Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Alkolsüz bira içmek caiz midir ?

Alkolsüz bira içmek caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Alkolsüz bira içmek caiz midir ? Alkolsüz bira dinimizde caiz mi açıklar mısınız ?


Cevap: Alkolsüz bira içmek caiz midir ?

Ercan
Bira çimlendirilmiş arpanın özel muameleden geçirilmesi, mayalanması sonucu elde edilir Muhtevasında %5-7 nisbetinde etil alkol bulunur Kesinlikle alkollü içki sınıfına dahil edilir

Okudunuz mu?  Süt kardeşimi seviyorum bir çaresi yok mu

Alkolsüz bira diye piyasaya sürülen bira, içerisinde %5-7 nisbetinde etil alkol bulunan biranın, etil alkol oranının vakumla azaltılmasıdır İçerisinde kesinlikle %1-1,5 nisbetinde etil alkol bulunur.

(Gıda Bilimi ve Teknolojisi AÜ Ziraat Fak Teksir No: 113, s173, Ankara, 1983)


Cevap: Alkolsüz bira içmek caiz midir ?

karadamlalar
"çoğu sarhoş edenin azı da haramdır".

Okudunuz mu?  Sinirden kendimi sıkınca gelen meni

alkol oranı düşürülse de alkollü içki haramdır.


Cevap: Alkolsüz bira içmek caiz midir ?

ELHAMDULİLLAH
Meyveden sebzeye, ekmekten ayrana ve hatta yoğurt’a muz’a vs. kadar hepsinin içinde DOĞAL ALKOL vardır. Geliştikçede alkol miktarları artar. Ercan kardeşimizin bahsettiği alkol bu sınıftandır. Sarhoş etmeyecek düzeydeki alkoldür maksat.

Okudunuz mu?  Evli bir kadınla beraber olmak

Meyve ve Sebze’nin çoğu sarhoş etmez. Ayranın veya yoğurt’unda çoğu sarhoş etmez. Bu hususda içinde alkol olduğu halde çoğu sarhoş etmeyenin, azıda haram olmaz diyebilirmiyiz karadamlalar kardeşim.

Diyemez isek, meyveden sebzeye, ayrandan yoğurta, ekmekten balığa her şey bize haram olmuş olur.

Okudunuz mu?  Kayın validem yüzünden evi terkedeceğim.

Kırlangıç.
Mis gibi meyve suları var, ayran var… Ne anlarsınız şu meymenetsiz içkiden bilmem. Bir de üstüne günaha giriyorsunuz 🙁


Kayıtsız Üye
alkolsüz bira diye bir şey yoktur


Kayıtsız Üye
Alkolsüz bira diye bir şey yoktur çünkü içinde az da olsa alkol vardır ve haramdır.Bir şeyin çok miktarda alınması insana sarhoşluk veriyorsa, onun azıda haramdır. (Tirmizi, Eşribe 3)

Okudunuz mu?  Namaz kılması için dua

Kayıtsız Üye
Alkolsüz bira üzerinde %0.0 yazıyor, yani en yüksek ihtimalle %0.04 olabilir ki, yediğimiz bir çok gıdadan daha az orandadır.

Çoğu sarhoş eden derken, bu birayla sarhoş olmak için bir kamyon içmek lazım ki mide almaz, bu durumda çoğu da sarhoş edemez,

Okudunuz mu?  Hz. Musa (a.s) annesinin ve kız kardeşinin isimleri nedir?

Öyleyse haram olmamalıdır.


Kayıtsız Üye
Laf ebeliği ile sadece kendini kandırırsın. Haram kişiye özel değildir. Sen bir kamyonla sarhoş olmayabilirsin. Anca yarım şişeyle bile sarhoş olanlar var. İçmek için bahane arama. Eğer haram ve helal gibi konulara dikkat etmiyorsan iç. Ancak açıkça belirtilmiş konuları esnetmeye çalışma. Eğer sadece içersen dinen günaha girersin, ama hükmü çarpıtmaya kalkarsan, eğer inanan birisi isen iyi olmaz. Ama zaten inanmıyorsan bu konulara girmenin anlamıda yok.

Okudunuz mu?  Yakin iman nasıl elde edilir?

Kayıtsız Üye
Benim kanaatime görede haram olmasına rağmen bilinçsiz bir şekilde düşünmeden kabullenmekte Allah’ın bize verdiği en büyük nimeti yok saymak ve O’na saygısızlıktır. Soru sormak ne kadar saçma gelsede yapılması gerekendir. Eğer düşünmez sormaz ve sorgulamaz isek hayvandan ne farkımız kalır.

Okudunuz mu?  Kendine bela okumak

Düşünmeyide geçtim bu saygısızlığı insan nasıl kendine hak görür.


alkolsüz bira, alkolsüz bira haram mı, alkolsuz bira haram mı

Bu kategoride yer alan Mekkeden medineye ilk hicret eden sahabe kimdir, ve bu hicret nubuvetin kaçıncı yılındadır. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkolsüz bira içmek caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.