Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden4
Abone

İnancımdan şüphe ediyorum

İnancımdan şüphe ediyorum

Daerk
Böyle düşünenleri Allah affetsin diyorum.Ama nedense sürekli bunu düşünüp duruyorum.Her şeye rağmen tövbe etmiştim.Ama yinede hayatımın bir amacı yok.Böyle kara kara düşünmekten bıktım.Dinden çıkıcam diye korkuyorum.


Cevap: İnancımdan şüphe ediyorum

yandı_yurek
Aynı durumda bende varım kardeşim 🙁 offf


Cevap: İnancımdan şüphe ediyorum

Snowdrop
vesveseye kanmayın ben bir yalnış yapıp kandım şimdi psikolojmde sorunlar var.tovbeye ve ibadetlere devam edin.
vesveseye kanmayın demekden dilimde "v"bitdi..

Okudunuz mu?  İmana zarar verecek yanlışlıkla söylenen sözler

Cevap: İnancımdan şüphe ediyorum

ömerhattab
Arkadaşlar siz bir hadis okuyayım…İçiniz rahatlasın…Sahabe-i Kiram’dan Hanzala (r.a.) şöyle buyurmuştur: "Bir gün Ebu Bekir (r.a.)’le karşılaştım. Bana nasılsın diye sordu? Ben de: "Hanzala münafık oldu" cevabını verdim."SübhanAllah ne diyorsun?" diyerek çok şaşırdı. Dedim ki biz Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in yanında olduğumuz zaman cenneti, cehennemi sanki gözlerimizle görür gibi oluyoruz. Onun yanından ayrıldıktan sonra çoluk çocuğumuzla meşgul olduğumuzdan dolayı, o halleri yaşayamıyoruz. O zaman Ebu Bekir: (r.a.)"Ben de öyleyim" dedi. Bunun üzerine beraberce Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e gittik: Ben dedim ki: "Ya ResulAllah! Hanzala münafık oldu" Resûlüllah (s.a.v);"Neden öyle söylüyorsun" diye sordu. "Yanınızdan ayrılınca bu hal bizden gidiyor" dedim. O zaman Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: "Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki eğer benim yanımda olduğunuz gibi evinizde de o şekilde olsanız, melekler sizinle yolda yürüdüğünüz zaman ve yataklarınızda (sizinle) musafaha (el sıkışmak; sevgi göstermek) yapar. Fakat ya Hanzala! Bir saat öyle, bir saat böyle, diye üç defa tekrar etti." (S.Müslim; Tevbe )

Okudunuz mu?  Kabul olunan hacet duası

yandı_yurek
daha acık anlatsan 🙁


ömerhattab
< daha acık anlatsan 🙁 >
Sahabe-i Kiram, Tevhid hakikatinde tavizsiz ve sabitkadem olmak hususunda büyük bir hassasiyet göstermişlerdir. Bu çok ince dikkatlerine rağmen, yine de durumlarından emin olmamışlar, nifaka düşmekten hep ürpererek çekinmişlerdir.Zira, Sahabe arasından da münafıklar, dinden dönenler çıkmıştı. Onlar ki, Müslümanların en hayırlısıydılar. Onlar içinden birileri bile, bu hazin duruma düşebildiyse, sonrakilerin, hele de bizlerin durumu ne olacaktır? Bu müthiş gerçek karşısında, kim kendisini iman bakımından garantide görebilir?

Okudunuz mu?  Resulullah'ın İsimleri arasında ''Mustafa'' ismi yer alıyor mu?

Daerk
Sağ ol, hocam 🙂


Vsincar
Selamün aleyküm kardeşlerim bende sizin gibi şüphe ediyordum herşeyden haşa Allah’ın varlığından bile şüphe eder oldum zamanla. size tavsiyem, Harun Yahya kitaplarını ve belgesellerini izleyin Bilimsel delillerle iman hakikatleri anlatılıyor ve her izlediğimde daha çok imanımın arttığını görüyorum. 🙂 İnanın bunu Adnan Oktar‘ın talebesi olduğum için değil gerçekten böyle olduğu için söylüyorum. İnanın başta bende sizler gibi Adnan Oktar’dan şüphe duyuyordum ama gerçekten tanımayanlar bilemez önyargılarla yaklaşanlar asla bilemez ben tanıdım kendisini

Okudunuz mu?  Kadının pantolon giyinmesi

cihad38
< size tavsiyem, Harun Yahya kitaplarını ve belgesellerini izleyin Bilimsel delillerle iman hakikatleri anlatılıyor ve her izlediğimde daha çok imanımın arttığını görüyorum İnanın bunu Adnan Oktar’ın talebesi >
evet adnan oktarı izleyin ibret alın aşağıda ;bir belgesel benden olsun

Okudunuz mu?  Allahın varlığı ile ilgili vesvese

youtube.com/watch?v=a2Mh4o4G_8Ehttp://www.youtube.com/watch?v=a2Mh4o4G_8E


Kırlangıç.
Cihad38 kardeşim iyi güldüm belgesele :S Adnan Oktar’ın çalışmaları bilimsel değil ki çoğu saçma sapan iddialar.


her şeyden şüphe ediyorum, İmanımın üzerine yemin ederim

Bu kategoride yer alan Dinimize göre Burçlar gerçek mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnancımdan şüphe ediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.