Anasayfa
20 Temmuz 2022, 7:23
sizden95
Abone

Kopya çekmek ve işe girmek?

Kopya çekmek ve işe girmek?

numan3434
Esselamu aleyküm.Zamanında lisede kopya çektiğim bazı sınavlar oldu ve bu sınavlarda birbirimize bilerek kopya veriyorduk.Daha sonraları günahlara tövbe etmiştim, kopya çekmeye de açıkça dilimle tövbe etmesemde kopya çekmenin günah olacağı zannıyla çekmeyi bırakmıştım.Şimdi çektiğim kopyalardan dolayı girmek istediğim iş haram olur mu?

Okudunuz mu?  Eşya neden kaybolur

Yorum: Kopya çekmek ve işe girmek?

Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim bende her öğrenci gibi ve senin gibi tabi lisede kopya çektim ve çokta verdim. Üniversiteye geçince Allah razı olsun hocamızın ikazıyla bir daha kopya çekmeye yaklaşmadım. Eğer tövben samimiyse bir daha kopya çekme imkanın olmasına rağmen çekmediysen işini Allah’a havale et ve dua et "eğer helal ve hayırlısı ise bu işi bana nasip et değilse nasip etme" diye dua et. Sonucu senin için hayırlı olacaktır inşAllah bu dua’nın. Allah’a emanet ol. Bende senin durumundayım. Rabbim haram lokmadan ve işlerden bizi muhafaza etsin inşAllah. Es selamünaleyküm…

Okudunuz mu?  Birisi hakkını helal da etmese haram da etmese kul hakkım olur mu?

Yorum: Kopya çekmek ve işe girmek?

#UguR
Kopya çekmek kul hakkıdır. Kopya çeken kişinin helallik almasına imkan olmadığı için tövbe istiğfar etmesi yeterlidir. Kopya çekerek bir işe sahip olan kişinin kazancı haram olmaz, çünkü emeğinin karşılığını alıyor.


Yorum: Kopya çekmek ve işe girmek?

numan3434
Allah razı olsun dediğiniz gibi yaptım.

Bu kategoride yer alan Eşlerin cinsel ürün kullanması nekadar uygun ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kopya çekmek ve işe girmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.