği hâlde kendini biliyor gösterdiğinden dolayı, uygun olmayan bir davranıştır.

9. Kopya ile alınacak fazla bir puandan dolayı, bir başkasının hakkını alma durumu olacaksa, kul hakkına girmektedir. İş başvurularında, bir üst okula girişlerde olduğu gibi. Ancak kopya çekmekle başkasının hakkına zarar dokunulmuyorsa veya onun kopya çekmesi sonucu başkası hakkından olmuyorsa, o takdirde kul hakkına girmez.

Okudunuz mu?  İslamda ailenin önemi ile ilgili hutbe

Kopya çekerek bir işe giren kişinin kazancı ise haram olmaz. Çünkü emeğinin karşılığını almaktadır. Kopya çeken kişi helallik almasına imkânı olmadığı için tövbe istiğfar etmelidir.

Bu ve benzeri nedenlerden dolayı, kopya çekmek ve buna vesile olmak asla doğru değildir.


kopya vermek günah mı, sınavda kopya vermek günah mı, kopya vermek kul hakkı mıdır

Bu kategoride yer alan Gözlerin iyileşmesi için şifa duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sınavda kopya vermek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.