Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım?

Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım?

Kayıtsız Üye
Cemaatle namaz kılarken, İmam Efendi, tekbir getirerek namaza başlıyor ve cemaat te aynı tekbir le imam efendiye uyarak namaza başlıyor. Fakat çoğu zaman Sübhanekeyi okumakta gecikiyoruz. Okumamız da lazım. Yani, imam efendi bizden önce fatiha suresine başlıyor. Nasıl haraket etmemiz gerekir.

Okudunuz mu?  İkindi ve yatsı namazının sünnneti iki rekat kılınabilir mi?

Cevap: Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım?

Muhasibi
< Cemaatle namaz kılarken, İmam Efendi, tekbir getirerek namaza başlıyor ve cemaat te aynı tekbir le imam efendiye uyarak namaza başlıyor. Fakat çoğu zaman Sübhanekeyi okumakta gecikiyoruz. Okumamız da lazım. Yani, imam efendi bizden önce fatiha suresine başlıyor. Nasıl haraket etmemiz gerekir. >
Namazda subhaneke okumanın hükmü sünnettir kardeş…İmam ister okur ister okumaz…
Selametle…

Okudunuz mu?  38 yaşında tövbe ettim

Cevap: Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım?

Ercan
Cemaatle namaz kılarken imam sesli olarak fatihaya başladığı zaman artık Subhaneke duası okunmaz ve imam dinlenir. Ancak üçüncü ve dördüncü rekatları sessiz okunduğu için ilk rekatta okuyamadığı sübhaneke duasını bu rekatlarda okuyabilir.

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatı ile ilgili Ayet Ve Hadisler

Eğer imam sesli okurken, cemaatten biri sübhanekeyi okuyacak olsa bu durum namazına bir zarar gelmez.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Yorum: Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım?

Kayıtsız Üye
esselamu aleyküm

size 2 sorum olacak bir cemaatle namaz kılarken ben sabah akşam yatsı namazlarda imam fatihayı bitirdikden sonra subhanekeyi okuyorun sonra fatiha sonra zam bir sure okuyorum hocam namazım böyle sahih olurmu hocam ???

Okudunuz mu?  Teravih namazı vitir namazından önce veya sonra kılınabilir mi?

2 öglen ikindi namazların hocam imam Allah Ekber dedikten sonra ben niyet edip subhanekeyi sonra fatiha sonra zam bir sure okuyorum namazım bunda da sahih olurmu ???


Hoca
– Cemaatle namaz kılarken, imam arkasında hanefi mezhebine göre fatiha suresi ve zammı sure okunmaz. Şafii mezhebine göre okunur.
– Kardeş sen diyanet islam ilmihali al oku çünkü ilmihal okumak farzdır ve ilmihal okunmadan asla doğru namaz kılamazsın

Okudunuz mu?  Evde ailem ile namaz kılıyorum ben hoca olsam nasıl niyet etmek gerekir hoca nasıl niyet eder cemaat nasıl niyet etmeli?

cemaatle namaz kılarken sübhaneke okunur mu, cemaatle kılınan namazda sübhaneke okunur mu, cemaatle namaz kılarken subhaneke okunur mu

Bu kategoride yer alan Namaz rekatları neye göre belirlenmiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatle namaz kılarken sübhanekeyi okumadan imam kıraate başlıyor ne yapmamız lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.