Anasayfa
21 Kasım 2021, 0:59
missa03
Abone

Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi?

Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi?

Kayıtsız Üye
yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi? örneğin darülaceze gibi bir kurum açları doyurmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan bir kurum buraya bağış yapmak yemin kefaretini kaldırır mı? teşekkür ederim.


Cevap: Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi?

imam
Yemin kefareti camiye verilmez.
Yemin kefareti hayır kurumuna fakirlere vermeleri için verilebilir. Şart budur fakirlere verilecek.

Okudunuz mu?  İshalden ölen kişi şehit olur mu sebebi nedir?

Yorum: Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba,
ben birsyi oynamamak için bir güne kadar yemin ettim ama hangi tarihe kadar oldugunu unutum.Ve simdi oynadim.Yemin Kefareti gerektiriyormu?
Ikinci sorumda Camide Ramazan Cadiri için Para biriktiriliyor,buraya Yemin Kefareti bagisinda buluna bilirmiyim?

Okudunuz mu?  Sihrin zararları nelerdir

Yorum: Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi?

arifselim
Merhaba. Yemin ettiğin süreyi bilmek zorundasın. Bilmiyor ve şüphe ediyorsan yemin kefareti gerekir. Diğer sorunun cevabı ise, Yemin kefareti bu tür hayır kurum ve işlerine verilemez. Yemin kefareti fakirlerin hakkıdır.


Mustafa1025
Yemin kefaretinde 10 fakir bulamazsak orucda hastaliktan tutamazsak ne yapmak gerekiyor

Okudunuz mu?  Duaların kabul olduğu vakte ne denir?

ACİLSERVİS
Yemin kefaretlerini on ayrı kişiye verip insanları utandırmayın. Paranın tümünü bir kişiye verin.


Kayıtsız Üye
Yemin kefareti için çevremde fakir bulamıyorum. Bu sebeple kefareti Kızılay’a vermek niyetindeyim. Yemin kefaretini Kızılay’a vermek uygun olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.


arifselim
Eğer bu kefareti fakirlere vereceklerse hayır kurumlarına yemin kefareti verilebilir. Bunun şartı budur. Önemli olan yemin kefaretinin fakirlere ya direk yada vekalet aracılığıyla ulaştırılmasıdır.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed in güzel ahlak ile ilgili hadisleri

Kayıtsız Üye
Hocam yemin kefaret ücreti ne kadar bu sene ve bir günde on fakiri mi doyuracağım yada her gün farklı farklı bir gün Ali bir gün Veli bir gün Ayşe bu şekilde günde bir kısımı vede doyurduktan sonra elbise giydirmem lazım mı

Okudunuz mu?  Şeyh Maşuk Haznevi Kimdir?

furkan
Tek bir günde tek bir hamlede tüm parayı tek bir kişiye verebilirsin. Elbiseyide sadaka olarak verebilirsin.


acizbiri
Arkadaşlar bir aptallık yapıp yeminimi bozdum. Yemin kefareti fitre ile hesaplanıyor diye biliyorum. Şuan fitre miktarı 23 lira, buna göre ödemem gereken 10 günlük kefaret 230 lira mıdır? Ben bu ücreti ihh, iddef gibi yardım kuruluşlarına bağışlayabilir miyim? Kefaret yerine geçer mi? Son olarak öğrenciyi çalışmıyorum. Hesabımda 150 lira var ama alacağım 1700 lira para var. Ne zaman alacağım meçhul ama kefareti ödeyecek kadar bir kısmını önümüzde ki ay içerisinde alabilirim. Bana 3 gün oruç mu düşer yoksa kefareti para yoluyla mı ödemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kardeşim kendini kesiyor

Ensar
Ücret ver verecek güçteyseniz sizin bu kefareti vermeniz gerekir eğer veremeyecek durumunuz olursa o zaman 3 gün oruç tutarsınız. Yemin kefaretini cami hariç hayır kuruluşuna verebilir ancak bu hayrın eğer gerçekten fakirlere gitmesinden de emin olmalısınız.
10 fakire vereceğiniz miktarı o senenin Ramazan ayı fitresini baz alırsınız eğer 23 liraysa 10 günü hesaplar verirsiniz.

Okudunuz mu?  Eşim misafir istemiyor

acizbiri
Hocam şuan borcun bir kısmını aldım, 1000 küsür liram var, öğrenciyim, çalışmıyorum, kpss hazırlanıyorum, dershaneyi kendim ödüyorum, ailemden destek almıyorum, bu e kefareti ödemem gerekir mi lütfen yanıtlayan.


ACİLSERVİS
Sorumluluk ergenliğin girişi ile başlar. Öğrenciliğin bitmesi ile değil. Kefaret ödenmeli yada duruma göre oruç tutulmalıdır.

Okudunuz mu?  Delirmek üzereyim ne yapmalıyım

yemin kefareti camiye verilir mi, yemin kefareti, yemin

Bu kategoride yer alan Eşimin ailesi yüzünden kavga ediyoruz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin kefareti hayır kurumlarına verilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.