Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
Hadisler
Yönetici

Namazlardan sonra tesbih çekmek

Namazlardan sonra tesbih çekmek

Muhammed
namazlardan sonra tesbih çekmek
410- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Fakir kimseler, Rasûlullah (s.a.v.)’e gelerek; Ya Rasûlullah! Dediler. Zenginler de bizim gibi namaz kılıyorlar bizim gibi oruç tutuyorlar, imkanları olduğu için köleleri hürriyetlerine kavuşturuyorlar bol bol sadaka veriyorlar. Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.) buyurdular ki: Her namazı kıldığınızda otuz üç kere sübhanAllah, Otuz üç kere elhamdülillah, otuz dört kere Allahûekber, on kere de lailahe illAllah derseniz sizi sevapta geçen zenginlere yetişmiş olursunuz ve sizden sonrakiler de bunları yapmadıkları sürece sizi geçemezler. (Nesâî, Sehv: 91)
žTirmîzî: Bu konuda Ka’b b. Ucre, Enes, Abdullah b. Amr, Zeyd b. Sabit, Ebû’d Derdâ, İbn Ömer ve Ebû Zerr’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: İbn Abbâs hadisi hasen garibtir. Yine bu konuda Ebû Hüreyre ve Muğîre’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Rasûlullah (s.a.v.)’in şöyle söylediği de rivâyet edilmiştir. İki özellik vardır ki onları yapan mutlaka Cennete girecektir. Her namazın arkasında on sefer sübhanAllah, on sefer elhamdülillah, on sefer Allahüekber, diyen kimse ile uyuyacağı zaman otuz üç kere sübhanAllah, otuz üç kere elhamdülillah, otuz dört kere de Allahuekber diyen kimse.
Bölüm: 303

Okudunuz mu?  Fatır Suresi ile ilgili hadisler

Tesbihi sesten daha hızlı çekmek ne kadar doğru?

gizlikullanıc
Selamun Aleyküm. Camide genelde namaz sonunda tesbih çekerken dikkat ediyorum tahmini 1 subhanAllah deniliyorsa 3 tesbih boncuğu çekiliyor. Ne kadar doğru bu?


Yorum: Namazlardan sonra tesbih çekmek

imam
Sünnet olan 33’er defa okumaktır. Sen dikkat et ve dikkat etmeyenleri uyar.

Okudunuz mu?  Hastalık Ve Musibetlerin Faziletleri

tesbih çekmek ile ilgili hadisler, tesbih çekmek, tesbih ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Efendimizin Hz.Aliye Tavsiye Ettiği Hafızayı güçlendirme Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazlardan sonra tesbih çekmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.