Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir

Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir

Kayıtsız Üye
Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir araştırınız Cemaatle namaz neden tavsiye edilmiştir ?


Cevap: Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir

mümin
İslamın tüm emirleri birlik beraberligi pekiştiriyor. Cemaatle namazın en büyük hikmeti birlik ve beraberliktir.
Sevabı daha fazladır.
Camide namaz daha huzurlu ve daha makbuldür.
Camide kuran dinlenir ve ilim öğrenilir hocadan
Ezanda bunlardan biri

Okudunuz mu?  Namazı kazaya bırakmanın cezası

Cevap: Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir

Fetva Meclisi
İslâm dini birlik ve beraberliğe büyük önem vermiştir. Günde beş vakit namazın bir arada eda edilmesi (Bakara, 2/43), haftada bir cuma namazının ve senede iki kez olan bayram namazlarının topluca kılınması, müminlerin birbirlerinden haberdar olmalarına, görüşüp halleşmelerine, birbirleriyle yardımlaşmalarına vesile olmak gibi bir işlev üstlenmektedir. Bu bakımdan cemaatle namaz, istenen birlik ruhunun hem bir göstergesi, hem de o birlik ruhunun sağlamlaştırıcı ve devam ettirici bir rol üstlenmektedir. Hz. Peygamber, farz kılınışından itibaren beş vakit namazı sürekli kendisi cemaate imam olarak kıldırmış, Müslümanları da namazları cemaatle kılmaya teşvik etmiştir (Ebû Dâvûd, Salât, 49). Cemaatin önemini gösteren çok sayıda hadis bulunmaktadır. Bunlardan birinde Hz. Peygamber: Üç kişi bir köyde veya kırda bulunur ve namazlarını cemaatle kılmazlarsa, şeytan onlara hâkim olur. Öyleyse cemaatten ayrılma. Çünkü kurt ancak sürüden ayrılan koyunu yer buyurmaktadır (Ebû Dâvûd, Salât, 47). Bir diğer hadiste ise Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, ateş yakılması için odun toplanmasını emretmeyi, sonra da namaz için ezan okunmasını, daha sonra da bir kimseye emredip imam olmasını, sonra da cemaatle namaza gelmeyenlere gidip evlerini yakmayı düşündüm (Buhârî, Ezân, 29, 34; Müslim, Mesâcid, 251-254) diyerek cemaati terk edenlere ciddi bir uyarıda bulunmuştur. Ayrıca özendirmek için cemaatle kılınan namazın sevabının, tek başına kılınandan 27 derece daha fazla olduğunu belirtmiştir (Buhârî, Ezan, 30; Müslim, Mesâcid, 249). Cemaatle namaz kılmanın önemini belirten bu ve benzeri hadislerden ve ilgili âyetlerden hareketle Hanbelîler namazın cemaatle kılınmasının, erkekler için farz-ı ayın, Şâfiîler ise farz-ı kifâye olduğunu söylemişlerdir. Hanefî ve Mâlikîler’e göre ise, cuma namazı dışındaki farz namazları cemaatle kılmak, gücü yeten erkekler için müekked sünnettir (Merğînanî, el-Hidâye, I, 55; Kâsânî, Bedâiu’s-Sanâî’, I, 384, el-Cezîrî, Kitabu’l-fıkh ale’l-mezahibi’l-erbaa, I, 230).

Okudunuz mu?  Tevekkül namazı

Cevap: Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir

melle
Cemaatle namaz kılmak niçin tavsiye edilmiştir?


Kayıtsız Üye
Yani güzel bir sayfa ödevime çooook yararı dokundu
TEŞEKKÜRLER 🙂


Kayıtsız Üye
İnsanlar birlik içinde oluyor. Ve namaz kılmayan bilmeyen insanlarda namaza teşvik ediliyor ve topluluk oluşuyor dahada sevaplı.

Okudunuz mu?  Sabah namazının sünneti kılınmadan farzı kılınabilirmi?

cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir, cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilir, cematle namaz kilmak neden tavsiye edilir

Bu kategoride yer alan Sabah namazının sünneti ile farzı arasında kaza namazı kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatle namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.