Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:55
missa91
Abone

Kombu çayı içmek caiz midir ?

Kombu çayı içmek caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Kombu çayı içmek caiz midir ?


Cevap: Kombu çayı içmek caiz midir ?

Desert Rose
Sorular
İnek sütü, kefir mayası ile mayalandığında az da olsa alkol teşekkül ediyor. Bir de Kombucha mantarı’nın üremesi ile elde edilen ve az da olsa içinde alkol bulunan kombu çayı vardır. Kefir de, kombu çayı da bir çok hastalıklara iyi geliyor. Bunları ilaç olarak kullanmakta mahzur var mıdır?
Cevaplar
Kefir, kımız, boza, yoğurt, ayran, meyve suları gibi ürünlerin yapımında, tabiî olarak cüzi miktarlarda alkol oluşmaktadır. Bunlar insanı sarhoş edecek dereceye gelmedikten sonra -ki gelmemektedir- içilmelerinde sakınca yoktur. Nitekim Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva kurulu da kefirin içilmesine caiz dedi. Bu tür ürünlerin içilmesinde dikkat edilecek iki husus vardır: Birincisi bunların yapımı sırasında fermantasyonla oluşan alkol derecelerinin sarhoş edici seviyeye ulaşmaması, ikincisi üretim sırasında dışarıdan alkol katılmaması. Ayrıca, kefir, kımız ve boza gibi içecekleri taze içmenizi tavsiye ederiz. Kombucha mantarı da bu anlattıklarımızla aynı çerçevede değerlendirilebilir.
alıntı

Okudunuz mu?  Bağnazlık ne demektir hangi davranışlar bağnazlık göstergesidir?

kombu cayı helal, kombu cayi helalmi

Bu kategoride yer alan Anason çayı içmek caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kombu çayı içmek caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.