Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Nafile namazlardan sonra tesbih çekilir mi

Nafile namazlardan sonra tesbih çekilir mi

DinimiSevdim
Nafile Namazlardan sonra tespih çekilir mi? bilgi verir misiniz


Cevap: Nafile Namazlardan sonra

bicaree
Tesbih farz değildir fakir müslümanlara zenginlik istediklerinde peygamberimiz tarafından tavsiye edilmiştir. Çekilirse sevabına nail olunur çekilmezse günah yazılmaz diye düşünüyorum kardeşim…

Okudunuz mu?  Oje Sürmek

Cevap: Nafile Namazlardan sonra

Desert Rose
< Nafile Namazlardan sonra tespih çekilir mi? >
namazlardan sonra tesbih çekmenin hükmü
Peygamberimiz (s.a.v)in sünneti ve tavsiyesidir

———

Bir gün başta Ebu Zer olmak üzere Muhacirlerin fakirleri Peygamberimize gelerek şöyle dediler: Ya ResulAllah! Varlık sahipleri, yüksek dereceleri ve daimî nimetleri alıp gittiler. Çünkü onlar da bizim gibi namaz kılıyorlar, oruç tutuyorlar. Ancak onlar sadaka veriyor biz veremiyoruz, onlar köle azâd ediyor, biz edemiyoruz. Peygamberimiz onlara şu müjdeyi verdi:

Okudunuz mu?  Vesveseyi önemsememek

Ben size bir şey öğreteyim mi? Onunla sizi geçenlere yetişir, sizden sonrakileri de geçersiniz. Hem hiçbir kimse sizden daha faziletli olamaz; meğerki sizin yaptığınız gibi yapmış olsunlar. Her namazdan sonra otuz üç kere SübhânAllah , otuz üç kere Elhamdülillah , otuz üç kere Allahu ekber derseniz tamamı doksan dokuz eder; yüzün tamamında da ‘Lâ ilâhe illallâh vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l- mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr’ derseniz, günahlarınız denizin köpüğü kadar da olsa bağışlanır. (Müslim, Mesacid 146)

Hz. Ebû Bekir Sıddîk’in âzadlısı Yüseyre (radıyallâhu anhümâ) -ki ilk muhâcirlerden idi- anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bize dedi ki: "Size tesbih, tehlil, takdis, tekbir çekmenizi tavsiye ederim. Bunları parmaklarla sayın. Zira parmaklar (Kıyamet günü nerelerde kullanıldıklarından) suale maruz kalacaklar ve konuşturulacaklardır." (Tirmizî, Daavât 131; Ebû Dâvud, Salât 359)

Okudunuz mu?  Pas lekesi necis midir?

Cevap: Nafile namazlardan sonra tesbih çekilir mi

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz S.A.V sünneti oldugu için hence cekilebilir ama cekilmezsede herhangi sorun yok


teheccüd namazından sonra tesbih çekilir mi, nafile namazlardan sonra tesbih çekilir mi, nafile namazdan sonra tesbih çekilir mi

Bu kategoride yer alan Mezheplerin ortaya çıkış nedenleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nafile namazlardan sonra tesbih çekilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.