Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden92
Abone

Kopya çekmek ve vermek

Kopya çekmek ve vermek

sehervakti
Kopya çekmek harammı dır?
Kopya vermek haram mıdır?
Bunlar kul hakkı mıdır?


Kopya çekmek caiz midir? – Nureddin Yıldız

Kayıtsız Üye
Kopya çekmek caiz midir? – Nureddin Yıldız


Kopya vermek Kul hakkı mıdır?

06meh
hocam merhaba bugün bir olay oldu. lise öğrencisiyim.hoca bugün küçük bir sınav yaptı performans notunu etkileyecek. bende hazırlandım falan. hoca sınıfa geç geldi bende bu ders olmayız diye telefonumu dolaptan aldım. sonra hoca geldi kısa işte falan dedi bende aceleden telefonu koymayı unuttum. sonra işte ben oldum hemen verdim. oturuken arkadaşım kopya istedi verdim. sonra kim vermiş falan diye bakarken bir arkadaşım daha istedi ne dediğini anlamadım telefon işareti yaptım bir kaç soru sordu işte bende yazdım cevabını. sonra biz dışardayken hoca birisinden şüphelenmiş ki bu kişi ikinci kopya verdiğim kişi de olabilir. hoca dolaba bakmış telefonu olanların adını almış onların sınavını kabul etti. telefonu olmayanlara bir daha yapacak bir 10 15 kişi var telefonunu koymayanlar hoca sordu işte çeken söylesin dedi veren söylesin dedi mi tam hatırlamıyorum. bende bir şey demedim.yani bir kopya verdim diye eğer hocanın şüphelendiği kişi arkadaşımsa sınavı geçersiz saydıysa 10 15 kişinin kul hakkına girmiş olur muyum verdim diye hocaya sizce durumu anlatmalı mıyım ne yapmalıyım çok kararsızım hoca kopya verdim diye dilekçe falan yazabilir mi mesaj atacağım konuyla ilgili olarak? lütfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

Yorum: Kopya çekmek ve vermek

Omer Faruk
Fazla açıklamaya ihtiyaç yok, kopya hırsızlıktır. Hırsızlık nasıl haram ise kopya da hırsızlıktır.


ali1221
Selamün aleyküm. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve mezun olmam için tek dersim kaldı. Sınavlarda başkasından kopya çekmedim fakat arkadaşlarıma kopya verdiğim oldu. Sınavdayken soruların fotoğrafını 1-2 kez çektiğim oldu. Çoğu zaman ise arkadaşlarım soruların fotoğrafını benimle paylaştılar ve bu çıkmış sorulara baka baka sınavlara çalıştım. Bunların yanlış şeyler olduğu konusu üzerinde durmak aklıma gelmedi, durmalıydım ve şimdi bunları yapmamam gerektiğini farkettim Son 1 buçuk-2 senedir çok çalışıp yüksek notlar almaya gayrep ettim fakat arada yine sorulara bakıp kopya verdiğim oldu. Bu yaptıklarımdan dolayı pişmanım yapmamam gerekirdi. Ben bu diploma sayesinde bir iş bulup gelir elde edersem bu gelirin haram ve kul hakkı içermemesini, helal olmasını isterim. Ben şu anda ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Yanlış alınan gusül abdestleri için ne yapmalı

Teşekkür ederim.


mum
Tövbe istiğfar et iş işten geçmiş artık tövbe edip af dilemekten başka yol yoktur.
Kazanç inşAllah haram olmaz ama daha önce yaptığın doğru değil.


kopya haramdir

Bu kategoride yer alan Allah bazı durumlarda kulunun özgür iradesine karışabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kopya çekmek ve vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.