Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:50
missa91
Abone

İslamda ailenin önemi ile ilgili hutbe

İslamda ailenin önemi ile ilgili hutbe

Kayıtsız Üye
islamda ailenin önemi ile ilgili hutbe


Cevap: İslamda ailenin önemi ile ilgili hutbe

imam
İSLAMDA AİLE’NİN ÖNEMİ KONULU CUMA HUTBESİ

Değerli Müminler!

Yüce Allah insanı diğer varlıklardan üstün kılmış, iki farklı cinsin bir araya gelerek sevgi ve saygı temeline dayalı huzurlu aileler kurmalarını istemiştir. İslam’da aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir. Aile eşler için huzur, paylaşım ve iffet mekanı, çocuklar için terbiye, sevgi ve şefkat ocağıdır. Ailenin temeli sevgi ve saygıdır. Nitekim Allah(c.c) Rum suresi 21. ayette İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda sevgi,saygı,muhabbet ve rahmet var etmesi onun varlığının ve birliğinin delillerindendir. (1)buyurmaktadır.

Okudunuz mu?  Bir insanda sihir belirtileri nasıl bilinir?

Aziz Kardeşlerim!

Her konuda bizler için örnek olan Hz.Muhammed (s.a.v) sadakat, fedakarlık, sevgi, hoşgörü ve mutluluk örnekleriyle dolu aile hayatı da ayrı bir önem arz etmektedir. Peygamberimiz (s.a.v) sadakat sahibi bir eş, sevgi ve şefkati eksilmeyen bir baba, emin ve fedakar bir dosttu. Nitekim bir hadislerinde: sizin en hayırlınız hanımlarına karşı iyi davrananınızdır (2)buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Geçici dövme abdest geçirir mi?

Değerli Müminler!

Toplumsal hayatın sağlam temelleri ancak sağlıklı bir aile ile atılır. Bunun için de kurulacak olan yuvanın nikah esasına dayanması şarttır. Öte yandan İslam dini toplumun temelini sarsan gayri meşru ilişkileri yasaklamıştır.
Aile toplumun çekirdeğidir. Bu nedenledir ki toplumun huzuru ve dirliği ailenin mutluluğuna bağlıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v): Nikah benim sünnetimdir, benim sünnetimle amel etmeyen benden değildir (3 )buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Risale-i nur kulliyatı eserleri listesi ?

Muhterem Müminler!

Müminler olarak eşimize, çocuğumuza Hz. Peygamberin sadakatini, sevgisini, merhametini, fedakarlığını gösterme gayreti içerisinde olalım. Ailemizde ahlak, edep, hoşgörü, haklara saygı temel prensipler olmalıdır. Bu prensipleri hayata geçirmek hem inancımızın hem de sağlıklı ve erdemli bir toplum olmanın gereğidir.
Hutbemi bir ayet meali ile bitiriyorum; Onlar (hanımlar) sizin için bir örtü ,siz de onlar için bir örtüsünüz (4)

Okudunuz mu?  Kadın kocasının her istediğini yapmalı yapmazsa günah olur mu?

Mehmet Ata
İmam-Hatip
Şenpazar

1. Rum Suresi 21.ayet
2. Tirmizi
3. Ebu Davut
4. Bakara Suresi 187. ayet


islamda ailenin önemi, islamda aile ile ilgili hutbeler, ailenin önemi ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Ticari ortaklık akit ve bozulması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda ailenin önemi ile ilgili hutbe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.