Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa

Cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa

Kayıtsız Üye
camide namaz kılarken abdest bozulursa ne yapılmalıdır kısaca açıklar mısınız ?


Cevap: cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa

Muhasibi
Eğer arkanda cemaat yoksa gidip abdest alıp gelirsin.Ama varsa ve çıkma gibi bir imkanın yoksa namazdan ayrılıp oturursun namazın bitmesini beklersin.

Okudunuz mu?  Namaz neden kılınır?

Cevap: cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa

Fetva Meclisi
Cemaatle namaz kılan bir kimsenin abdesti bozulması durumunda ne yapılmalıdır?

forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/Namaz kılan kimsenin abdesti bozulursa, dilerse abdest alıp yeniden namazını kılar ki faziletli olan da budur. Dilerse, arada namazı bozacak bir şey yapmaksızın abdest alır ve imam ile bıraktığı yerden namazına devam eder. Şayet imam namazı bitirmiş ise kalan rekâtlarda imama uymuş kimse gibi bir şey okumadan, yaklaşık olarak imamın bekleyeceği kadar bekler, sadece rükû ve secdedeki tesbihleri, oturuştaki dua ve salâvatları okuyarak namazını tamamlar (Merğînânî, el-Hidâye, I, 59, İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 606). Kalabalık bir camide cemaatle namaz kılarken abdesti bozulan ön saftaki bir kişi -bütün müctehitlere göre de abdesti bozulmuşsa- ve kalabalıktan dolayı abdest almak için en yakın abdest yerine gitmeye imkân bulamazsa, oturur ve namazın bitmesini bekler. Sonra abdest alır ve namazını tek başına kılar.

Okudunuz mu?  Şehir dışında namaz nasıl kılınır?

Yorum: Cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa

Kayıtsız Üye
Merhabalar, iki kisi cemaat ile namaz kiliyor. Imam namaz kildirirken, cemaat olanin abdesti bozuldu ve namazdan ayrildi. Imam nasıl hareket eder? Imam cemaaatin geri gelecegini var sayarak namaza sesli okumaya ve tekbirlere devam ederek namazını yanliz olarak tamamlamasinda bir mahzur varmidir?

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatı ile ilgili Ayet Ve Hadisler

mum
Cemaat namazı bırakırsa artık imam yalnız kıldığı gibi devam eder. İmamın namazı açısından bir mahzuru yoktur.


cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa ne yapılır, cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa, camide namaz kılarken abdest bozulursa

Bu kategoride yer alan Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatle namaz kılarken abdest bozulursa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.