Anasayfa
20 Ekim 2022, 7:33
sizden2
Abone

Bira içmek günah mı

Bira içmek günah mı

Yarbay
bir yudum bira içtim babama sordum bir yudumdan tevben bozulmaz merak etme dedi bende e iyi deyip dayanamayıp içtim ve bir yudumdan sonra dedim ki içimden bir daha bir yudum olsa da zaten içmem tevbe ediyorum rabbim dedim günah olur mu?

Okudunuz mu?  Namazdan sonra salaten tuncina duası okumak

Yorum: Bira içmek günah mı

Acizanekul
Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan şarap (içki) ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? (Mâide, 5/90-91)

Okudunuz mu?  Şehvet nasıl azaltılır

Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır. (Ebû Dâvud, Eşribe, 5: Tirmizî, Eşribe, 3)

Yani bir yudum da haramdır


bira icmek günahmi, bira içmenin günahı, bira icmek gunahmi

Bu kategoride yer alan Kaynanamın ahlaksızlığını eşime anlatmalı mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bira içmek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.