Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi?

Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi?

asila
selamun aleykum arkadarlar bu yazdiklarimi bir arkadaş bana boyleymis diye anlatti ama bana mantikli gelmedi. ozelikle namaz konusunda baya tartistik ben o zaman neden bes vakit kiliyoruz dedim aslinda oyle degilmis felan dedi kurani kerimde yaziyomu bes vakit oldugu dedi her hadis dogrumu bakalim dedi ben bu arkadaşa nasıl bir aciklama yapmaliyim…

Okudunuz mu?  Prof. Dr. Vehbe Zuhayli islam ansiklopedisi pdf varmı

Yorum: Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi?

arifselim
Aleykum selam. Kuranı kerimde 80 den fazla yerde namaz emredilir. Her emrin ayrıntılı açıklaması kuranı kerimde yoktur. Bu sadece namaz değil daha pek çok konuda öyledir. Bu farzların ne şekilde eda edileceğini peygamber aleyhisselam açıklamıştır. Aynı zamanda peygambere uymayı emreden yani farz kılan yine kuranı kerimdir.

Okudunuz mu?  Kardeşi dövme ve anneye istemeden küfür etmek

Yorum: Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi?

Kayıtsız Üye
Namaz hani hz ibrahimden beri farzdı
Bakara suresinde öküz ve öküzle ilgili defalarca aynı konu ile ilgili açıklayıcı ayetler varken namaz konusunda neden yok
Namaz farsça kuranda namaz olarak zaten yok. ısrarla oruç gibi namaz kelimesini kullanıyoruz salat ve savm demek çok mu zor.yada namaz veya oruç cokmu acıklayıcı…
Yada kuranda peygamber bir kere geçmez neden resul demiyoruz.ezanda bile peygamber ve namaz yok…neden değiştiriyoruz .türkçe olunca kötü farsça çok mu iyi

Okudunuz mu?  Vesvese kişiyi şirke sürükler ve içine şüphe tohumları ekerse şüpheden ötürü kişi günaha girer mi?

Yorum: Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi?

Kaptan
Tahminlere göre Müslümanlar tespihi Budistlerden almışlar. Hıristiyanlar da Müslümanlardan almıştır. Tesbih çekmek dinimizde yok ama tesbih çekilmesi hiçbir şeye mani değildir, günahta değildir, yasakta değildir. Tesbih çekilebilir. Tesbihleri doğru olarak yapabilecek kimselerin eliyle tesbih çekmesi daha faziletlidir. Ama isteyenler 33’lü veya 99’lu tesbihlerle de yapabilir.

Okudunuz mu?  Tövbe etmekten bıkmak

Namaz 3 rekata indirildi diyenler dini değiştirmenin, kolaya kaçmanın peşindeler ve bunlar DİNDEN ÇIKAR. O kadar Sahabe, Alim 3 rekat demezken din bilmeyen insanların 3 rekat demesi yeni bir din oluşturma algısının ürünüdür. Bunlara inanmamak gerek.

Kayıtsız Üye şimdiki yazacaklarım sana; Kur’an ayrıntıya girmez. Ayrıntıya hadisler girer. Namazın kaç rekat olduğu, nasıl kılınacağı, nasıl abdest alınacağı, namazın nasıl bozulacağı, abdestin nasıl bozulacağı, orucun nasıl tutulacağı, orucun nasıl bozulacağı gibi gibi şeyler Kur’anda yazmaz. Hz. Muhammed neden gönderildi ? Bundan haberin var mı ? Ben olduğunu sanmıyorum olsa bunları söylemezdin. Hz. Muhammed bu ayetleri AÇIKLAMAK İÇİN GÖNDERİLMİŞTİR. Her şey Kur’anda yazsaydı Hz. Muhammed gönderilmezdi. Hz. Muhammed’in de açıkladıklarına yani sözlerine biz Hadis diyoruz.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin 4000 Sünnet ve Adapları Adlı Kitap

Neden ezan türkçe değil diye cahilce bir şey nasıl söylenebilir ? Tamam anladım cahilsin ama bu kadar da olma. Her şey kendi dilinde güzeldir. Metinle başlayan ezan onbeş asırdır bütün İslâm aleminde "aynı şekilde, aynı metinle, aynı dilde" okunmuş, dili ve kavmiyeti ne olursa olsun bütün müslümanlar onu duyduklarında ezan olduğunu anlamışlar, gerekli tepkiyi göstermişler, çağrıyı almışlardır. Ezanın dili değiştirilecek olursa onun şiar olma (ayırıcı olma) özelliği kaybolur, ümmete ait olmaktan çıkar, sünnete aykırı "ulusal ezan" olur. İşte bunun için biz DİNİ BİLENLER ezanın türkçe veya başka bir dil olmasını kabul etmiyoruz. Bunun arap kültürüyle falan alakası yok bunuda anla. Bi müslüman nasıl ezan türkçe değil diyebilir aklım almıyor.

Okudunuz mu?  Sevdiğim yüzümden babamla konuşmuyorum

Sizin cahillikleriniz beni sinirlendiriyor.


tesbih çekmek, islamda tesbih çekmek varmı, islamiyette tesbih varmı

Bu kategoride yer alan Çamaşır suyu lekesi namaz engel mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.