Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz

Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz

Kayıtsız Üye
Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz konu hakkında bana yardımcı olur musunuz ?


Cevap: Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz

Desert Rose
Allah’a olan teşekkürümüzü Elhamdülillah , hamt olsun , Allah’a şükür , Çok şükür veya Allah’a çok şükür gibi sözlerle belirtiriz.
Örneğin Yemek yerken veya su içerken Bismillah diyerek Allah’ın adını anar, yemekten veya su içtikten sonra Allah’ım çok şükür diyerek, Allah’a şükrederiz. Bir işi başardıktan sonra Allah’a şükürler olsun, bu işten de alnımızın akıyla çıktık diyerek şükrümüzü ifade ederiz.
Yolculuk bittikten sonra Allah’a şükür kazasız, belasız geldik , hastalıktan kurtulduktan sonra çok şükür Allah’a iyileştim diyerek şükrümüzü belirtiriz.
Bir kimse bize Nasılsınız? Diye sorduğunda Çok şükür, Allah’a şükür veya Allah’a hamdolsun iyiyim diyerek Allah’ı över, durumumuzdan memnuniyetimizi belirtiriz.
Ayrıca Elimizdeki nimetleri ve yeteneklerimizi Allah’ın hoşlanacağı şekilde kullanmak ta bir çeşit şükürdür. Örneğin Allah’ın verdiği nimetleri onun kullarıyla paylaşmak ve yardımlaşmak da Allah’a şükretmektir.

anlatım Osman Ay

Okudunuz mu?  Kaş Ve Kirpiklere Kına Yakmak Caiz Mi

Cevap: Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz

Kayıtsız Üye
Günlük hayatımızda bir çok kez farklı ifadelerle Allah’a teşekkür ederiz. En çok kullanılan teşekkür ifadeleri Elhamdulillah, Hamdolsun, Allah’a şükür ve çok şükür ifadeleridir.


Cevap: Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz

Kayıtsız Üye
oğlum sağ salim döndü

Okudunuz mu?  Meni, mezi ve vedi temizliği nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Şükür edersek teşekkürümüzü belirtmiş oluruz.


Sayimxe
Ben hazreti muhamedimizi görmek isterdim hazreti(s.a.v)’yı gönülden severim.


Allaha teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz, Allah teşekkürlerimizi hangi ifadelerle dile getiririz, Allaha teşekkürlerimizi hangi ifadelerle dile getiririz

Bu kategoride yer alan İslamda Mucize nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerle dile getiririz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.